CUMHURBAŞKANI UYARDI PAZARDA FİYATLAR DÜŞTÜ

Ekonomi 06.02.2019 - 17:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CUMHURBAŞKANI UYARDI PAZARDA FİYATLAR DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hazırlanmakta olan Hal Yasası'yla sebze fiyatlarına ayar çekeceklerini söyledi. Erdoğan "Üretici halinden alıp, tüketiciye en uygun fiyata ulaştıracağız" dedi. Bu hafta Çarşamba pazarında fiyatlar yarı yarıya düştü. Pazara giden vatandaşın yüzü güldü.

Semt pazarında her hafta sebze fiyatları yükselirken bu hafta sebze fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşanarak fiyatlar ucuzladı. YARI YARIYA DÜŞTÜ Gölcük'ün en büyük pazarı olan Çarşamba pazarı her hafta Gölcük Kavaklı mahallesinde kuruluyor. Her hafta Kurulan büyük Çarşamba pazarında sebze fiyatları yükselişteydi. Bu hafta Çarşamba pazarında sebze fiyatlarında büyük düşüş sağlandı. Birçok sebze fiyatları yarı yarıya kadar inerken, kim sebzelerde yüzde 35 ile yüzde 40 civarında indirim gerçekleşti. Pazar indiriminden yaralanmak için sabah erkenden halk pazara akın etti. Geçen hafta ıspanak 14 ile 15 lira iken bu hafta ıspanak 7 liraya indi. Domates 6 liradan 3 lira 50 kuruşa indi. Buna benzer birçok sebzede fiyatlar geriledi.  FİYATLAR Bu hafta sebze fiyatları, domates 3 lira 50 kuruş, pırasa 6 lira, patates 4 lira, kuru soğan 5 lira, ıspanak 7 lira, kıvırcık 5 lira, salatalık 8 liradan 6 liraya indi, biber 8 lira, patlıcan 7 lira, kabak 6 lira, havuç 3 lira 50 kuruş, turp 3 lira 50 kuruş, karnı bahar 6-7-8 lira, taze soğan demeti 4 lira, maydanoz 2 lira olarak tezgahta yerini aldı. Bu hafta meyvelerden ithal muz fiyatı bir hayli yükseldi. İthal muz 8 liradan 16 liraya yükseldi.  Meyve, portakal 4 lira, mandalina 4 lira, Armut 6 lira, muz yerli 7 lira ithal muz 16 lira, Elma 3 lira 50 kuruş olarak yerini aldı. Fahri Haner 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hazırlanmakta olan Hal Yasası'yla sebze fiyatlarına ayar çekeceklerini söyledi. Erdoğan "Üretici halinden alıp, tüketiciye en uygun fiyata ulaştıracağız" dedi. Bu hafta Çarşamba pazarında fiyatlar yarı yarıya düştü. Pazara giden vatandaşın yüzü güldü.

Semt pazarında her hafta sebze fiyatları yükselirken bu hafta sebze fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşanarak fiyatlar ucuzladı.

YARI YARIYA DÜŞTÜ
Gölcük'ün en büyük pazarı olan Çarşamba pazarı her hafta Gölcük Kavaklı mahallesinde kuruluyor. Her hafta Kurulan büyük Çarşamba pazarında sebze fiyatları yükselişteydi. Bu hafta Çarşamba pazarında sebze fiyatlarında büyük düşüş sağlandı. Birçok sebze fiyatları yarı yarıya kadar inerken, kim sebzelerde yüzde 35 ile yüzde 40 civarında indirim gerçekleşti. Pazar indiriminden yaralanmak için sabah erkenden halk pazara akın etti. Geçen hafta ıspanak 14 ile 15 lira iken bu hafta ıspanak 7 liraya indi. Domates 6 liradan 3 lira 50 kuruşa indi. Buna benzer birçok sebzede fiyatlar geriledi. 

FİYATLAR
Bu hafta sebze fiyatları, domates 3 lira 50 kuruş, pırasa 6 lira, patates 4 lira, kuru soğan 5 lira, ıspanak 7 lira, kıvırcık 5 lira, salatalık 8 liradan 6 liraya indi, biber 8 lira, patlıcan 7 lira, kabak 6 lira, havuç 3 lira 50 kuruş, turp 3 lira 50 kuruş, karnı bahar 6-7-8 lira, taze soğan demeti 4 lira, maydanoz 2 lira olarak tezgahta yerini aldı. Bu hafta meyvelerden ithal muz fiyatı bir hayli yükseldi. İthal muz 8 liradan 16 liraya yükseldi. 

Meyve, portakal 4 lira, mandalina 4 lira, Armut 6 lira, muz yerli 7 lira ithal muz 16 lira, Elma 3 lira 50 kuruş olarak yerini aldı.

Fahri Haner 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.