LASTİK İŞ
ismail

DEĞİRMENDERE CİNAYETİNDE SAVCI MÜEBBET İSTEDİ

Gündem 19.03.2020 - 14:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DEĞİRMENDERE CİNAYETİNDE SAVCI MÜEBBET İSTEDİ

1 Ağustos tarihinde Değirmendere’de kavgayı ayırırken bıçaklanan ve yaşamını yitiren Çağatay Burak Atay’ın davası Kocaeli 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Cumhuriyet Savcısının mütealasını vererek müebbet istediği sanık Müslüm A. “Kasten öldürmedim. Onun için hala dua ediyorum” dedi

1 Ağustos 2019 tarihinde gece saatlerinde Gölcük Değirmendere Yüzbaşılar semtinde bulunan arıtma tesisi mevkiinde meydana gelen olayda Müslüm A. tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden Çağatay Burak Atay’ın (21) davası, Kocaeli 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tanıkların dinlendiği ve delillerin toplandığı davada, Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili mütealasını vererek sanık hakkında kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası talep etti.   SAVCI MÜEBBET İSTEDİ  Cumhuriyet Savcısı mütealasında şu ifadeleri kullandı. “ suç tarihinde geceleyin saat 01:00 sularında sanık Müslüm A.’nın arkadaşları olan ve yargılama aşamasında  tanık olarak  beyanı alınan  kişilerden, kendilerinin sahilde alkol aldıkları esnada, Sanık Müslüm A.’nın tuvalet ihtiyacını gidermek üzere  arkadaşlarının yanından ayrılıp bir ağaç dibine giderek  tuvalet ihtiyacını giderdiği esnada, kendisine yakın bir noktada alkol alan  Çağatay Burak Atay ve arkadaşlarının  bulunduğu, aralarından birinin sanığı ‘Buraya çiş yapılır mı” şeklinde uyardığı, Müslüm A.’nın  daha sonra   diğer gurubun yanına gittiği  kendini uyaran şahısın nerde olduğunu sorduğu ve sonrada onu bekleyeceğini ifade ederek küfürler ettiği bunun üzerine  iki gurup arasında tartışma çıktığı, tartışma esnasında  Çağatay Burak Atay’ı karnından sustalı bıçak ile bıçaklayarak öldürdüğü ve sonra olay yerinden kaçtığı tüm dosya içeriğinden anlaşılmıştır. Bu nedenlerle sanığın kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, ayrıca suçta kullandığı bıçağın 6136 Sayılı Kanuna aykırı olan ve taşıması yada bulundurulması yasak sustalı bıçak olması nedeniyle bu suçtanda cezalandırılmasını talep etti.   ONUN İÇİN DUA EDİYORUM Müteala sonrası beyanı sorulan sanık avukatı ise mütealaya katılmayarak, müvekkilinin öldürme kastı bulunmadığını, maktulü daha önceden tanımadığını, hatta olayda kendisine hakaret eden kişinin maktul değil başka bir şahıs olduğu belirterek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.  Tutuklu sanık Müslüm A. ise ‘Kesinlikle maktülü öldürmek gibi bir amacım yoktur. Hala onun için dua ediyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.   TAHLİYE TALEBİ RED EDİLDİ Mahkeme tahliye talebinin reddine, katılan avukatının  yazılı beyanlarını sunması, sanık avukatının ise savunmalarını hazırlamak  için  kendilerine ek süre veilmesine,  bu nedenlerle duruşmanın  20 Mayıs 2020 günü  saat 10:30’a  ertelenmesine karar verdi.
1 Ağustos tarihinde Değirmendere’de kavgayı ayırırken bıçaklanan ve yaşamını yitiren Çağatay Burak Atay’ın davası Kocaeli 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Cumhuriyet Savcısının mütealasını vererek müebbet istediği sanık Müslüm A. “Kasten öldürmedim. Onun için hala dua ediyorum” dedi

1 Ağustos 2019 tarihinde gece saatlerinde Gölcük Değirmendere Yüzbaşılar semtinde bulunan arıtma tesisi mevkiinde meydana gelen olayda Müslüm A. tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden Çağatay Burak Atay’ın (21) davası, Kocaeli 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tanıkların dinlendiği ve delillerin toplandığı davada, Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili mütealasını vererek sanık hakkında kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası talep etti.

 

SAVCI MÜEBBET İSTEDİ

 Cumhuriyet Savcısı mütealasında şu ifadeleri kullandı. “ suç tarihinde geceleyin saat 01:00 sularında sanık Müslüm A.’nın arkadaşları olan ve yargılama aşamasında  tanık olarak  beyanı alınan  kişilerden, kendilerinin sahilde alkol aldıkları esnada, Sanık Müslüm A.’nın tuvalet ihtiyacını gidermek üzere  arkadaşlarının yanından ayrılıp bir ağaç dibine giderek  tuvalet ihtiyacını giderdiği esnada, kendisine yakın bir noktada alkol alan  Çağatay Burak Atay ve arkadaşlarının  bulunduğu, aralarından birinin sanığı ‘Buraya çiş yapılır mı” şeklinde uyardığı, Müslüm A.’nın  daha sonra   diğer gurubun yanına gittiği  kendini uyaran şahısın nerde olduğunu sorduğu ve sonrada onu bekleyeceğini ifade ederek küfürler ettiği bunun üzerine  iki gurup arasında tartışma çıktığı, tartışma esnasında  Çağatay Burak Atay’ı karnından sustalı bıçak ile bıçaklayarak öldürdüğü ve sonra olay yerinden kaçtığı tüm dosya içeriğinden anlaşılmıştır. Bu nedenlerle sanığın kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, ayrıca suçta kullandığı bıçağın 6136 Sayılı Kanuna aykırı olan ve taşıması yada bulundurulması yasak sustalı bıçak olması nedeniyle bu suçtanda cezalandırılmasını talep etti.

 

ONUN İÇİN DUA EDİYORUM

Müteala sonrası beyanı sorulan sanık avukatı ise mütealaya katılmayarak, müvekkilinin öldürme kastı bulunmadığını, maktulü daha önceden tanımadığını, hatta olayda kendisine hakaret eden kişinin maktul değil başka bir şahıs olduğu belirterek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.  Tutuklu sanık Müslüm A. ise ‘Kesinlikle maktülü öldürmek gibi bir amacım yoktur. Hala onun için dua ediyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

 

TAHLİYE TALEBİ RED EDİLDİ

Mahkeme tahliye talebinin reddine, katılan avukatının  yazılı beyanlarını sunması, sanık avukatının ise savunmalarını hazırlamak  için  kendilerine ek süre veilmesine,  bu nedenlerle duruşmanın  20 Mayıs 2020 günü  saat 10:30’a  ertelenmesine karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.