LASTİK İŞ
ismail

DEĞİRMENDERE'DE AĞAÇLAR “SANAT” AÇTI

07.08.2019 - 14:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DEĞİRMENDERE'DE AĞAÇLAR “SANAT” AÇTI

Bu yıl 10.su düzenlenecek olan Gölcük Belediyesi Uluslararası 10.Nakışlı Kırkyama Şenliği & Çalıştayı, Değirmendere’de yapılan ağaç süsleme etkinliğiyle başladı. Bu etkinlikle ağaçlar adeta sanat açarken, çevredekiler de yoğun ilgi gösterdi.

Gölcük Belediyesi’nin Değirmendere’de bu yıl 10.su düzenleyeceği ve binlerce sanatseveri Çınarlık Meydanı’na çeken Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği & Çalıştayı, el emeği, göz nuru ürünlerle yapılan ağaç süsleme etkinliğiyle başladı. AĞAÇLAR SANATLA SÜSLENDİ 23-24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak Nakışlı Kırkyama Şenliği’nin bu yılda renkli geçmesi beklenirken, Değirmendere Yalı Evleri’nde bulunan ağaçlar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından, Çınarlık Meydanı’ndaki ağaçlar ise Gölcük, İzmit, Kandıra Halk Eğitim Merkezleri, Utku Sanatevi ve Atölye Koza tarafından süslendi. Ağaçlar sanatla süslenirken, Sanat Galerisi Kırıkyama Eğitmeni Deniz Ediz ve Gölcük Kent Konseyi El Sanatları Çalışma Grubu Sorumlusu Naz Camkıran’da sanatçılara destek verdi. YOĞUN İLGİ GÖRDÜ El sanatlarının en güzel örnekleri ağaçlar üzerinde sergilenirken, süsleme esnasında çevreden geçenler; “ağaçlar adeta sanat açmış” yorumunu yaptı ve yoğun ilgi gösterdi. Ağaç süsleme programının ilerleyen günlerde de başka kurumların yer alacağı etkinliklerle devam edeceği bildirildi. Kırkyama Festivali ile ilgili çalışmalarında son aşamaya geldiği, birçok etkinliğin yer alacağı festivalin sanatseverler için çekim merkezi olacağı düşünülüyor. BAŞKAN SEZER’DEN DAVET VAR Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer festival öncesinde yaptığı açıklamada, “Kırkyama Festivali bizim çok önemsediğimiz, uluslararası nitelikte düzenlediğimiz etkinlikler arasındadır. Bu yıl 10.sunu düzenlediğimiz festivalimiz, 23 Ağustos’ta başlayacak dolu dolu etkinliklerle 3 gün boyunca sürecek. Ayrıca Foto Safari etkinliğimizle de festivalimizin fotoğraf arşivini oluşturacağımız bir yarışmaya imza atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizi Kırkyama Festivalimize davet ediyor, emeği geçenlere, sanatçılarımıza ve misafirlerimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.     
Bu yıl 10.su düzenlenecek olan Gölcük Belediyesi Uluslararası 10.Nakışlı Kırkyama Şenliği & Çalıştayı, Değirmendere’de yapılan ağaç süsleme etkinliğiyle başladı. Bu etkinlikle ağaçlar adeta sanat açarken, çevredekiler de yoğun ilgi gösterdi.

Gölcük Belediyesi’nin Değirmendere’de bu yıl 10.su düzenleyeceği ve binlerce sanatseveri Çınarlık Meydanı’na çeken Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği & Çalıştayı, el emeği, göz nuru ürünlerle yapılan ağaç süsleme etkinliğiyle başladı.

AĞAÇLAR SANATLA SÜSLENDİ

23-24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak Nakışlı Kırkyama Şenliği’nin bu yılda renkli geçmesi beklenirken, Değirmendere Yalı Evleri’nde bulunan ağaçlar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından, Çınarlık Meydanı’ndaki ağaçlar ise Gölcük, İzmit, Kandıra Halk Eğitim Merkezleri, Utku Sanatevi ve Atölye Koza tarafından süslendi. Ağaçlar sanatla süslenirken, Sanat Galerisi Kırıkyama Eğitmeni Deniz Ediz ve Gölcük Kent Konseyi El Sanatları Çalışma Grubu Sorumlusu Naz Camkıran’da sanatçılara destek verdi.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

El sanatlarının en güzel örnekleri ağaçlar üzerinde sergilenirken, süsleme esnasında çevreden geçenler; “ağaçlar adeta sanat açmış” yorumunu yaptı ve yoğun ilgi gösterdi. Ağaç süsleme programının ilerleyen günlerde de başka kurumların yer alacağı etkinliklerle devam edeceği bildirildi. Kırkyama Festivali ile ilgili çalışmalarında son aşamaya geldiği, birçok etkinliğin yer alacağı festivalin sanatseverler için çekim merkezi olacağı düşünülüyor.

BAŞKAN SEZER’DEN DAVET VAR

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer festival öncesinde yaptığı açıklamada, “Kırkyama Festivali bizim çok önemsediğimiz, uluslararası nitelikte düzenlediğimiz etkinlikler arasındadır. Bu yıl 10.sunu düzenlediğimiz festivalimiz, 23 Ağustos’ta başlayacak dolu dolu etkinliklerle 3 gün boyunca sürecek. Ayrıca Foto Safari etkinliğimizle de festivalimizin fotoğraf arşivini oluşturacağımız bir yarışmaya imza atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizi Kırkyama Festivalimize davet ediyor, emeği geçenlere, sanatçılarımıza ve misafirlerimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.