LASTİK İŞ

DEĞİRMENDERE FINDIĞI TEZGAHA ÇIKTI

Değirmendere 28.06.2019 - 09:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DEĞİRMENDERE FINDIĞI TEZGAHA ÇIKTI

Değirmendere bölgesinde yetiştiği için 'Değirmendere fındığı' olarak bilinen, taze olarak yenilen uzun fındıklar tezgahta yerini aldı.

Değirmendere bölgesinde yetiştiği için 'Değirmendere fındığı' olarak bilinen, taze olarak yenilen uzun fındıklar tezgahta yerini aldı.. Yol kenarlarında va sahil şeridinde satılmaya başlandı.  Değirmendere'de, özellikle 17 Ağustos 1999'daki büyük depremin ardından denizden uzak dağlık bölgelerdeki aşırı yapılaşma nedeniyle fındık bahçelerinin büyük bir bölümü parsellenip satıldı. bölgede çok az miktarda fındık bahçesi kaldı. Bu bahçelerdeki fındıklar da genellikle bu bölgede taze olarak toplandıktan sonra yol kenarlarında ve sahil şeridinde  satılıyor.  Fındık satıcıları, daha önce Tüm Türkiye'ye buradan gönderilen Değirmendere fındığının artık çok azaldığını, fındık bahçelerinin müteahhitlere satılıp yerine konutlar inşa edildiğini belirterek, "Fındığın bu kadar pahalı olmasının nedeni bu. Çok az bahçe kaldı. Toplanan fındıklar da ancak burada satılıyor" diye konuştu
Değirmendere bölgesinde yetiştiği için 'Değirmendere fındığı' olarak bilinen, taze olarak yenilen uzun fındıklar tezgahta yerini aldı.

Değirmendere bölgesinde yetiştiği için 'Değirmendere fındığı' olarak bilinen, taze olarak yenilen uzun fındıklar tezgahta yerini aldı.. Yol kenarlarında va sahil şeridinde satılmaya başlandı. 

Değirmendere'de, özellikle 17 Ağustos 1999'daki büyük depremin ardından denizden uzak dağlık bölgelerdeki aşırı yapılaşma nedeniyle fındık bahçelerinin büyük bir bölümü parsellenip satıldı. bölgede çok az miktarda fındık bahçesi kaldı. Bu bahçelerdeki fındıklar da genellikle bu bölgede taze olarak toplandıktan sonra yol kenarlarında ve sahil şeridinde  satılıyor. 

Fındık satıcıları, daha önce Tüm Türkiye'ye buradan gönderilen Değirmendere fındığının artık çok azaldığını, fındık bahçelerinin müteahhitlere satılıp yerine konutlar inşa edildiğini belirterek, "Fındığın bu kadar pahalı olmasının nedeni bu. Çok az bahçe kaldı. Toplanan fındıklar da ancak burada satılıyor" diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.