LASTİK İŞ
ismail

Değirmendereli Takıcılar Huzursuz !

Gölcük 24.07.2013 - 13:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Değirmendereli Takıcılar Huzursuz !

Değirmendere Yalı Sahilindeki, takıcılar çarşısının(Takıcılar sokağı) takıcıları huzursuz

Değirmendere Yalı Sahilindeki, takıcılar çarşısının(Takıcılar sokağı)  takıcıları huzursuz. Kendi el emeği ürünlerini değerlendiren, küçük el yapımı eşyaların halkın ilgisine sunulduğu çarşıda; takıcılarla ilgili olarak esnaf odasının çalışma yaptığı, vergi karnesi çıkarılacağı gibi dedikodular takıcıları huzursuz etti. “Şüuyu vukuundan beter”  diye bir deyiş vardır. Bir olayın herkesçe sözünün edilmesi, dilden dile dolaşmasının, o olayın gerçekleşmesinden dahi kötü olduğu durumu anlatan deyiştir. Değirmendere takıcılar çarşısında da durum aynen bu. TAKICILAR TEPKİLİ Yıllardan beri kendi el emeği ürünlerini, Gölcük Belediyesinin düzenlediği Değirmendere Yalı sahilindeki takıcılar çarşısında değerlendiren takıcılar, esnaf odasının takıcılar çarşısıyla ilgili bir çalışma yaptığı,  dükkan sahibi bazı esnafların takıcılar çarşısında takı dışında malzeme satıldığının odaya şikayet edildiği dedikodusuna tepki gösterdi. ANLAM VEREMİYORUZ Takıcılar bu dedikoduların kendilerini rahatsız ettiğini, eğer böyle bir durum varsa bununda anlamı olmadığını belirttiler.  Takıcılar çarşısının Değirmendere’nin sembollerinden biri olduğunu, şikayete konu herhangi bir şey olmadığını söyleyen takıcılar, vergilendirme, karne ya da benzeri bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda, hiçbir takıcının çarşıya gelmeyeceğini, çarşının öleceğini dile getirdi. Böyle bir durumun  hiç kimseye yararı olmayacağını söylediler. Kendi el emeklerini değerlendirdiklerini bunu yaparken de Değirmendere’ye sosyal bir aktivite kattıklarını belirten çarşı sakinleri, şikayet veya esnaf odası çalışması varsa; bunun sosyal gerçeklerle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladılar.  
Değirmendere Yalı Sahilindeki, takıcılar çarşısının(Takıcılar sokağı) takıcıları huzursuz

Değirmendere Yalı Sahilindeki, takıcılar çarşısının(Takıcılar sokağı)  takıcıları huzursuz. Kendi el emeği ürünlerini değerlendiren, küçük el yapımı eşyaların halkın ilgisine sunulduğu çarşıda; takıcılarla ilgili olarak esnaf odasının çalışma yaptığı, vergi karnesi çıkarılacağı gibi dedikodular takıcıları huzursuz etti.

“Şüuyu vukuundan beter”  diye bir deyiş vardır. Bir olayın herkesçe sözünün edilmesi, dilden dile dolaşmasının, o olayın gerçekleşmesinden dahi kötü olduğu durumu anlatan deyiştir. Değirmendere takıcılar çarşısında da durum aynen bu.

TAKICILAR TEPKİLİ

Yıllardan beri kendi el emeği ürünlerini, Gölcük Belediyesinin düzenlediği Değirmendere Yalı sahilindeki takıcılar çarşısında değerlendiren takıcılar, esnaf odasının takıcılar çarşısıyla ilgili bir çalışma yaptığı,  dükkan sahibi bazı esnafların takıcılar çarşısında takı dışında malzeme satıldığının odaya şikayet edildiği dedikodusuna tepki gösterdi.

ANLAM VEREMİYORUZ

Takıcılar bu dedikoduların kendilerini rahatsız ettiğini, eğer böyle bir durum varsa bununda anlamı olmadığını belirttiler.  Takıcılar çarşısının Değirmendere’nin sembollerinden biri olduğunu, şikayete konu herhangi bir şey olmadığını söyleyen takıcılar, vergilendirme, karne ya da benzeri bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda, hiçbir takıcının çarşıya gelmeyeceğini, çarşının öleceğini dile getirdi. Böyle bir durumun  hiç kimseye yararı olmayacağını söylediler. Kendi el emeklerini değerlendirdiklerini bunu yaparken de Değirmendere’ye sosyal bir aktivite kattıklarını belirten çarşı sakinleri, şikayet veya esnaf odası çalışması varsa; bunun sosyal gerçeklerle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladılar.

 



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.