LASTİK İŞ

DEMİR DÖVDÜLER ATEŞTEN ATLADILAR

Gündem 23.03.2017 - 07:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DEMİR DÖVDÜLER ATEŞTEN ATLADILAR

21 Mat Nevroz Bayramı Kapsamında Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Doğan ve okul idaresi ile birlikte okul bahçesinde Türk Dünyası ve toplulukları Günü ile orman Haftası Kutlama Programı düzenlendi. İlçe protokolü demir dövdü Nevruz ateşinden atladı.

Düzenlenen Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,  Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, Gölcük Cumhuriyet Savcısı Ahmet Selçuk Aksoy, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burçak Kırca, Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Doğan, Gölcük Orman İşletme Müdür Yardımcısı Neriman Koç, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Hanefi Aslan, okul müdürleri, okul öğretmeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. HUZUR VE BARIŞ GETİRSİN Program saygı duruşu ardından istiklal marşı okunduktan sonra coğrafya öğretmeni Şahide Keçeci günüm anlam ve önemini anlatan sunum yaptı. Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz, uyum ve barışıklık anlayışını yansıtan ortak bir değer olarak, barış, dostluk, kardeşlik gibi evrensel değerlerin paylaşılıp zenginleştirilebileceği mükemmel bir zemindir. Türk milleti yüzyıllar boyunca bu zemin üzerinde ve bu anlayışla hareket etmiş, farklılıkları zenginlik kabul eden hoşgörüsüyle, barışçılığıyla tarihe damgasını vuran uygarlıklar meydana getirmiştir. Her dem taze doğarız, bizden kim usanası diyen Yunus gibi bahar yeni umutların filizlenmesi, yenilenmenin, canlanmanın başlangıcıdır. Geleceğe güvenle bakabilmek, yeni atılımlara zemin hazırlayabilmektir. Nevruz´u bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi. BAHAR GELDİ Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Eet bu gün baharın başlangıcı, bahar başladı mı çiçekler açıyor. Çiçekler açımca bizimde gönlümüzde ruhumuzda ciddi bir değişim oluyor. Kış ayların sefaleti ve o soğukları ortadan kalkıyor. Bahar geldiğinde o duyguları yaşıyoruz. İşte bu gün o günlerden birini yaşıyoruz. Bulutların arasında güneş göz kırpıyor artık bahar geldi benim sıcaklığımla ısınacaksınız. Isındıkça öf demeyiniz. Bu yeni günde ta Uygur Türklerinden beri Türk gelenekler dengelen bir anlayıştır. Bu gelenekler günümüze kadar geldi ve biz burada devam ettiriyoruz” dedi. ORMANLARIMIZI KORUMALIYIZ Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş “Bu gün iki etkinlik için buradayız. Birincisi Nevruz etkinliği ve orman Haftasıdır.  Nevruz  bu gün Türk dünyasının gelenekleşen bir bayramdır.  Türk dünyası kardeşliği ön plandadır. Yeşilde ormanda bizim en önemli kültürlerimizdir. Bu bölgede öncelikle ağaçlandırmaya önem verilmelidir. Ülkemizin gelişmesi ekonomik alanda korumalıyız” dedi.  Konuşmalarının ardından halat çekme yarışı, çuval yarışı ve yumurta yarışı yapıldıktan sonra okullar arasında kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüleri verildi. Program sonunda Nevruz ateşi yakıldı. Protokol önce demir dövdü ardından Nevruz ateşinden atlayarak dilek diledi. 
21 Mat Nevroz Bayramı Kapsamında Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Doğan ve okul idaresi ile birlikte okul bahçesinde Türk Dünyası ve toplulukları Günü ile orman Haftası Kutlama Programı düzenlendi. İlçe protokolü demir dövdü Nevruz ateşinden atladı.

Düzenlenen Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,  Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, Gölcük Cumhuriyet Savcısı Ahmet Selçuk Aksoy, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burçak Kırca, Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Doğan, Gölcük Orman İşletme Müdür Yardımcısı Neriman Koç, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Hanefi Aslan, okul müdürleri, okul öğretmeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

HUZUR VE BARIŞ GETİRSİN
Program saygı duruşu ardından istiklal marşı okunduktan sonra coğrafya öğretmeni Şahide Keçeci günüm anlam ve önemini anlatan sunum yaptı. Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz, uyum ve barışıklık anlayışını yansıtan ortak bir değer olarak, barış, dostluk, kardeşlik gibi evrensel değerlerin paylaşılıp zenginleştirilebileceği mükemmel bir zemindir. Türk milleti yüzyıllar boyunca bu zemin üzerinde ve bu anlayışla hareket etmiş, farklılıkları zenginlik kabul eden hoşgörüsüyle, barışçılığıyla tarihe damgasını vuran uygarlıklar meydana getirmiştir. Her dem taze doğarız, bizden kim usanası diyen Yunus gibi bahar yeni umutların filizlenmesi, yenilenmenin, canlanmanın başlangıcıdır. Geleceğe güvenle bakabilmek, yeni atılımlara zemin hazırlayabilmektir. Nevruz´u bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

BAHAR GELDİ
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Eet bu gün baharın başlangıcı, bahar başladı mı çiçekler açıyor. Çiçekler açımca bizimde gönlümüzde ruhumuzda ciddi bir değişim oluyor. Kış ayların sefaleti ve o soğukları ortadan kalkıyor. Bahar geldiğinde o duyguları yaşıyoruz. İşte bu gün o günlerden birini yaşıyoruz. Bulutların arasında güneş göz kırpıyor artık bahar geldi benim sıcaklığımla ısınacaksınız. Isındıkça öf demeyiniz. Bu yeni günde ta Uygur Türklerinden beri Türk gelenekler dengelen bir anlayıştır. Bu gelenekler günümüze kadar geldi ve biz burada devam ettiriyoruz” dedi.

ORMANLARIMIZI KORUMALIYIZ
Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş “Bu gün iki etkinlik için buradayız. Birincisi Nevruz etkinliği ve orman Haftasıdır.  Nevruz  bu gün Türk dünyasının gelenekleşen bir bayramdır.  Türk dünyası kardeşliği ön plandadır. Yeşilde ormanda bizim en önemli kültürlerimizdir. Bu bölgede öncelikle ağaçlandırmaya önem verilmelidir. Ülkemizin gelişmesi ekonomik alanda korumalıyız” dedi. 

Konuşmalarının ardından halat çekme yarışı, çuval yarışı ve yumurta yarışı yapıldıktan sonra okullar arasında kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüleri verildi. Program sonunda Nevruz ateşi yakıldı. Protokol önce demir dövdü ardından Nevruz ateşinden atlayarak dilek diledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.