DENİZCİLİK FAKÜLTESİ GÖLCÜK'E KURULACAK

Gündem 15.11.2019 - 11:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ GÖLCÜK'E KURULACAK

Kocaeli Ünviersitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'i ziyaret etti. Rektör Hülagü “Donanmanın Gölcük'de olması nedeni ile bir bina sorununu çözdüğümüz zaman Denizcilikle ilgili Fakültenin bazı bölümlerinin burada olmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz”dedi.

ÜNİVERSİTE KOCAELİ’NİN EN BÜYÜK DEĞERİ Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer “Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi vizyon 2023 projemiz var. Yakın zamanda protokol imzaladık. Gölcük'e değer katacak projelerin içerisinde Kocaeli Üniversitesinin olması ve Akademik anlamda Gölcüğe Kocaeli Üniversitenin katkı yapmasından dolayı her zaman olduğu gibi şimdide çok büyük memnuniyet duyuyoruz.  Kocaeli Üniversitesi Kocaeli’nin en önemli markalarından biridir. Hocamızın izyarteti bizi ziyadesi ile memnun etmiştir”dedi. GÖLCÜK BELEDİYESİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ Rektör Hülagü “Kocaeli Üniversitesi, Gölcük belediyesi ile aslında Üniversite olarak  yerel yönetimler ve merkezi yönetimlerle sıkı bir diyoloğumuz var. İş birliklerimiz var.  Ama bunların içerisinde en büyük yerini almış 18- 19 seneden beri devam eden ismide Gölcük 2023 Vizyon olan çalışmalar yerel halkın gelenekselden bir çok çalışma yapıyoruz. Heykel sempozyumu, seramik sempozyumumuz devam ediyor. Bir önceki belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş zamanında da  çok yakın diyoloğumuz vardı. Şimdi başkanımız Ali bey ile de çok eski dostluğumuz var. Kende değer katacağına inandığımız için her zaman yanındayız”dedi.  DENİZCİLİK FAKÜLTESİNİN YERİ GÖLCÜK Yeni Gölck Gazetesinin İlçemize Fakülte Yapma sözünüz vardı sorusuna samimiyet ile cevap veren Rektör Hülagü  “Geçen ay içerisinde Yök'te bir çalışma resmi gazetede de yayınlandı. Kocaeli’n de çok fazla meslek yüksek okulu var. Onları birleştiriyoruz. 16'ya kadar düşüreceğiz. Kapatma yapmıyoruz. Aynı bölümler farklı İlçelere açılmış. Onları bir araya getiriyoruz. Donanmanın Gölcük'de olması nedeni ile bir bina sorununu çözdüğümüz zaman Denizcilikle ilgili Fakültenin bazı bölümlerinin burada olmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu bir süreç sabah hemen uyandığımızda olacak gibi değil. Binayla ilgili Başkanımız yer buldu. Şuan ekonomik nedenler ile Üniversitede başlamış işleri bile bitirmeye gayret ediyoruz. Meslek Yüksek Okullarının Fakülteye çeviriyoruz. Buradaki Meslek Yüksek okullarını Fakülte Ponatsiyeli olanları değerlendiriyoruz. Dönüşüm sağlamak için. Özellikle Değirmendere'de ki Ali Özbay orayı büyütmeyi daha da geliştirmek istiyoruz. Oranın binası biraz küçük  daha büyük binaya geçme arzumuz var. Geçen Kaymakamımızın da  böyle bir isteği olmuştu. Fakülte için  bina hazır demişti. Sadece bina ile olmuyor alt yapısını da yapmamız gerekiyor. O yönde olumlu düşüncelerimiz var. Zaten Başkanımızda çoz fazla katkı yapıyor. Donama Komutanı ile bir araya gelip konuşacağız. Denizcilik müzesi projemiz var. Fakültede de Donanmayı içerisine sokarak bazı bölümlerin burada faaliyete geçmesinin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Karamürsel'e sıkıştı kaldı. Onun asıl yeri Gölcük olmalıydı başından beri”dedi.
Kocaeli Ünviersitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'i ziyaret etti. Rektör Hülagü “Donanmanın Gölcük'de olması nedeni ile bir bina sorununu çözdüğümüz zaman Denizcilikle ilgili Fakültenin bazı bölümlerinin burada olmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz”dedi.

ÜNİVERSİTE KOCAELİ’NİN EN BÜYÜK DEĞERİ

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer “Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi vizyon 2023 projemiz var. Yakın zamanda protokol imzaladık. Gölcük'e değer katacak projelerin içerisinde Kocaeli Üniversitesinin olması ve Akademik anlamda Gölcüğe Kocaeli Üniversitenin katkı yapmasından dolayı her zaman olduğu gibi şimdide çok büyük memnuniyet duyuyoruz.  Kocaeli Üniversitesi Kocaeli’nin en önemli markalarından biridir. Hocamızın izyarteti bizi ziyadesi ile memnun etmiştir”dedi.


GÖLCÜK BELEDİYESİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Rektör Hülagü “Kocaeli Üniversitesi, Gölcük belediyesi ile aslında Üniversite olarak  yerel yönetimler ve merkezi yönetimlerle sıkı bir diyoloğumuz var. İş birliklerimiz var.  Ama bunların içerisinde en büyük yerini almış 18- 19 seneden beri devam eden ismide Gölcük 2023 Vizyon olan çalışmalar yerel halkın gelenekselden bir çok çalışma yapıyoruz. Heykel sempozyumu, seramik sempozyumumuz devam ediyor. Bir önceki belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş zamanında da  çok yakın diyoloğumuz vardı. Şimdi başkanımız Ali bey ile de çok eski dostluğumuz var. Kende değer katacağına inandığımız için her zaman yanındayız”dedi. 

DENİZCİLİK FAKÜLTESİNİN YERİ GÖLCÜK
Yeni Gölck Gazetesinin İlçemize Fakülte Yapma sözünüz vardı sorusuna samimiyet ile cevap veren Rektör Hülagü  “Geçen ay içerisinde Yök'te bir çalışma resmi gazetede de yayınlandı. Kocaeli’n de çok fazla meslek yüksek okulu var. Onları birleştiriyoruz. 16'ya kadar düşüreceğiz. Kapatma yapmıyoruz. Aynı bölümler farklı İlçelere açılmış. Onları bir araya getiriyoruz. Donanmanın Gölcük'de olması nedeni ile bir bina sorununu çözdüğümüz zaman Denizcilikle ilgili Fakültenin bazı bölümlerinin burada olmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu bir süreç sabah hemen uyandığımızda olacak gibi değil. Binayla ilgili Başkanımız yer buldu. Şuan ekonomik nedenler ile Üniversitede başlamış işleri bile bitirmeye gayret ediyoruz. Meslek Yüksek Okullarının Fakülteye çeviriyoruz. Buradaki Meslek Yüksek okullarını Fakülte Ponatsiyeli olanları değerlendiriyoruz. Dönüşüm sağlamak için. Özellikle Değirmendere'de ki Ali Özbay orayı büyütmeyi daha da geliştirmek istiyoruz. Oranın binası biraz küçük  daha büyük binaya geçme arzumuz var. Geçen Kaymakamımızın da  böyle bir isteği olmuştu. Fakülte için  bina hazır demişti. Sadece bina ile olmuyor alt yapısını da yapmamız gerekiyor. O yönde olumlu düşüncelerimiz var. Zaten Başkanımızda çoz fazla katkı yapıyor. Donama Komutanı ile bir araya gelip konuşacağız. Denizcilik müzesi projemiz var. Fakültede de Donanmayı içerisine sokarak bazı bölümlerin burada faaliyete geçmesinin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Karamürsel'e sıkıştı kaldı. Onun asıl yeri Gölcük olmalıydı başından beri”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.