Denize girmek sinüzite çok iyi geliyor

Sağlık 18.08.2013 - 14:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Denize girmek sinüzite çok iyi geliyor

Yaz aylarında akut sinüzite pek rastlanmıyor. Sıcak hava bu hastalığa iyi geliyor. Denize girmenin de doğal bir tedavi yöntemi olduğunu söylemek mümkün.

Çoğunlukla burun akıntısıyla kendini belli eden sinüzit, daha çok üst solunum yolu hastalıklarıyla beraber görülüyor. Bir viral enfeksiyona bağlı olduğunda kolayca tedavi edilebilen hastalık, kronikleştiğinde ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. İşte bu hastalık hakkında bilmeniz gerekenler: YEŞİL RENKLİ YAPIŞKAN AKINTI  Hasta genellikle üst solunum yolu enfeksiyonuyla doktora başvuruyor. Burun akıntısı, boğazda yanma ve geniz akıntısı belirtiler arasında yer alıyor. Fakat bu bulgular tüm viral enfeksiyonlar için aynı oluyor. Sinüzitten şüphelendirecek en önemli belirti ise genizden arka tarafa akan yapışkan akıntı ve bu akıntının yeşil renkte olmasıdır.  Kronik sinüzitlerin merkezinde alerji olabiliyor. Hastanın alerjik yapıda olması, burun etlerinin ve sinüs kapılarının şişmesiyle, sinüzit kronikleşiyor.  Kronik sinüzit mevsim ayırt etmiyor. Akut sinüzit ise kışın daha çok görülüyor. Güneşle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonları ve sinüzitler azalıyor. Sıcak, sinüzite iyi geliyor. Denize girmek ise doğal bir yıkama yöntemi oluyor.  Sinüzitler sinüs grafileri sonucunda ortaya çıkıyor. Sinüslerin kanlı olması, enfeksiyonun uzun zamandır sürdüğü anlamına geliyor. TEDAVİ EDİLMEZSE ÖLÜMCÜL OLABİLİR Sinüs denilen boşluklar, kafatasında yer alıyor ve hayati organlara çok yakın olduğu için, sinüzit tedavi edilmediğinde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Bu sonuçlar arasında; körlük, menenjit, yüz kemiklerinde erime ve deformasyon yer alıyor. BURUN KANAMASI VARSA KRONİKLEŞMİŞTİRKronik sinüziti olup bunu bir ya da iki yıl erteleyen hastalar; burun kanaması şikayetiyle hekime başvuruyor. Burun kanamasına sık sık yeşil ve sarı akıntı eşlik ediyor çünkü kemikte erozyon başlamış oluyor. Kronik sinüzitli hastalar çoğu zaman diş hekimlerine başvuruyor. Bu kişilere çoğunlukla yanlış kanal tedavileri uygulanıyor. Diş hekimlerinin; üst çenede tutmayan diş köklerini gördükleri zaman, sinüzitten şüphelenerek hastalarından öncelikle sinüs tomografisi istemesi gerekiyor. 
Yaz aylarında akut sinüzite pek rastlanmıyor. Sıcak hava bu hastalığa iyi geliyor. Denize girmenin de doğal bir tedavi yöntemi olduğunu söylemek mümkün.

Çoğunlukla burun akıntısıyla kendini belli eden sinüzit, daha çok üst solunum yolu hastalıklarıyla beraber görülüyor. Bir viral enfeksiyona bağlı olduğunda kolayca tedavi edilebilen hastalık, kronikleştiğinde ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. İşte bu hastalık hakkında bilmeniz gerekenler: 

YEŞİL RENKLİ YAPIŞKAN AKINTI 

 Hasta genellikle üst solunum yolu enfeksiyonuyla doktora başvuruyor. Burun akıntısı, boğazda yanma ve geniz akıntısı belirtiler arasında yer alıyor. Fakat bu bulgular tüm viral enfeksiyonlar için aynı oluyor. Sinüzitten şüphelendirecek en önemli belirti ise genizden arka tarafa akan yapışkan akıntı ve bu akıntının yeşil renkte olmasıdır. 
 Kronik sinüzitlerin merkezinde alerji olabiliyor. Hastanın alerjik yapıda olması, burun etlerinin ve sinüs kapılarının şişmesiyle, sinüzit kronikleşiyor. 
 Kronik sinüzit mevsim ayırt etmiyor. Akut sinüzit ise kışın daha çok görülüyor. Güneşle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonları ve sinüzitler azalıyor. Sıcak, sinüzite iyi geliyor. Denize girmek ise doğal bir yıkama yöntemi oluyor. 
 Sinüzitler sinüs grafileri sonucunda ortaya çıkıyor. Sinüslerin kanlı olması, enfeksiyonun uzun zamandır sürdüğü anlamına geliyor. 

TEDAVİ EDİLMEZSE ÖLÜMCÜL OLABİLİR 
Sinüs denilen boşluklar, kafatasında yer alıyor ve hayati organlara çok yakın olduğu için, sinüzit tedavi edilmediğinde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Bu sonuçlar arasında; körlük, menenjit, yüz kemiklerinde erime ve deformasyon yer alıyor. 

BURUN KANAMASI VARSA KRONİKLEŞMİŞTİR
Kronik sinüziti olup bunu bir ya da iki yıl erteleyen hastalar; burun kanaması şikayetiyle hekime başvuruyor. Burun kanamasına sık sık yeşil ve sarı akıntı eşlik ediyor çünkü kemikte erozyon başlamış oluyor. Kronik sinüzitli hastalar çoğu zaman diş hekimlerine başvuruyor. Bu kişilere çoğunlukla yanlış kanal tedavileri uygulanıyor. Diş hekimlerinin; üst çenede tutmayan diş köklerini gördükleri zaman, sinüzitten şüphelenerek hastalarından öncelikle sinüs tomografisi istemesi gerekiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.