LASTİK İŞ

DENİZEVLER’DE DEPREM ENKAZLARI KALDIRILIYOR

Gündem 11.08.2017 - 10:14, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DENİZEVLER’DE DEPREM ENKAZLARI KALDIRILIYOR

Her yıl Deprem anma etkinliklerinde özellikle ulusal basına malzeme olan Denizevler bu yıl anma etkinlikleri öncesi temizleniyor. belediye Başkanı mehmet ellibeş geçtiğimiz aylarda yıkımı yapılan enkazların kaldırılmasını yakından inceleyerek “Denizevler’de ki depremin izleri de yavaş, yavaş siliniyor dedi.

Depremin 18 yılında Denizevler’de yıkımı yapılan evlerin enkazları anma öncesi temizleniyor. Enkaz temizleme çalışmasını Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Genel Koordinatör Nihat Abiş ve başkan yardımcısı Kemal Kahraman yerinde inceledi. 18 YIL SONRA TEMİZLENİYOR Depremin üzerinden 18 yıl geçti. bakanlar Kurulu kararı ile Denizevler mahallesi afete maruz bölge ilan edildi. mahalle sakinlerinin uzun süren itirazları ve mahkeme sonucundan sonra Denizevler için boşaltılma ve yıkılma kararı alındı. her yıl deprem anma etkinliklerinde basına malzeme olan Denizevler bu yıl anma etkinlikleri öncesi temizlenmeye başladı. Başkan Ellibeş enkaz kaldırma çalışmasını yerinde inceledi. Başkan Ellibeş “Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Denizevleri boşalttık. Toki ile anlaşarak burada ki vatandaşlarımıza yeni evler yapılıyor. Depremin üzerinden 18 yıl geçti. Denizevlerinde temizlenmesi ile birlikte ilçemizde depremin izlerini siliyoruz. Kocaeli'nde tekrar bir afetle karşılaşmayacağımızın garantisi yok. Bu bölge depremi yaşadığı için en çok bizim bu işe önem vermemiz gerekiyor.  Bir deprem anında risk teşkil ediyor. Orta hasarlı binalarda oturanlara tek tek duyurduk. Hayırlısıyla adım adım riskli binaları yıkacağız. Amacımız vatandaşı mağdur etmeden hayal ettiğimiz kente kavuşmak" dedi. ENKAZLAR TEMİZLENİYOR Ellibeş, "Denizevler konutlarında denize kayma anlamında bir hareket yok. Ama burası afete maruz bölge ilan edilmişti. Bakanlar Kurulu kararı ve Afet İşleri'nin yapmış olduğu çalışmalar ile burası her ne kadar konuta kapalı da olsa da, kısmen imara açılmış oldu. Orta hasarlı veya hasarlı olarak hukuki süreci tamamlanmayan binaların yıkımı talebi ile son yapılan çalışmalar sonucunda karar alındı ve binalar yıkıldı. Şimdi yıkılan binaların enkazları temizleniyor" dedi. 
Her yıl Deprem anma etkinliklerinde özellikle ulusal basına malzeme olan Denizevler bu yıl anma etkinlikleri öncesi temizleniyor. belediye Başkanı mehmet ellibeş geçtiğimiz aylarda yıkımı yapılan enkazların kaldırılmasını yakından inceleyerek “Denizevler’de ki depremin izleri de yavaş, yavaş siliniyor dedi.

Depremin 18 yılında Denizevler’de yıkımı yapılan evlerin enkazları anma öncesi temizleniyor. Enkaz temizleme çalışmasını Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Genel Koordinatör Nihat Abiş ve başkan yardımcısı Kemal Kahraman yerinde inceledi.

18 YIL SONRA TEMİZLENİYOR
Depremin üzerinden 18 yıl geçti. bakanlar Kurulu kararı ile Denizevler mahallesi afete maruz bölge ilan edildi. mahalle sakinlerinin uzun süren itirazları ve mahkeme sonucundan sonra Denizevler için boşaltılma ve yıkılma kararı alındı. her yıl deprem anma etkinliklerinde basına malzeme olan Denizevler bu yıl anma etkinlikleri öncesi temizlenmeye başladı. Başkan Ellibeş enkaz kaldırma çalışmasını yerinde inceledi. Başkan Ellibeş “Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Denizevleri boşalttık. Toki ile anlaşarak burada ki vatandaşlarımıza yeni evler yapılıyor. Depremin üzerinden 18 yıl geçti. Denizevlerinde temizlenmesi ile birlikte ilçemizde depremin izlerini siliyoruz. Kocaeli'nde tekrar bir afetle karşılaşmayacağımızın garantisi yok. Bu bölge depremi yaşadığı için en çok bizim bu işe önem vermemiz gerekiyor.  Bir deprem anında risk teşkil ediyor. Orta hasarlı binalarda oturanlara tek tek duyurduk. Hayırlısıyla adım adım riskli binaları yıkacağız. Amacımız vatandaşı mağdur etmeden hayal ettiğimiz kente kavuşmak" dedi.
ENKAZLAR TEMİZLENİYOR
Ellibeş, "Denizevler konutlarında denize kayma anlamında bir hareket yok. Ama burası afete maruz bölge ilan edilmişti. Bakanlar Kurulu kararı ve Afet İşleri'nin yapmış olduğu çalışmalar ile burası her ne kadar konuta kapalı da olsa da, kısmen imara açılmış oldu. Orta hasarlı veya hasarlı olarak hukuki süreci tamamlanmayan binaların yıkımı talebi ile son yapılan çalışmalar sonucunda karar alındı ve binalar yıkıldı. Şimdi yıkılan binaların enkazları temizleniyor" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.