LASTİK İŞ
ismail

Denizevler'de iki bina daha yıkıldı

Gölcük 31.07.2013 - 23:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Denizevler'de iki bina daha yıkıldı

17 Ağustos depreminden yıllar geçtikten sonra Konut Dışı Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edilen ve sadece bacasız sanayi(depo, montaj ve park) yapımına izin verilen Gölcük Denizevler Mahallesi Denizevler Sitesi’nde Afete Maruz Bölge olduğu için 138 konuttan hak sahibi olan 90 aile başka yerlere taşınmıştı. 48 ailenin oturduğu sitelerde bulunan 2 binanın yıkımına başlandı. Valiliğin sorumluluk alanındaki çalışmalara Büyükşehir Belediyesi teknik destek veriyor. Hukuki sorunları ortadan kalkan binaların yıkım çalışmalarını takip eden Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Özer, Gölcük’te Dumlupınar, Piyale Paşa Donanma Mahallesi ile birlikte hasarlı 6 binanın yıkılacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürlüğü yetkilileri Körfez Güney Mahallesi’nde Çarşı Camii minaresi, ile birlikte Gölcük’te 6, İzmit’te 3, Başiskele’de 2, Derine ve Körfez İlçelerinde birer tane olmak üzere 14 binanın yıkımına devam edildiğini açıkladılar. 

17 Ağustos depreminden yıllar geçtikten sonra Konut Dışı Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edilen ve sadece bacasız sanayi(depo, montaj ve park) yapımına izin verilen Gölcük Denizevler Mahallesi Denizevler Sitesi’nde Afete Maruz Bölge olduğu için 138 konuttan hak sahibi olan 90 aile başka yerlere taşınmıştı. 48 ailenin oturduğu sitelerde bulunan 2 binanın yıkımına başlandı. Valiliğin sorumluluk alanındaki çalışmalara Büyükşehir Belediyesi teknik destek veriyor. Hukuki sorunları ortadan kalkan binaların yıkım çalışmalarını takip eden Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Özer, Gölcük’te Dumlupınar, Piyale Paşa Donanma Mahallesi ile birlikte hasarlı 6 binanın yıkılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürlüğü yetkilileri Körfez Güney Mahallesi’nde Çarşı Camii minaresi, ile birlikte Gölcük’te 6, İzmit’te 3, Başiskele’de 2, Derine ve Körfez İlçelerinde birer tane olmak üzere 14 binanın yıkımına devam edildiğini açıkladılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.