DENİZİ KİRLETENLERE CEZA YAĞDI

Kocaeli 05.08.2015 - 19:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

DENİZİ KİRLETENLERE CEZA YAĞDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Körfez’i kirlettiği tespit edilen gemilere para cezası kesiliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, deniz kirliliğine sebep oldukları gerekçesiyle 2006 yılından buyana 395 deniz taşıtına 11 milyon 981 bin 658 TL tutarında para cezası kesti. Havadan ve denizden yapılan denetim ve uygulanan cezalar sayesinde denizi kirleten gemilerin sayısında önemli miktarda düşüş yaşandı.   HAVADAN VE DENİZDEN DENETİM İzmit Körfezinde deniz uçaklarıyla havadan ve denizden yapılan denetimlerde kirliliğe neden olduğu tespit edilen gemilere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından çevre kanunu uyarınca ceza kesildi. Yılda ortalama 10 bin geminin giriş yaptığı Körfezde 2006 yılında 85 olan ceza uygulanan gemi sayısı 2014 yılında 14’e kadar geriledi   KÖRFEZDE KİRLİLİĞE YER YOK İzmit Körfezi’nde katı ve sıvı atıkların temizlenmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 3 adet deniz süpürgesiyle temizlik çalışmaları yapılıyor. Bunun yanı sıra, geçtiğimiz yıl İzmit Körfezi’ne dökülen derelere kurulan bariyer uygulamasıyla 33 ton katı atığın denize ulaşması engellendi.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Körfez’i kirlettiği tespit edilen gemilere para cezası kesiliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, deniz kirliliğine sebep oldukları gerekçesiyle 2006 yılından buyana 395 deniz taşıtına 11 milyon 981 bin 658 TL tutarında para cezası kesti. Havadan ve denizden yapılan denetim ve uygulanan cezalar sayesinde denizi kirleten gemilerin sayısında önemli miktarda düşüş yaşandı.

 

HAVADAN VE DENİZDEN DENETİM

İzmit Körfezinde deniz uçaklarıyla havadan ve denizden yapılan denetimlerde kirliliğe neden olduğu tespit edilen gemilere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından çevre kanunu uyarınca ceza kesildi. Yılda ortalama 10 bin geminin giriş yaptığı Körfezde 2006 yılında 85 olan ceza uygulanan gemi sayısı 2014 yılında 14’e kadar geriledi

 

KÖRFEZDE KİRLİLİĞE YER YOK

İzmit Körfezi’nde katı ve sıvı atıkların temizlenmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 3 adet deniz süpürgesiyle temizlik çalışmaları yapılıyor. Bunun yanı sıra, geçtiğimiz yıl İzmit Körfezi’ne dökülen derelere kurulan bariyer uygulamasıyla 33 ton katı atığın denize ulaşması engellendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.