LASTİK İŞ

DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN REKORA HAZIRLANIYOR

10.08.2017 - 10:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN REKORA HAZIRLANIYOR

1999’da yaşanan Marmara depreminde, enkaz altında 3 gün kalarak 2 ayağını birden kaybeden Umut Koçak, deprem şehitleri için yeni bir Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekor’una hazırlanıyor.

1999'da yaşanan Marmara depreminde, enkaz altında 3 gün kalarak 2 ayağını birden kaybeden Umut Koçak, deprem şehitleri için yeni bir Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekor'una hazırlanıyor. Gölcük’de yakalandığı 17 Ağustos 1999 depreminde enkaz altında kaldığı 3 günün ardından kendisine ulaşılan ve iki ayağı kangren olduğu için kesilen Ufuk Koçak, bu kez deprem şehitleri için yeni bir rekor denemesine hazırlanıyor. Depremde iki ayağını kaybetmesine rağmen hayata küsmeyen Koçak, 17 Ağustos depreminde çok acılar çektiklerini, fakat hayatın devam ettiğini söyledi. Kendisini asla engelli olarak görmeyen Koçak, engelli insanların olanaklar ve imkanlar sunulduğunda her şeyi yapabileceklerini söylüyor. Daha önce Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru'nu 22 metreye dalarak kıran Koçak, bu kez deprem şehitleri için yeni bir rekor kırmaya hazırlanıyor. Antrenmanlarını büyük bir konsantrasyon içinde yapan Koçak, her gün yaklaşık bir saat dalış eğitimi yapıyor. Engelli insanların isterlerse her şeyi yapacağını söyleyen Koçak, "Bu yıl da yine engellenen insanların neler yapabileceklerini göstermek için, yaşamış olduğumuz deprem felaketini tekrar anmak için, 1999 depreminde kaybettiğimiz şehitlerimizi anmak için, dünya serbest dalış rekorumuzu 30 metre daha derine taşıyacağız. Buradaki derdimiz depremin halen kapımızda olduğunu, deprem ile ilgili bir bilinç uyandırmak gerektiğini insanlara anlatmak. Engellenen insanların olanaklar, imkanlar sunulduğu zaman neler yapabileceklerini göstermek için bir çalışma yaptık" dedi. Kendisinin de bir deprem gazisi olduğunu hatırlatan Koçak, "Ben de 1999 depreminde 3 gün enkaz altında kaldım. 22 yaşlarında gencecik bir adamken, birdenbire iki ayağım kesildi ve engellenen olarak hayatıma devam ettim. Başıma gelen işlerin hepsini tevekkül içerisinde karşıladım. Yeniden hayatın içerisine girip, insanlara bu konular hakkında bir şeyler anlatmayı kendime vizyon edindim" ifadeleri kullandı. "Artık reşit olan acılarımız var” Yeni dalış rekorunu Değirmendere sahilinde gerçekleştireceğini söyleyen Koçak, "1999 depreminin 18. yılına giriyoruz. Artık reşit olan acılarımız var. Bu kent yıkıldı. Çok fazla insanımızı kaybettik, ama bu kent yeniden ayağa kalktı. Bu kent yeniden yapıldı. Suyun altındaki enkazlarda göreceksiniz, birilerinin hayatlarının bittiği yerde, yeni yeni canlılar için hayat kaynağı başlıyor. Acılarımız taze bizim içimizde. Yaşadığımız bu kent depremle anılsın istemiyorum. O sebepten dolayı da bu seneki dünya serbest dalış rekor denememizi burada bu kentte yapmaya karar verdik. Enkazların olduğu yere, evlerin, binaların, çınar ağaçlarının olduğu yere bir dalış gerçekleştireceğim. Bundan sonra da inşallah kentimiz dünya serbest dalış rekoruna ev sahipliği yapan bir kent olarak anılacak" dedi. Türkiye'nin ilk engelli dalış eğitmeni olan Ufuk Koçak, 16 Ağustos günü Değirmendere sahilinde, batık binaların bulunduğu bölgede deprem şehitleri için yeni bir dalış yapacak. - 
1999’da yaşanan Marmara depreminde, enkaz altında 3 gün kalarak 2 ayağını birden kaybeden Umut Koçak, deprem şehitleri için yeni bir Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekor’una hazırlanıyor.

1999'da yaşanan Marmara depreminde, enkaz altında 3 gün kalarak 2 ayağını birden kaybeden Umut Koçak, deprem şehitleri için yeni bir Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekor'una hazırlanıyor.

Gölcük’de yakalandığı 17 Ağustos 1999 depreminde enkaz altında kaldığı 3 günün ardından kendisine ulaşılan ve iki ayağı kangren olduğu için kesilen Ufuk Koçak, bu kez deprem şehitleri için yeni bir rekor denemesine hazırlanıyor. Depremde iki ayağını kaybetmesine rağmen hayata küsmeyen Koçak, 17 Ağustos depreminde çok acılar çektiklerini, fakat hayatın devam ettiğini söyledi. Kendisini asla engelli olarak görmeyen Koçak, engelli insanların olanaklar ve imkanlar sunulduğunda her şeyi yapabileceklerini söylüyor. Daha önce Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru'nu 22 metreye dalarak kıran Koçak, bu kez deprem şehitleri için yeni bir rekor kırmaya hazırlanıyor. Antrenmanlarını büyük bir konsantrasyon içinde yapan Koçak, her gün yaklaşık bir saat dalış eğitimi yapıyor.

Engelli insanların isterlerse her şeyi yapacağını söyleyen Koçak, "Bu yıl da yine engellenen insanların neler yapabileceklerini göstermek için, yaşamış olduğumuz deprem felaketini tekrar anmak için, 1999 depreminde kaybettiğimiz şehitlerimizi anmak için, dünya serbest dalış rekorumuzu 30 metre daha derine taşıyacağız. Buradaki derdimiz depremin halen kapımızda olduğunu, deprem ile ilgili bir bilinç uyandırmak gerektiğini insanlara anlatmak. Engellenen insanların olanaklar, imkanlar sunulduğu zaman neler yapabileceklerini göstermek için bir çalışma yaptık" dedi.
Kendisinin de bir deprem gazisi olduğunu hatırlatan Koçak, "Ben de 1999 depreminde 3 gün enkaz altında kaldım. 22 yaşlarında gencecik bir adamken, birdenbire iki ayağım kesildi ve engellenen olarak hayatıma devam ettim. Başıma gelen işlerin hepsini tevekkül içerisinde karşıladım. Yeniden hayatın içerisine girip, insanlara bu konular hakkında bir şeyler anlatmayı kendime vizyon edindim" ifadeleri kullandı.

"Artık reşit olan acılarımız var”
Yeni dalış rekorunu Değirmendere sahilinde gerçekleştireceğini söyleyen Koçak, "1999 depreminin 18. yılına giriyoruz. Artık reşit olan acılarımız var. Bu kent yıkıldı. Çok fazla insanımızı kaybettik, ama bu kent yeniden ayağa kalktı. Bu kent yeniden yapıldı. Suyun altındaki enkazlarda göreceksiniz, birilerinin hayatlarının bittiği yerde, yeni yeni canlılar için hayat kaynağı başlıyor. Acılarımız taze bizim içimizde. Yaşadığımız bu kent depremle anılsın istemiyorum. O sebepten dolayı da bu seneki dünya serbest dalış rekor denememizi burada bu kentte yapmaya karar verdik. Enkazların olduğu yere, evlerin, binaların, çınar ağaçlarının olduğu yere bir dalış gerçekleştireceğim. Bundan sonra da inşallah kentimiz dünya serbest dalış rekoruna ev sahipliği yapan bir kent olarak anılacak" dedi.

Türkiye'nin ilk engelli dalış eğitmeni olan Ufuk Koçak, 16 Ağustos günü Değirmendere sahilinde, batık binaların bulunduğu bölgede deprem şehitleri için yeni bir dalış yapacak. - 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.