LASTİK İŞ
ismail

Depremzedeler için mezarlıklar doldu taştı

Gündem 17.08.2013 - 15:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Depremzedeler için mezarlıklar doldu taştı

Marmara depreminin 14. yıldönümünde Gölcük'te mezarlıklar, depremde yakınlarını kaybedenlerle doldu taştı.

Yaşadıkları acıyı yıllar geçmesine rağmen unutamayanlar, kaybettiği yakınlarının mezarı başında duygu dolu anlar yaşadı.   17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde hayatını kaybedenler, dün gerçekleşen etkinliklerle anıldı. Yakınlarını kaybedenler sabah saatlerinden itibaren mezarlıklara akın etti. Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı'na akın eden vatandaşlar, Kur'an okuyarak dualar etti. Mezarlıkta düzenlenen anma programına katılan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "O anlar hafızalarımızda daha dün gibi. Unutmak mümkün değil. Öyle bir düşüncemiz de yok. Bu felaket sonucu kaybettiğimiz 6 bin insanımızı hiçbir şekilde unutmayacağız. Allah hepsine rahmet eylesin. Her yıl bu etkinliklerle dünyaya, insanlığa mesaj verme gayreti içerisindeyiz. Depremde kaybettiğimiz canlarımızı, onları unutmadığımızı tüm dünyaya haykırıyoruz. Bir diğer mesaj ise, bu deprem felaketi yarın, hangi gün olacağı belli değil ama tekrar bu felaketle karşılaşacağımız kesin. Deprem kuşağındayız. Böyle bir felaketle karşılaştığımızda 17 Ağustos 1999'da ödediğimiz ağır bir bedeli tekrar ödememeliyiz" dedi. Mezarlıkta, duygu dolu anlar yaşandı.
Marmara depreminin 14. yıldönümünde Gölcük'te mezarlıklar, depremde yakınlarını kaybedenlerle doldu taştı.
Yaşadıkları acıyı yıllar geçmesine rağmen unutamayanlar, kaybettiği yakınlarının mezarı başında duygu dolu anlar yaşadı.
 
17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde hayatını kaybedenler, dün gerçekleşen etkinliklerle anıldı. Yakınlarını kaybedenler sabah saatlerinden itibaren mezarlıklara akın etti. Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı'na akın eden vatandaşlar, Kur'an okuyarak dualar etti. Mezarlıkta düzenlenen anma programına katılan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "O anlar hafızalarımızda daha dün gibi. Unutmak mümkün değil. Öyle bir düşüncemiz de yok. Bu felaket sonucu kaybettiğimiz 6 bin insanımızı hiçbir şekilde unutmayacağız. Allah hepsine rahmet eylesin. Her yıl bu etkinliklerle dünyaya, insanlığa mesaj verme gayreti içerisindeyiz. Depremde kaybettiğimiz canlarımızı, onları unutmadığımızı tüm dünyaya haykırıyoruz. Bir diğer mesaj ise, bu deprem felaketi yarın, hangi gün olacağı belli değil ama tekrar bu felaketle karşılaşacağımız kesin. Deprem kuşağındayız. Böyle bir felaketle karşılaştığımızda 17 Ağustos 1999'da ödediğimiz ağır bir bedeli tekrar ödememeliyiz" dedi. Mezarlıkta, duygu dolu anlar yaşandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.