LASTİK İŞ
ismail

DEVLET ÇIRAK YETİŞTİREN İŞLETMEYE PARA ÖDEYECEK

Ekonomi 05.10.2018 - 12:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DEVLET ÇIRAK YETİŞTİREN İŞLETMEYE PARA ÖDEYECEK

Küçük işletmelerde yüz yıllardır eleman yetiştirmede önemli bir yeri olan `usta-çırak` dönemi yeniden canlanıyor. İşverenler ihtiyacı olan nitelikli iş gücü talebini karşılamak için çıraklık eğitimi alacak gençler arıyor.

Küçük işletmelerde yüz yıllardır eleman yetiştirmede önemli bir yeri olan `usta-çırak` dönemi yeniden canlanıyor. İşverenler ihtiyacı olan nitelikli işgücü talebini karşılamak için çıraklık eğitimi alacak gençler arıyor. Gençlere hem para verilecek hem de meslek eğitimi... Proje kapsamında 8 ay süreyle mesleki eğitim alınacak. Kursa katılanların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de devlet tarafından karşılanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı yüz günlük icraat programı kapsamında istihdamı teşvik adımları da sürüyor. Bu kapsamda sanayicinin çırak ihtiyacını karşılamak için de yeni bir program başlatılıyor. Türkiye genelinde işverenlerin çırak ihtiyaçlarına ilişkin bir envanter çalışması yapılarak odalar ve borsalar birliği aracılığıyla Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri`ne iletilecek. İki yıl sürecek program kapsamında hem teorik hem de pratik eğitim bir arada uygulanacak. Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kapsamında hangi mesleklere yönelik eğitim verileceği sanayi sektöründe çalıştıracak çırak bulamayan işverenlerin taleplerine göre belirlenecek. Kaynak: SABAH
Küçük işletmelerde yüz yıllardır eleman yetiştirmede önemli bir yeri olan `usta-çırak` dönemi yeniden canlanıyor. İşverenler ihtiyacı olan nitelikli iş gücü talebini karşılamak için çıraklık eğitimi alacak gençler arıyor.

Küçük işletmelerde yüz yıllardır eleman yetiştirmede önemli bir yeri olan `usta-çırak` dönemi yeniden canlanıyor. İşverenler ihtiyacı olan nitelikli işgücü talebini karşılamak için çıraklık eğitimi alacak gençler arıyor.

Gençlere hem para verilecek hem de meslek eğitimi...

Proje kapsamında 8 ay süreyle mesleki eğitim alınacak. Kursa katılanların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de devlet tarafından karşılanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı yüz günlük icraat programı kapsamında istihdamı teşvik adımları da sürüyor. Bu kapsamda sanayicinin çırak ihtiyacını karşılamak için de yeni bir program başlatılıyor. Türkiye genelinde işverenlerin çırak ihtiyaçlarına ilişkin bir envanter çalışması yapılarak odalar ve borsalar birliği aracılığıyla Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri`ne iletilecek. İki yıl sürecek program kapsamında hem teorik hem de pratik eğitim bir arada uygulanacak. Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kapsamında hangi mesleklere yönelik eğitim verileceği sanayi sektöründe çalıştıracak çırak bulamayan işverenlerin taleplerine göre belirlenecek. Kaynak: SABAH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.