DEVLETİN KAPISI MİLLETİN KAPISI

Gündem 23.05.2019 - 11:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DEVLETİN KAPISI MİLLETİN KAPISI

Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur. Geçtiğimiz hafta Kaymakam Mustafa Irmak tarafından hizmete sokulan Açık Kapı, Gölcük Belediyesi Sanat galerisinde kurum çalışanlarına Açık kapı eğitimi verildi.

Gölcük Sanat galerisinde ki Açık Kapı Eğitimi Kaymakamlık Yazı İşleri Müdrü Lütfü Yılmaz koordinatörlüğünde ilçemizdeki kurum çalışanlarına verildi. KISA MESAJ BİLGİLENDİRME Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur. Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir. ALINAN TALEPLER RAPORLANIYOR Açık Kapı projesi ile vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebilmektedir. Talepler, geliştirilen internet uygulaması ve Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapılabilmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadele amacıyla EGM, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan toplanan veriler belirlenen vaka durumlarına göre proje üzerinden raporlanmaktadır.  7 İŞ GÜNÜNDE SONUCA ULAŞILIYOR 81 il valiliğinde ve Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde toplamda 48 merkez ilçe kaymakamlığında, tasarlanmış olan çalışma konseptine uygun olarak Açık Kapı Birimleri oluşturulmuştur. Valiliklerde 5, kaymakamlıklarda 3 personel görevlendirilmiştir. Açık Kapı Birimlerine yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Başvurular elektronik sisteme kaydedilmekte ve ilgili birimlere yönlendirilmekte, vatandaşa "Müracaatınızdan dolayı Valilik olarak teşekkür ederiz." bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılmaktadır. 7 iş günü içerisinde talep sonuçlandırılmaktadır. Vatandaş sürecin her aşamasını, başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla takip edebilmektedir.  PROJENİN AMACI  Bakanlığımızca 180 günlük eylem planı kapsamında devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, Başvuruların sonuçlandırma sürelerini hızlandırmak suretiyle hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak, Vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak, Kronikleşmiş sorunlara çözümler üretebilmek amacıyla öncelikle 2018 yılı Haziran ayına kadar 81 il valiliğinde, daha sonra da belli nüfusun üzerindeki ilçelerde AÇIK KAPI Projesi hayata geçirildi. DEVAM EDEN PROJELER  •Açık Kapı Mobil uygulama yazılımı geliştirilmesi tamamlanmış olup uygulama devreye alınmıştır. •  Açık Kapı başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden alınması 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmıştır. •Açık Kapı başvurularında konusu uyuşturucuyla mücadele kapsamında olanların ilgili kolluk kuvvetlerine iletilmesi konusunda çalışmalar devam etmekte olup en kısa sürede devreye alınacaktır.
Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur. Geçtiğimiz hafta Kaymakam Mustafa Irmak tarafından hizmete sokulan Açık Kapı, Gölcük Belediyesi Sanat galerisinde kurum çalışanlarına Açık kapı eğitimi verildi.

Gölcük Sanat galerisinde ki Açık Kapı Eğitimi Kaymakamlık Yazı İşleri Müdrü Lütfü Yılmaz koordinatörlüğünde ilçemizdeki kurum çalışanlarına verildi.
KISA MESAJ BİLGİLENDİRME
Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur.
Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
ALINAN TALEPLER RAPORLANIYOR
Açık Kapı projesi ile vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebilmektedir. Talepler, geliştirilen internet uygulaması ve Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapılabilmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadele amacıyla EGM, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan toplanan veriler belirlenen vaka durumlarına göre proje üzerinden raporlanmaktadır. 
7 İŞ GÜNÜNDE SONUCA ULAŞILIYOR
81 il valiliğinde ve Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde toplamda 48 merkez ilçe kaymakamlığında, tasarlanmış olan çalışma konseptine uygun olarak Açık Kapı Birimleri oluşturulmuştur. Valiliklerde 5, kaymakamlıklarda 3 personel görevlendirilmiştir. Açık Kapı Birimlerine yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Başvurular elektronik sisteme kaydedilmekte ve ilgili birimlere yönlendirilmekte, vatandaşa "Müracaatınızdan dolayı Valilik olarak teşekkür ederiz." bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılmaktadır. 7 iş günü içerisinde talep sonuçlandırılmaktadır. Vatandaş sürecin her aşamasını, başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla takip edebilmektedir. 
PROJENİN AMACI 
Bakanlığımızca 180 günlük eylem planı kapsamında devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak,
Başvuruların sonuçlandırma sürelerini hızlandırmak suretiyle hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak,
Vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak,
Kronikleşmiş sorunlara çözümler üretebilmek amacıyla öncelikle 2018 yılı Haziran ayına kadar 81 il valiliğinde, daha sonra da belli nüfusun üzerindeki ilçelerde AÇIK KAPI Projesi hayata geçirildi.
DEVAM EDEN PROJELER 
•Açık Kapı Mobil uygulama yazılımı geliştirilmesi tamamlanmış olup uygulama devreye alınmıştır.
•  Açık Kapı başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden alınması 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmıştır.
•Açık Kapı başvurularında konusu uyuşturucuyla mücadele kapsamında olanların ilgili kolluk kuvvetlerine iletilmesi konusunda çalışmalar devam etmekte olup en kısa sürede devreye alınacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.