DİJİTAL ORTAMDA OKUL BAŞKANI SEÇİMİ YAPILDI

Eğitim 31.10.2018 - 12:22, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DİJİTAL ORTAMDA OKUL BAŞKANI SEÇİMİ YAPILDI

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Dijital ortamda okul başkanı seçim sistemi yazılımı ilk sınavından başarıyla geçti.

Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Meclisi Başkanlığı seçimleri diğer okullardan farklı olarak tüm öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yunus BARIŞ tarafından hazırlanan bir yazılımla okul öğrencileri meclis başkanı seçmek için sandık yöntemi ile değil de bilgisayar ortamında başkanlık seçimi için oy kullandı. 3 aday başkanlık için kıyasıya yarıştı. 413 oy kullanıldı. Nuray Müzeyyen ÖZEN, Ali İmran PUSTU, Sudenur KIYICI’nın yarıştığı seçimlerde, 238 oy çokluğu ile 11. sınıf öğrencisi Nuray Müzeyyen ÖZEN ve grubu okul meclisi başkanlığına seçildi. Online seçim sistemini incelemek için Okul Müdürü Ali YILMAZ oy salonuna gelerek oylama işleminin işleyişini yerinde inceledi. Kağıt israfı ve kısa sürede seçimleri sonuçlandırmak için bu sistemi yaptık. Öğrencilerimiz sisteme yüklediğimiz TC ve öğrenci numaralarını bilgisayara giriyor ve kullanıcı doğrulama ekranındaki bilgiler öğrenciye ait ise çıkan başkan adaylarından  birisine tıklayarak oyunu veriyor. Sistemde ikinci defa oy verme gibi bir durumu da ortadan kaldırarak başka işleme izin vermiyor. Bilgisayar sistemine otomatik girdiği için veriler seçimler sonrası hemen sonuçları otomatik olarak sistem gösteriyor.    Okul öğrencileri ise bilgisayar ortamında oy kullandıkları için mutlu olduklarını ifade etti.
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Dijital ortamda okul başkanı seçim sistemi yazılımı ilk sınavından başarıyla geçti.

Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Meclisi Başkanlığı seçimleri diğer okullardan farklı olarak tüm öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yunus BARIŞ tarafından hazırlanan bir yazılımla okul öğrencileri meclis başkanı seçmek için sandık yöntemi ile değil de bilgisayar ortamında başkanlık seçimi için oy kullandı.

3 aday başkanlık için kıyasıya yarıştı. 413 oy kullanıldı. Nuray Müzeyyen ÖZEN, Ali İmran PUSTU, Sudenur KIYICI’nın yarıştığı seçimlerde, 238 oy çokluğu ile 11. sınıf öğrencisi Nuray Müzeyyen ÖZEN ve grubu okul meclisi başkanlığına seçildi.

Online seçim sistemini incelemek için Okul Müdürü Ali YILMAZ oy salonuna gelerek oylama işleminin işleyişini yerinde inceledi.

Kağıt israfı ve kısa sürede seçimleri sonuçlandırmak için bu sistemi yaptık. Öğrencilerimiz sisteme yüklediğimiz TC ve öğrenci numaralarını bilgisayara giriyor ve kullanıcı doğrulama ekranındaki bilgiler öğrenciye ait ise çıkan başkan adaylarından  birisine tıklayarak oyunu veriyor. Sistemde ikinci defa oy verme gibi bir durumu da ortadan kaldırarak başka işleme izin vermiyor. Bilgisayar sistemine otomatik girdiği için veriler seçimler sonrası hemen sonuçları otomatik olarak sistem gösteriyor.   

Okul öğrencileri ise bilgisayar ortamında oy kullandıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.