LASTİK İŞ

DİJİTAL TARIM KAYITLARI BAŞLADI

Gündem 03.06.2020 - 11:55, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DİJİTAL TARIM KAYITLARI BAŞLADI

Gölcük Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir proje olan online platform Dijital Tarım Pazarına (DİTAP) kayıtların büyük önem taşıdığı belirtildi

Gölcük Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir proje olan çiftçimizin alın teri ile ürettiği ürünleri değerfiyattansatabileceği,tümalıcılarveüreticilerilebuluşabileceğivetüketicimizindekaliteliürünü daha uygun fiyatlara almasına olanak sağlayacak online platform Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) Sayın Bakanımız tarafından 29 Nisan 2020 tarihinde kamuoyunatanıtılmıştır.  ‘ÇOK GENİŞ BİR PLATFORM OLUŞACAK’ Bu kapsamda Kocaeli ili genelinde "Gerçek ve Tüzel Kişilerin Online Kayıtlılık Sayısını Arttırmak" amacıyla çalışmalar başlamıştır. Üretim sahasından, tarımsal örgütlere, halcilere, marketler zincirlerine kadar tüm paydaşları içinde barındırabilecek çok geniş bir platform oluşacaktır. Bu sayede "Sözleşmeli Tarım, Sipariş-Talep Oluşturma, Teklif Oluşturma, Satış Stok Bildirme, Satıcıyı ve Alıcıyı Derecelendirme v.b." eylemler online olarak karşımıza kolayca çıkabilecektir.  ‘PLATFORMUN BİR AN ÖNCE AKTİFLEŞMESİ AMACIYLA’ Bu amaçlar doğrultusunda https://dijitaltarimpazari.gov.tr/linkine online olarak kayıt olunması hem üretici ve tüketici hem de sektör olarak çok önemli bir adımolacaktır. Özellikle bu zorlu dönemde platformun bir an önce aktifleşmesi amacıyla özellikle denetimler ve görüşmeler esnasında gıda sektöründe hizmet alan ve veren tüm paydaşların bilgilendirilmesi Müdürlüğümüz olarak önem arz etmektedir” denildi.
Gölcük Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir proje olan online platform Dijital Tarım Pazarına (DİTAP) kayıtların büyük önem taşıdığı belirtildi

Gölcük Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir proje olan çiftçimizin alın teri ile ürettiği ürünleri değerfiyattansatabileceği,tümalıcılarveüreticilerilebuluşabileceğivetüketicimizindekaliteliürünü daha uygun fiyatlara almasına olanak sağlayacak online platform Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) Sayın Bakanımız tarafından 29 Nisan 2020 tarihinde kamuoyunatanıtılmıştır.

 ‘ÇOK GENİŞ BİR PLATFORM OLUŞACAK’

Bu kapsamda Kocaeli ili genelinde "Gerçek ve Tüzel Kişilerin Online Kayıtlılık Sayısını Arttırmak" amacıyla çalışmalar başlamıştır. Üretim sahasından, tarımsal örgütlere, halcilere, marketler zincirlerine kadar tüm paydaşları içinde barındırabilecek çok geniş bir platform oluşacaktır. Bu sayede "Sözleşmeli Tarım, Sipariş-Talep Oluşturma, Teklif Oluşturma, Satış Stok Bildirme, Satıcıyı ve Alıcıyı Derecelendirme v.b." eylemler online olarak karşımıza kolayca çıkabilecektir.

 ‘PLATFORMUN BİR AN ÖNCE AKTİFLEŞMESİ AMACIYLA’

Bu amaçlar doğrultusunda https://dijitaltarimpazari.gov.tr/linkine online olarak kayıt olunması hem üretici ve tüketici hem de sektör olarak çok önemli bir adımolacaktır. Özellikle bu zorlu dönemde platformun bir an önce aktifleşmesi amacıyla özellikle denetimler ve görüşmeler esnasında gıda sektöründe hizmet alan ve veren tüm paydaşların bilgilendirilmesi Müdürlüğümüz olarak önem arz etmektedir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.