LASTİK İŞ
ismail

Dikişsiz implant diş çektirmekten daha kolay

Sağlık 21.08.2013 - 10:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Dikişsiz implant diş çektirmekten daha kolay

Diş eksikliklerinin giderilmesinde çok sık kullanılan “implant işlemleri”, geliştirilmiş teknikler sayesinde artık dişetini kesmeden ve dikiş atmadan çene kemiklerine uygulanabiliyor.

Kanama olmadan, dikiş atılmadan ve 10 dakikayı geçmeyen işlem süresi ile dikişsiz implant uygulamaları, hastalara konfor sağlıyor.  Gelişmiş görüntüleme teknikleri ve son dönemlerde üretilen, yeni model ve çaptaki implantlar sayesinde, dikişsiz implant uygulaması yani “flapness implant tekniği” kolaylıkla yapılabiliyor. Bu uygulamayla insanların herhangi bir nedenle kaybettikleri dişlerini en basit ve sıkıntısız bir şekilde yerine koyabilir.  Diş temizleme ya da basit bir diş dolgusu yaptırmaktan çok daha kolay yapılabilen işlemde, özel “drill” adı verilen döner aletlerle dişetinden kemiğin içerisine doğru yuvalar açılır ve açılan yuva içerisine tek seferde implant yerleştirilir. Ağrı ve kanama yok - Dişeti kaldırılmadan ve kesilmeden uygulanır - İşlem sırasında kanama olmaz - İşlemin toplam süresi toplam 5-7 dakikadır. - Dikiş atılmasına gerek yoktur. - İşlem sonrasında şişlik olmaz. - Hasta işlem sonrası ağrı hissetmez. - İmplant üzerine hemen aynı gün protez yapılabilir. Kan sulandırıcı ilaç riskine önlem  - Dikişsiz implant tedavisi;    - Tek diş eksiklerinde uygulanır. - Diş çekiminin yapıldığı seansta hemen yapılabilir. - Radyolojik ve klinik değerlendirmede yeterli kemik seviyesi olduğu durumlarda uygulanır, - Kan sulandırıcı ilaçlar kullananlar, iyileşme süresi nedeniyle işlem yaptıramayan ya da klasik implant yaptırmak istemeyen hastalar için uygun bir yöntemdir. Doktorun deneyimi çok önemli  Tabii ki dikişsiz implant uygulamaları için her hasta kendi içinde değerlendirilmelidir. Işlem, başka bir kişinin operasyonu ya da hastanın kendine yapılan başka bir uygulamayla karşılaştırılmamalıdır. İşlemi yapacak olan doktorun bu konuda çok deneyimli olması gerekir.  
Diş eksikliklerinin giderilmesinde çok sık kullanılan “implant işlemleri”, geliştirilmiş teknikler sayesinde artık dişetini kesmeden ve dikiş atmadan çene kemiklerine uygulanabiliyor.

Kanama olmadan, dikiş atılmadan ve 10 dakikayı geçmeyen işlem süresi ile dikişsiz implant uygulamaları, hastalara konfor sağlıyor. 


Gelişmiş görüntüleme teknikleri ve son dönemlerde üretilen, yeni model ve çaptaki implantlar sayesinde, dikişsiz implant uygulaması yani “flapness implant tekniği” kolaylıkla yapılabiliyor. Bu uygulamayla insanların herhangi bir nedenle kaybettikleri dişlerini en basit ve sıkıntısız bir şekilde yerine koyabilir.  

Diş temizleme ya da basit bir diş dolgusu yaptırmaktan çok daha kolay yapılabilen işlemde, özel “drill” adı verilen döner aletlerle dişetinden kemiğin içerisine doğru yuvalar açılır ve açılan yuva içerisine tek seferde implant yerleştirilir. 

Ağrı ve kanama yok 
- Dişeti kaldırılmadan ve kesilmeden uygulanır 
- İşlem sırasında kanama olmaz 
- İşlemin toplam süresi toplam 5-7 dakikadır. 
- Dikiş atılmasına gerek yoktur. 
- İşlem sonrasında şişlik olmaz. 
- Hasta işlem sonrası ağrı hissetmez. 
- İmplant üzerine hemen aynı gün protez yapılabilir. 
Kan sulandırıcı ilaç riskine önlem  
- Dikişsiz implant tedavisi;    
- Tek diş eksiklerinde uygulanır. 
- Diş çekiminin yapıldığı seansta hemen yapılabilir. 
- Radyolojik ve klinik değerlendirmede yeterli kemik seviyesi olduğu durumlarda uygulanır, 
- Kan sulandırıcı ilaçlar kullananlar, iyileşme süresi nedeniyle işlem yaptıramayan ya da klasik implant yaptırmak istemeyen hastalar için uygun bir yöntemdir. 

Doktorun deneyimi çok önemli  
Tabii ki dikişsiz implant uygulamaları için her hasta kendi içinde değerlendirilmelidir. Işlem, başka bir kişinin operasyonu ya da hastanın kendine yapılan başka bir uygulamayla karşılaştırılmamalıdır. İşlemi yapacak olan doktorun bu konuda çok deneyimli olması gerekir. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.