LASTİK İŞ

DİŞETİ HASTALIKLARI UZMANI GÜLŞAH TATAR TURKUAZ DİŞEVİ’NDE HASTA KABULÜNE BAŞLADI

05.05.2018 - 10:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DİŞETİ HASTALIKLARI UZMANI GÜLŞAH TATAR TURKUAZ DİŞEVİ’NDE HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Bölgemizde birçok hastalığını uzmanlığı alanında eksiklik olduğu gibi dişeti hastalalıkları uzmanlığı alanında da eksikliği var. Giderilemeyen eksiklikler, hastalar için mağduriyete neden olabiliyor.

Turkuaz dişevi, bu açığı kapatmak için Hacettepe kökenli Periodontoloji (Diş eti Hastalıkları) uzmanı Gülşah Tatar’ı göreve başlattı. Turkuaz dişevi ‘ni bölgemizin en büyük eksiklerinden biri olan Dişeti hastalıkları uzmanını getirip hasta kabulüne başlattığı için teşekkür ederiz. Hasta kabulüne başlayan Gülşah Hanımla kısa bir röportaj gerçekleştirdik. Gülşah Tatar kimdir? 1985 İzmit doğumluyum. İlköğretim Ulugazi İlköğretim Okulu’nda gördüm. Lise’yi Kocaeli Anadolu Lisesi’nde okudum. Lisans Eğitimimi Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde gördüm ve 2008’de mezun oldum. Uzmanlık Eğitimi’mi Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamladım. Şu an Turkuaz Diş Evi’nde Diş Eti Hastalıkları Uzmanı (Periodontoloji uzmanı) olarak görev yapmaktayım. Diş Eti Hastalığı nedir? Diş yüzeyinde oluşan plakta bakteriler bulunmaktadır. Diş eti dokusunda bu bakterilere karşı bir cevap oluşmaktadır. Bu esnada bakterilerle birlikte vücut kendi dokusuna da zarar vererek dişi çevreleyen destek dokularda kayıp oluşturmaktadır. Tedavi kapsamında öncelikle bakteri plağının ve diş taşlarının kaldırılması amaçlanmaktadır. Bunun yanında hastaya doğru fırçalama eğitimleri ve ara yüz temizliği öğretilmektedir. Diş eti çekilmelerinin, ağız içinde oluşan aftların vb. tedavileri de periodontoloji kapsamında yapılmaktadır. Hastalarımız dişeti kanamalalarını çok ciddiye almamakta,hatta kanamasın diye fırçalamayı terketmektedir.Bu durumda hastalık kronik hale gelip diştaşları meydana gelmekte,zamanla hem dişeti hem kemik kayıpları meydana gelmektedir.Genç yaşta bu nedene bağlı birçok dişler çekilmek zorunda kalmaktadır. Bunların önlenmesi için 6 ayda bir diş ve çevre dokuların muayene edilmesi,Uzmanın görüşüne göre  örneğin yılda birkez dişeti tedavisi yapılmalıdır. Dişeti tedavisi içinde diştaşı temizliği,derin dişeti tedavisi(küretaj),dikişli dişeti ameliyatları(flep operasyonu),damaktan dişeti alıp eksik dişetine montaj yapılması(SDG-Serbest dişeti grefti),Estetik dişeti operasyonları, Gülüş estetiği ve pembe estetik işlemleri yapılmaktadır.
Bölgemizde birçok hastalığını uzmanlığı alanında eksiklik olduğu gibi dişeti hastalalıkları uzmanlığı alanında da eksikliği var. Giderilemeyen eksiklikler, hastalar için mağduriyete neden olabiliyor.

Turkuaz dişevi, bu açığı kapatmak için Hacettepe kökenli Periodontoloji (Diş eti Hastalıkları) uzmanı Gülşah Tatar’ı göreve başlattı. Turkuaz dişevi ‘ni bölgemizin en büyük eksiklerinden biri olan Dişeti hastalıkları uzmanını getirip hasta kabulüne başlattığı için teşekkür ederiz.

Hasta kabulüne başlayan Gülşah Hanımla kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

Gülşah Tatar kimdir?

1985 İzmit doğumluyum. İlköğretim Ulugazi İlköğretim Okulu’nda gördüm. Lise’yi Kocaeli Anadolu Lisesi’nde okudum. Lisans Eğitimimi Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde gördüm ve 2008’de mezun oldum. Uzmanlık Eğitimi’mi Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamladım. Şu an Turkuaz Diş Evi’nde Diş Eti Hastalıkları Uzmanı (Periodontoloji uzmanı) olarak görev yapmaktayım.

Diş Eti Hastalığı nedir?

Diş yüzeyinde oluşan plakta bakteriler bulunmaktadır. Diş eti dokusunda bu bakterilere karşı bir cevap oluşmaktadır. Bu esnada bakterilerle birlikte vücut kendi dokusuna da zarar vererek dişi çevreleyen destek dokularda kayıp oluşturmaktadır. Tedavi kapsamında öncelikle bakteri plağının ve diş taşlarının kaldırılması amaçlanmaktadır. Bunun yanında hastaya doğru fırçalama eğitimleri ve ara yüz temizliği öğretilmektedir.

Diş eti çekilmelerinin, ağız içinde oluşan aftların vb. tedavileri de periodontoloji kapsamında yapılmaktadır.

Hastalarımız dişeti kanamalalarını çok ciddiye almamakta,hatta kanamasın diye fırçalamayı terketmektedir.Bu durumda hastalık kronik hale gelip diştaşları meydana gelmekte,zamanla hem dişeti hem kemik kayıpları meydana gelmektedir.Genç yaşta bu nedene bağlı birçok dişler çekilmek zorunda kalmaktadır.

Bunların önlenmesi için 6 ayda bir diş ve çevre dokuların muayene edilmesi,Uzmanın görüşüne göre  örneğin yılda birkez dişeti tedavisi yapılmalıdır.

Dişeti tedavisi içinde diştaşı temizliği,derin dişeti tedavisi(küretaj),dikişli dişeti ameliyatları(flep operasyonu),damaktan dişeti alıp eksik dişetine montaj yapılması(SDG-Serbest dişeti grefti),Estetik dişeti operasyonları, Gülüş estetiği ve pembe estetik işlemleri yapılmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.