LASTİK İŞ
ismail

DİYABET HER AİLEYİ İLGİLENDİRİR

Sağlık 18.11.2019 - 11:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DİYABET HER AİLEYİ İLGİLENDİRİR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliği kapsamında Gölcük Anıt Parkta stant kurularak, vatandaşlar bilgilendirildi.

Bu yılın sloganının “Diyabet Her Aileyi İlgilendir” olması münasebetiyle Anıt Parkta kurulan stant ile bilgilendirmeler devam ediyor. Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman, hemşireler; Neslihan Erenler, Nesrin Yeşillik, Pakize Erdoğan, Zeynep Divli, Dilek Karamehmet ve Gülşah Taştan tarafından kurulan stantta vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Standı ziyaret eden vatandaşlara hemşireler tarafından, “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı, Gebelikte Diyabet konularında bilgiler verildi. Broşürler dağıtılıp ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Kan şekeri sonucu şüpheli olarak gözlenen kişiler dâhiliye polikliniğine yönlendirildi. Ayrıca organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan organ bağış talebi alınmıştır. Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan ; “Hareketli yaşam tarzı, sağlıklı beslenme, alkol, tütün gibi madde bağımlılığının önlenmesi konularına önem vermek, temel sağlıklı yaşam stratejimiz olmakla birlikte, diyabetli hastaların komplikasyonlardan korunması ve tedavinin etkinliği açısından temel prensip olmalıdır. Diyabet ve komplikasyonları ülkeler açısından temel halk sağlığı sorunlarının önceliklileri arasındadır. Diyabetin önlenmesi ve azaltılması için kamu, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve özel sektör katılım sağlamalıdır,” dedi. Halkımız yoğun ilgi ile standımızı ziyaret etmiştir.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliği kapsamında Gölcük Anıt Parkta stant kurularak, vatandaşlar bilgilendirildi.

Bu yılın sloganının “Diyabet Her Aileyi İlgilendir” olması münasebetiyle Anıt Parkta kurulan stant ile bilgilendirmeler devam ediyor. Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman, hemşireler; Neslihan Erenler, Nesrin Yeşillik, Pakize Erdoğan, Zeynep Divli, Dilek Karamehmet ve Gülşah Taştan tarafından kurulan stantta vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Standı ziyaret eden vatandaşlara hemşireler tarafından, “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı, Gebelikte Diyabet konularında bilgiler verildi. Broşürler dağıtılıp ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Kan şekeri sonucu şüpheli olarak gözlenen kişiler dâhiliye polikliniğine yönlendirildi. Ayrıca organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan organ bağış talebi alınmıştır.
Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan ; “Hareketli yaşam tarzı, sağlıklı beslenme, alkol, tütün gibi madde bağımlılığının önlenmesi konularına önem vermek, temel sağlıklı yaşam stratejimiz olmakla birlikte, diyabetli hastaların komplikasyonlardan korunması ve tedavinin etkinliği açısından temel prensip olmalıdır. Diyabet ve komplikasyonları ülkeler açısından temel halk sağlığı sorunlarının önceliklileri arasındadır. Diyabetin önlenmesi ve azaltılması için kamu, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve özel sektör katılım sağlamalıdır,” dedi.
Halkımız yoğun ilgi ile standımızı ziyaret etmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.