LASTİK İŞ
ismail

DİYABET OKULUNDA EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Sağlık 21.07.2018 - 16:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DİYABET OKULUNDA EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde açılan Diyabet Okulu'nda hastalara eğitim veriliyor.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde açılan Diyabet Okulu'nda hastalara eğitim veriliyor. Birer psikolog, dahiliye uzmanı, fizyoterapist ve hemşirenin görev yaptığı Diyabet Okulu'nda, diyabet hastalarına yönelik ayda 2 gün eğitim veriliyor. Diyabet hemşiresi Sevcan Egüz, gerçekleştirilen eğitimde hastalara cilt bakımıyla ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler verdi. Tahriş edici olmayan pH değeri cilt yapısına uygun sabunlarla duş alınması gerektiğini belirten Ergüz, duş aldıktan sonra cilt nemini kaybetmeden losyon nemlendirici kullanılması gerektiğini söyledi. Ergüz, ağız ve diş sağlığına da değinerek, "Kontrolsüz diyabette tükürük yüksek seviyede şeker içerdiğinden diş çürüklerine daha sık rastlanır. Diş etlerinin sağlığı da hastalığın kontrolü ile yakından ilişkilidir. Bunun yanında bazı bakteriler glikoz oranı yüksek olan ortamlarda daha kolay ürerler. İnsülin kullanırken, dondurucu buzdolabında saklamayın, buz tutan insülin bozulur. Uzun yolculuğa giderken en az 3 gün şekerinizi ölçmelisiniz. Yanınızda aldığınız ilaçlarınızı kesinlikle otobüsün bagajına koymayın, yanınızda bulunsun. Otobüste gerektiğinde saat başı veya iki saatte bir yerinizden kalkıp gezinmeli ve hareket etmelisiniz." ifadelerini kullandı.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde açılan Diyabet Okulu'nda hastalara eğitim veriliyor.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde açılan Diyabet Okulu'nda hastalara eğitim veriliyor.
Birer psikolog, dahiliye uzmanı, fizyoterapist ve hemşirenin görev yaptığı Diyabet Okulu'nda, diyabet hastalarına yönelik ayda 2 gün eğitim veriliyor.

Diyabet hemşiresi Sevcan Egüz, gerçekleştirilen eğitimde hastalara cilt bakımıyla ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler verdi.

Tahriş edici olmayan pH değeri cilt yapısına uygun sabunlarla duş alınması gerektiğini belirten Ergüz, duş aldıktan sonra cilt nemini kaybetmeden losyon nemlendirici kullanılması gerektiğini söyledi.

Ergüz, ağız ve diş sağlığına da değinerek, "Kontrolsüz diyabette tükürük yüksek seviyede şeker içerdiğinden diş çürüklerine daha sık rastlanır. Diş etlerinin sağlığı da hastalığın kontrolü ile yakından ilişkilidir. Bunun yanında bazı bakteriler glikoz oranı yüksek olan ortamlarda daha kolay ürerler. İnsülin kullanırken, dondurucu buzdolabında saklamayın, buz tutan insülin bozulur. Uzun yolculuğa giderken en az 3 gün şekerinizi ölçmelisiniz. Yanınızda aldığınız ilaçlarınızı kesinlikle otobüsün bagajına koymayın, yanınızda bulunsun. Otobüste gerektiğinde saat başı veya iki saatte bir yerinizden kalkıp gezinmeli ve hareket etmelisiniz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.