LASTİK İŞ
ismail

DOĞA KAŞİFLERİ ORMANYA'DA

Kocaeli 15.11.2018 - 18:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DOĞA KAŞİFLERİ ORMANYA'DA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Doğa Kaşifleri” programı kapsamında çocuklar, Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nı keşfetme imkanı buldular.

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesine bağlı Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda iki haftada bir düzenlenen “Doğa Kaşifleri” programı çocuklara deneyimleyebilecekleri etkinlikler sunuyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından yürütülen süreçte minik kaşifler, yaban hayat gözlemciliğinden doğa sanatları atölyesine kadar birçok etkinlik gerçekleştiriyor. Doğa yürüyüşüyle başlayan etkinlikte küçük kaşiflere alandaki fauna ve flora hakkında bilgiler veriliyor. Ormanya’yı keşfe çıkan küçük kâşifler ilgilerini çeken yaprak, dal, meyve ve meşe palamudu gibi ögelerden beğendikleri ne varsa topluyor. Doğa ile ilgili meraklarını gideren kaşifler, doğayla iç içe olmanın, yeni beceriler elde etmenin ve sosyalleşmenin keyfini çıkarıyor. Etkinlik boyunca yaban hayat gözlemciliği yapan küçük kaşiflerin daha önce hiç görmedikleri hayvanları incelemeleri, alandaki bitkileri yakından gözlemlemeleri ve fotokapanlar ile alandaki vahşi yaşamı keşfetmeleri sağlanıyor. Bir nevi doğa terapisi yapan çocuklar için etkinlikler oldukça fayda sağlıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Doğa Kaşifleri” programı kapsamında çocuklar, Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nı keşfetme imkanı buldular.

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesine bağlı Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda iki haftada bir düzenlenen “Doğa Kaşifleri” programı çocuklara deneyimleyebilecekleri etkinlikler sunuyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından yürütülen süreçte minik kaşifler, yaban hayat gözlemciliğinden doğa sanatları atölyesine kadar birçok etkinlik gerçekleştiriyor.

Doğa yürüyüşüyle başlayan etkinlikte küçük kaşiflere alandaki fauna ve flora hakkında bilgiler veriliyor. Ormanya’yı keşfe çıkan küçük kâşifler ilgilerini çeken yaprak, dal, meyve ve meşe palamudu gibi ögelerden beğendikleri ne varsa topluyor. Doğa ile ilgili meraklarını gideren kaşifler, doğayla iç içe olmanın, yeni beceriler elde etmenin ve sosyalleşmenin keyfini çıkarıyor.

Etkinlik boyunca yaban hayat gözlemciliği yapan küçük kaşiflerin daha önce hiç görmedikleri hayvanları incelemeleri, alandaki bitkileri yakından gözlemlemeleri ve fotokapanlar ile alandaki vahşi yaşamı keşfetmeleri sağlanıyor. Bir nevi doğa terapisi yapan çocuklar için etkinlikler oldukça fayda sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.