LASTİK İŞ
ismail

DOKUZ YILDIR DERDİNİ AĞLAYARAK ANLATIYOR

Sağlık 02.02.2021 - 14:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

DOKUZ YILDIR DERDİNİ AĞLAYARAK ANLATIYOR

Kocaeli'de kesin tedavisi bulunmayan ölümcül SSPE hastalığına yakalanan genç, 9 yıldır yatağa mahkum bir şekilde yaşam savaşı veriyor. Hareket, görme ve konuşma yetisini kaybeden oğlunun derdini ağlayarak anlattığını söyleyen anne Yasemin Şahin, "'Oğlum senden çok güzel komanda olur' derdim. Birden böyle bir yıkım olmadı" dedi.

(İHA) - Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşayan Hüseyin (43) ve Yasemin Şahin (38) çiftinin ilk çocukları Enes (18), henüz 9 yaşındayken yaşıtlarına göre gerilemeye başladı. İlk olarak öfke kontrolünü kaybeden Şahin’in, daha sonra ise yürüme ve hareket etme fonksiyonları yavaşladı. Enes’in yeni doğan kardeşini kıskandığı için tuhaf davrandığını düşünen ailesi, çocuklarını önce psikoloğa götürdü. Enes’in günden güne daha da kötüleştiğini fark eden Şahin çifti, çeşitli hastanelere götürdü ve yapılan tetiklerde Enes’in nadir olarak görülen ölümcül Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığına yakalandığı öğrendi. Hastalığın 5’nci evresinde tanı konulan Şahin, iki gözünü, ardından konuşma, yemek yeme ve hareket etme fonksiyonlarını tamamen kaybetti. Şahin ailesi, hastalığın tıbben kesin tedavisi bulunmadığını öğrenince adeta yıkıldı. Sadece duyduğu seslere tepki vermeye ve derdini ağlayarak anlatmaya çalışan genç adam ise yatağa mahkum bir şekilde hastalıkla pençeleşiyor. "Benim Enes’im uysal bir çocuktu" Enes’in ilkokul 2. sınıfa kadar hiçbir sıkıntısının olmadığını anlatan anne Yasemin Şahin, "Ortanca oğlum dünyaya gelince Enes’in onu kıskandığını zannettim. Benim Enes’im uysal, sessiz ve sakin bir çocuktu. Ortanca oğlum doğunca bağırmaya, çağırmaya başladı. Bir müddet sonra ise durup dururken düşmeye başladı. Örneğin bir kaşığı ağzına götürmesi gerekirken Enes kaşığın peşinden gidiyordu. Kendime kendime, ‘bu böyle olmaz’ dedim. Sağlık ocağına götürdüm, kalsiyum eksikliği var dediler. İlaç verdiler bir işe yaramadı. İlaçların faydasını göremeyince, Enes’in durumundaki geriliğin psikolojik olduğunu düşündük. Psikoloğa, ‘kardeşim gece uyanıyor. Beni de uyandırıyor. Onu döveceğim, hiç de sevmiyorum’ demiş Psikologda bize, ‘Kardeşini kıskanıyor, bir şeyi yok’ dedi ama meğerse biz hastalığın 5. evresine girmişiz" dedi.
Kocaeli'de kesin tedavisi bulunmayan ölümcül SSPE hastalığına yakalanan genç, 9 yıldır yatağa mahkum bir şekilde yaşam savaşı veriyor. Hareket, görme ve konuşma yetisini kaybeden oğlunun derdini ağlayarak anlattığını söyleyen anne Yasemin Şahin, "'Oğlum senden çok güzel komanda olur' derdim. Birden böyle bir yıkım olmadı" dedi.

(İHA) - Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşayan Hüseyin (43) ve Yasemin Şahin (38) çiftinin ilk çocukları Enes (18), henüz 9 yaşındayken yaşıtlarına göre gerilemeye başladı. İlk olarak öfke kontrolünü kaybeden Şahin’in, daha sonra ise yürüme ve hareket etme fonksiyonları yavaşladı. Enes’in yeni doğan kardeşini kıskandığı için tuhaf davrandığını düşünen ailesi, çocuklarını önce psikoloğa götürdü. Enes’in günden güne daha da kötüleştiğini fark eden Şahin çifti, çeşitli hastanelere götürdü ve yapılan tetiklerde Enes’in nadir olarak görülen ölümcül Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığına yakalandığı öğrendi. Hastalığın 5’nci evresinde tanı konulan Şahin, iki gözünü, ardından konuşma, yemek yeme ve hareket etme fonksiyonlarını tamamen kaybetti. Şahin ailesi, hastalığın tıbben kesin tedavisi bulunmadığını öğrenince adeta yıkıldı. Sadece duyduğu seslere tepki vermeye ve derdini ağlayarak anlatmaya çalışan genç adam ise yatağa mahkum bir şekilde hastalıkla pençeleşiyor.

"Benim Enes’im uysal bir çocuktu"
Enes’in ilkokul 2. sınıfa kadar hiçbir sıkıntısının olmadığını anlatan anne Yasemin Şahin, "Ortanca oğlum dünyaya gelince Enes’in onu kıskandığını zannettim. Benim Enes’im uysal, sessiz ve sakin bir çocuktu. Ortanca oğlum doğunca bağırmaya, çağırmaya başladı. Bir müddet sonra ise durup dururken düşmeye başladı. Örneğin bir kaşığı ağzına götürmesi gerekirken Enes kaşığın peşinden gidiyordu. Kendime kendime, ‘bu böyle olmaz’ dedim. Sağlık ocağına götürdüm, kalsiyum eksikliği var dediler. İlaç verdiler bir işe yaramadı. İlaçların faydasını göremeyince, Enes’in durumundaki geriliğin psikolojik olduğunu düşündük. Psikoloğa, ‘kardeşim gece uyanıyor. Beni de uyandırıyor. Onu döveceğim, hiç de sevmiyorum’ demiş Psikologda bize, ‘Kardeşini kıskanıyor, bir şeyi yok’ dedi ama meğerse biz hastalığın 5. evresine girmişiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.