LASTİK İŞ

DOLANDIRICI KURBANI OLMAYIN

06.09.2015 - 12:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

DOLANDIRICI KURBANI OLMAYIN

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, Kurban Bayramı’nın yaklaşması dolayısıyla artan hareketlilikten yararlanarak pazarda hayvanları birden fazla kişiye satan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Ağaoğlu,  yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi et fiyatlarında spekülatif artışlar olduğunu yönünde şikayet aldıklarını söyledi. Bayram yaklaşırken spekülatörlerin et fiyatlarını yukarı çektiğine işaret eden Ağaoğlu, ilgili Bakanlığın yaptığı çalışmayla bu fiyatları aşağı çekmek istediğini anlattı. Ağaoğlu, bayramlarda dolandırıcıların insanların dini duygularını istismar etmeye çalıştığını hatırlatarak, “Kurban kesecek tüketiciler uyanık olsunlar. Kurban satılan yerlerde dolandırıcılar türedi. Kurban Bayramı’nın yaklaşması dolayısıyla artan hareketlilikten yararlanarak pazarda hayvanları birden fazla kişiye satan dolandırıcılara karşı vatandaşlar dikkatli olmalı. Tüketiciler, kurban keserken kendileri kurban olmamalı” diye konuştu. Hastalıklı hayvanları bu dönemde piyasaya sürenlerin de olduğunu duyduklarını belirten Ağaoğlu, tüketicilerin bu kişilere karşı da dikkatli olması ve güvendikleri üreticilerden hayvan satıp alıp ibadetlerini gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade etti. - Kredi uyarısı Ağaoğlu, Kurban Bayramı öncesinde bazı bankaların vatandaşların tüketime yönlendirmeye çalıştığını, mesaj ve e-posta yoluyla krediler verilmeye çalışıldığını anlattı. Zorunlu olmadığı takdirde borçlanmadan kaçınılması gerektiğini belirten Ağaoğlu, “Kredi kartlarına güvenip veya kredi alarak bayram kutlayanlar ileride bazı sıkıntılara giriyor. Bayramın ruhuna uymayan şekilde borçlanmak, kredi kullanmak israftır. Bunun zararı hane halkı ekonomisine olduğu gibi cari açığa da olacaktır. Yapılması gereken tasarruf ve asgari düzeyde harcamadır. Bayramlar kutsal günlerdir, bayramlaşmak ve ziyaretler insanlara maliyet yüklememektedir. İnsanlarımız bunu da gözardı etmemelidir” değerlendirmesinde bulundu.
Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, Kurban Bayramı’nın yaklaşması dolayısıyla artan hareketlilikten yararlanarak pazarda hayvanları birden fazla kişiye satan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Ağaoğlu,  yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi et fiyatlarında spekülatif artışlar olduğunu yönünde şikayet aldıklarını söyledi. Bayram yaklaşırken spekülatörlerin et fiyatlarını yukarı çektiğine işaret eden Ağaoğlu, ilgili Bakanlığın yaptığı çalışmayla bu fiyatları aşağı çekmek istediğini anlattı.

Ağaoğlu, bayramlarda dolandırıcıların insanların dini duygularını istismar etmeye çalıştığını hatırlatarak, “Kurban kesecek tüketiciler uyanık olsunlar. Kurban satılan yerlerde dolandırıcılar türedi. Kurban Bayramı’nın yaklaşması dolayısıyla artan hareketlilikten yararlanarak pazarda hayvanları birden fazla kişiye satan dolandırıcılara karşı vatandaşlar dikkatli olmalı. Tüketiciler, kurban keserken kendileri kurban olmamalı” diye konuştu.

Hastalıklı hayvanları bu dönemde piyasaya sürenlerin de olduğunu duyduklarını belirten Ağaoğlu, tüketicilerin bu kişilere karşı da dikkatli olması ve güvendikleri üreticilerden hayvan satıp alıp ibadetlerini gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade etti.

- Kredi uyarısı

Ağaoğlu, Kurban Bayramı öncesinde bazı bankaların vatandaşların tüketime yönlendirmeye çalıştığını, mesaj ve e-posta yoluyla krediler verilmeye çalışıldığını anlattı.

Zorunlu olmadığı takdirde borçlanmadan kaçınılması gerektiğini belirten Ağaoğlu, “Kredi kartlarına güvenip veya kredi alarak bayram kutlayanlar ileride bazı sıkıntılara giriyor. Bayramın ruhuna uymayan şekilde borçlanmak, kredi kullanmak israftır. Bunun zararı hane halkı ekonomisine olduğu gibi cari açığa da olacaktır. Yapılması gereken tasarruf ve asgari düzeyde harcamadır. Bayramlar kutsal günlerdir, bayramlaşmak ve ziyaretler insanlara maliyet yüklememektedir. İnsanlarımız bunu da gözardı etmemelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.