LASTİK İŞ
ismail

DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Ekonomi 27.06.2016 - 10:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Sepaş Enerji, yetkili hizmet noktası olmayan ve müşterilerini mağdur eden ödeme noktalarına karşı harekete geçti.

Sepaş Enerji dolandırıcılığa karşı önlem alıyor Alınan yeni önlemler kapsamında, web sitesinden yapılan borç sorgulamalarında SMS doğrulaması zorunlu olacak ve bankalar aracılığı ile günde en fazla 5 adet sorgulama ve ayda 5 adet ödeme yapılabilecek. Otomatik ödeme talimatında herhangi bir sınırlama olmayacak. Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli’nde elektrik perakende satışı yapan Sepaş Enerji, yetkili olmayan fatura ödeme merkezleriyle ilgili müşterilerini uyarıyor ve olası dolandırıcılıklara engel olmak için önlemlerini arttırıyor. Sepaş Enerji, tespit edilen sahte ödeme noktalarına karşı müşterilerini korumak amacıyla şu önlemleri alıyor: - Belediye ve Valiliklere ödeme merkeziyle ilgili uyarı ve bilgilendirme yapılması, bilgilendirilmelerin kamuoyuna duyurulması - www.sepas.com.tr üzerinden ulaşılan borç sorgulama ekranına SMS doğrulaması zorunluluğu getirilmesi *Bu uygulamadan faydalanmak isteyen müşterilerin, sistemde eksik bilgileri varsa Müşteri Hizmetleri Merkezleri’nde güncellemeleri gerekmektedir. - Anlaşmalı bankaların borç sorgulama ekranlarında aynı günde sadece 5 sorgulama ve ayda 5 adet ödeme yapılacak şekilde sınırlama koyulması Sepaş Enerji hayata geçirdiği yeni önlemlerle, vatandaş nezdinde oluşabilecek zararları minimuma indirmeyi ve kamuoyunu doğru bilgilendirerek dolandırıcılara geçit vermemeyi hedefliyor. Faturalar nereye ödenmeli? Sepaş Enerji müşterileri, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli’ndeki toplam sayısı 73 olan “Sepaş Enerji Yetkili Hizmet Noktası” tabelasına sahip tüm Faturamatik’lerde ödemelerini gerçekleştirebiliyor. Faturalar ayrıca, otomatik ödeme talimatı, internet bankacılığı konusunda anlaşmalı bankalar ve PTT üzerinden de ödenebiliyor. Bu noktalardan yapılan ödemeler ek bir ücret ödemeden gerçekleştirildiği gibi, Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yasalara dayanarak yaptığı düzenlemeler çerçevesinde banka alt yapı ve güvencesiyle Sepaş Enerji sistemlerine anında yansıyor. Diğer kanallardan yapılan ödemeler Sepaş Enerji güvencesinde bulunmuyor. Sepaş Enerji müşterileri, ödeme kanalları ile ilgili detaylı bilgiye www.sepas.com.tr web sitesini ziyaret ederek ya da 444 5 186 numaralı hattı arayarak ulaşılabiliyor.
Sepaş Enerji, yetkili hizmet noktası olmayan ve müşterilerini mağdur eden ödeme noktalarına karşı harekete geçti.

Sepaş Enerji dolandırıcılığa karşı önlem alıyor

Alınan yeni önlemler kapsamında, web sitesinden yapılan borç sorgulamalarında SMS doğrulaması zorunlu olacak ve bankalar aracılığı ile günde en fazla 5 adet sorgulama ve ayda 5 adet ödeme yapılabilecek. Otomatik ödeme talimatında herhangi bir sınırlama olmayacak.


Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli’nde elektrik perakende satışı yapan Sepaş Enerji, yetkili olmayan fatura ödeme merkezleriyle ilgili müşterilerini uyarıyor ve olası dolandırıcılıklara engel olmak için önlemlerini arttırıyor.

Sepaş Enerji, tespit edilen sahte ödeme noktalarına karşı müşterilerini korumak amacıyla şu önlemleri alıyor:

- Belediye ve Valiliklere ödeme merkeziyle ilgili uyarı ve bilgilendirme yapılması, bilgilendirilmelerin kamuoyuna duyurulması

- www.sepas.com.tr üzerinden ulaşılan borç sorgulama ekranına SMS doğrulaması zorunluluğu getirilmesi

*Bu uygulamadan faydalanmak isteyen müşterilerin, sistemde eksik bilgileri varsa Müşteri Hizmetleri Merkezleri’nde güncellemeleri gerekmektedir.

- Anlaşmalı bankaların borç sorgulama ekranlarında aynı günde sadece 5 sorgulama ve ayda 5 adet ödeme yapılacak şekilde sınırlama koyulması

Sepaş Enerji hayata geçirdiği yeni önlemlerle, vatandaş nezdinde oluşabilecek zararları minimuma indirmeyi ve kamuoyunu doğru bilgilendirerek dolandırıcılara geçit vermemeyi hedefliyor.

Faturalar nereye ödenmeli?

Sepaş Enerji müşterileri, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli’ndeki toplam sayısı 73 olan “Sepaş Enerji Yetkili Hizmet Noktası” tabelasına sahip tüm Faturamatik’lerde ödemelerini gerçekleştirebiliyor. Faturalar ayrıca, otomatik ödeme talimatı, internet bankacılığı konusunda anlaşmalı bankalar ve PTT üzerinden de ödenebiliyor. Bu noktalardan yapılan ödemeler ek bir ücret ödemeden gerçekleştirildiği gibi, Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yasalara dayanarak yaptığı düzenlemeler çerçevesinde banka alt yapı ve güvencesiyle Sepaş Enerji sistemlerine anında yansıyor. Diğer kanallardan yapılan ödemeler Sepaş Enerji güvencesinde bulunmuyor.

Sepaş Enerji müşterileri, ödeme kanalları ile ilgili detaylı bilgiye www.sepas.com.tr web sitesini ziyaret ederek ya da 444 5 186 numaralı hattı arayarak ulaşılabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.