DOMATESTEN SONRA SOĞAN REKORA KOŞUYOR

Ekonomi 07.11.2018 - 14:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DOMATESTEN SONRA SOĞAN REKORA KOŞUYOR

Halkın alım gücüne hitap eden semt pazarları her hafta fiyatlar yükselerek cep yakmaya devam ediyor. Gölcük Kavaklı Mahallesinde Kurulan Çarşamba Pazarında bu hafta yine fiyatlar yükselmeye devam etti. Özellikle sebze fiyatları her geçen gün hızla artış sağlarken kuru soğan fiyatı bir haftada 1 lira 50 kuruş zamlandı.

  Gölcük Kavaklı Mahallesinde kurulan Semt Pazarı bu hafta sebze ve meyve ürünleri cep yakarken kuru soğan bir hafta içerisinde 1 lira 50 kuruş zamlanarak 3 lira 50 kuruş oldu. SOĞAN 1,5 TL ZAMLADI Halkın alım gücüne hitap eden semt pazarları her hafta fiyatlar yükselerek cep yakmaya devam ediyor. Gölcük Kavaklı Mahallesinde Kurulan Çarşamba Pazarında bu hafta yine fiyatlar yükselmeye devam etti. Özellikle sebze fiyatları her geçen gün hızla artış sağlarken kuru soğan fiyatı bir haftada 1 lira 50 kuruş zamlandı. Ardından patates takip ediyor. Patates geçen hafta 2 lira 50 kuruş iken bu hafta ise 3 lira 50 kuruş oldu. Patateste bir haftada 1 lira zam aldı.  ZAMLARIN NEDENİ BİZİZ Zamları değerlendiren 34 yıllık pazarcı esnafı Mustafa Pil “bu zamların yükselmesi bizlerden kaynaklanmıyor. Dolarla EORU ile asla ilgisi yoktur. Soğan çürüyor, patates aynı şekildedir. En önemlisi tarladan yeteri miktarda ürün gelmiyor. Bu zamlar bundan dolayıdır. Bir çuval soğan alıyoruz yaklaşık 15 ile 20 kilo çürük çıkıyor. Soğanın çuvalı 50 kilodur. Aldığımız soğanın yarısı çürük oluyor. Biz pazarcı esnafları bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Hiçbir pazarcı esnafımız müşterilerine kalitesiz ürün vermek istemiyor. Bu yıl ekimler az olması ve üründe çürüme hastalığı olduğu sürece bu sıkıntılarımız devam ediyor. Bu gidişle soğan yıl sonu bulmadan 5 lira ve 6 lira hatta daha da yükselebilir” dedi.  PAZARDA Kİ FİYATLAR Sebze fiyatı; soğan 3 lira 50 kuruş, Patates, 2 lira ve 3 lira 50 kuruş, ıspanak 3 lira, havuç 2 lira, salatalık 3 lira 50 kuruş, domates 5 lira, taze fasulye 5 lira, patlıcan 5 lira ve karnabahar 4 lira ya yükseldi. Meyve; mandalina 2 lira 50 kuruş, üzüm 8 lira, Elma 3 lira, Armut 3 lira, portakal, 1 lira 50 kuruş ve muz 5 lira dan yerini aldı. Fahri Haner
Halkın alım gücüne hitap eden semt pazarları her hafta fiyatlar yükselerek cep yakmaya devam ediyor. Gölcük Kavaklı Mahallesinde Kurulan Çarşamba Pazarında bu hafta yine fiyatlar yükselmeye devam etti. Özellikle sebze fiyatları her geçen gün hızla artış sağlarken kuru soğan fiyatı bir haftada 1 lira 50 kuruş zamlandı.

 

Gölcük Kavaklı Mahallesinde kurulan Semt Pazarı bu hafta sebze ve meyve ürünleri cep yakarken kuru soğan bir hafta içerisinde 1 lira 50 kuruş zamlanarak 3 lira 50 kuruş oldu.
SOĞAN 1,5 TL ZAMLADI
Halkın alım gücüne hitap eden semt pazarları her hafta fiyatlar yükselerek cep yakmaya devam ediyor. Gölcük Kavaklı Mahallesinde Kurulan Çarşamba Pazarında bu hafta yine fiyatlar yükselmeye devam etti. Özellikle sebze fiyatları her geçen gün hızla artış sağlarken kuru soğan fiyatı bir haftada 1 lira 50 kuruş zamlandı. Ardından patates takip ediyor. Patates geçen hafta 2 lira 50 kuruş iken bu hafta ise 3 lira 50 kuruş oldu. Patateste bir haftada 1 lira zam aldı. 
ZAMLARIN NEDENİ BİZİZ
Zamları değerlendiren 34 yıllık pazarcı esnafı Mustafa Pil “bu zamların yükselmesi bizlerden kaynaklanmıyor. Dolarla EORU ile asla ilgisi yoktur. Soğan çürüyor, patates aynı şekildedir. En önemlisi tarladan yeteri miktarda ürün gelmiyor. Bu zamlar bundan dolayıdır. Bir çuval soğan alıyoruz yaklaşık 15 ile 20 kilo çürük çıkıyor. Soğanın çuvalı 50 kilodur. Aldığımız soğanın yarısı çürük oluyor. Biz pazarcı esnafları bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Hiçbir pazarcı esnafımız müşterilerine kalitesiz ürün vermek istemiyor. Bu yıl ekimler az olması ve üründe çürüme hastalığı olduğu sürece bu sıkıntılarımız devam ediyor. Bu gidişle soğan yıl sonu bulmadan 5 lira ve 6 lira hatta daha da yükselebilir” dedi. 
PAZARDA Kİ FİYATLAR
Sebze fiyatı; soğan 3 lira 50 kuruş, Patates, 2 lira ve 3 lira 50 kuruş, ıspanak 3 lira, havuç 2 lira, salatalık 3 lira 50 kuruş, domates 5 lira, taze fasulye 5 lira, patlıcan 5 lira ve karnabahar 4 lira ya yükseldi.
Meyve; mandalina 2 lira 50 kuruş, üzüm 8 lira, Elma 3 lira, Armut 3 lira, portakal, 1 lira 50 kuruş ve muz 5 lira dan yerini aldı.
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.