DONACAĞIZ!

29.11.2016 - 16:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DONACAĞIZ!

Kocaeli Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yarısı beklenen ve hafta boyunca etkili olacak olan karla karışık yağmura karşı vatandaşlara sıkı giyinmeleri konusunda uyardı

Ülkenin birçok kesiminde yağmur görülürken bazı bölgelerde de kar yağışları etkisini sürdürüyor. Önceki gün de sağanak yağmur İzmit'i esir aldı. Hava sıcaklıklarının  hızla düşmesiyle birlikte gelen yağışlar bugün de devam ediyor. İzmitli vatandaşlarımız sonbaharı geride bırakırken Aralık ayını karla karşılayacak.   HAFTA SONUNA KADAR SÜRECEK Kocaeli Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre; bu gece karla karışık yağmur bekleniyor. Çarşamba günü de devam edecek olan karla karışık yağmur hafta sonuna kadar sürecek. Hava sıcaklıklarının Perşembe günü termometrelerde minimum 2 dereceyi göstereceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise vatandaşları sıkı giyinmeleri ve şemsiyesiz dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.   TEBDİRLER ALINDI Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bölgemizde etkili olması beklenen sağanak yağışlar için tedbirlerini aldı. Büyükşehir, meteorolojinin de uyarılarını dikkate alarak su baskını ve don olaylarına karşı İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü Afet ve Koordinasyon Merkezi, İSU ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, olumsuz vakaların önüne geçmek için hazır kıta bekletiliyor.   AFKOM'DAN UYARI Zorunlu olarak trafiğe çıkacak araçların kışlık kar lastiği takmaları, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi. Trafikteki araçların, Emniyet ve Karayolları ekiplerinin bildirdikleri yol güzergâhlarını kullanmaları, yoğun olan yolları mümkünse kullanmamaları, oluşabilecek kaza ve yoğun yağışa maruz kalanların 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları gerektiği önemle bildirildi.   İŞTE HAFTALIK HAVA TAHMİNİ 30 Kasım Çarşamba: 4 - 6 derece 1 Aralık Perşembe: 2 -  6 derece 2 Aralık Cuma:  4 - 10 derece 3 Aralık Cumartesi: 6 - 10 derece 4 Aralık Pazar: 4 - 10 derece
Kocaeli Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yarısı beklenen ve hafta boyunca etkili olacak olan karla karışık yağmura karşı vatandaşlara sıkı giyinmeleri konusunda uyardı

Ülkenin birçok kesiminde yağmur görülürken bazı bölgelerde de kar yağışları etkisini sürdürüyor. Önceki gün de sağanak yağmur İzmit'i esir aldı. Hava sıcaklıklarının  hızla düşmesiyle birlikte gelen yağışlar bugün de devam ediyor. İzmitli vatandaşlarımız sonbaharı geride bırakırken Aralık ayını karla karşılayacak.

 

HAFTA SONUNA KADAR SÜRECEK

Kocaeli Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre; bu gece karla karışık yağmur bekleniyor. Çarşamba günü de devam edecek olan karla karışık yağmur hafta sonuna kadar sürecek. Hava sıcaklıklarının Perşembe günü termometrelerde minimum 2 dereceyi göstereceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise vatandaşları sıkı giyinmeleri ve şemsiyesiz dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

 

TEBDİRLER ALINDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bölgemizde etkili olması beklenen sağanak yağışlar için tedbirlerini aldı. Büyükşehir, meteorolojinin de uyarılarını dikkate alarak su baskını ve don olaylarına karşı İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü Afet ve Koordinasyon Merkezi, İSU ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, olumsuz vakaların önüne geçmek için hazır kıta bekletiliyor.

 

AFKOM'DAN UYARI

Zorunlu olarak trafiğe çıkacak araçların kışlık kar lastiği takmaları, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi. Trafikteki araçların, Emniyet ve Karayolları ekiplerinin bildirdikleri yol güzergâhlarını kullanmaları, yoğun olan yolları mümkünse kullanmamaları, oluşabilecek kaza ve yoğun yağışa maruz kalanların 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları gerektiği önemle bildirildi.

 

İŞTE HAFTALIK HAVA TAHMİNİ

30 Kasım Çarşamba: 4 - 6 derece

1 Aralık Perşembe: 2 -  6 derece

2 Aralık Cuma:  4 - 10 derece

3 Aralık Cumartesi: 6 - 10 derece

4 Aralık Pazar: 4 - 10 derece

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.