LASTİK İŞ

DONANMADAN NEFES KESEN TATBİKAT

Gündem 20.03.2017 - 07:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DONANMADAN NEFES KESEN TATBİKAT

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Gölcük Garnizon Komutanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Donanma Komutanlığı gemileri ile vatandaş seyir yaptı. Seyir sırasında Gökova Donanma Gemisi'nde yangın söndürme tatbikatı, posta çantası alıp-verme ve helikopterim gemiyi iniş ve kalkış yapması katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Gölcük Garnizon Komutanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Çanakkale Deniz Zaferi'nin tarihi önemini anlatan sunum gerçekleştirildi. Törene Donanma Komutanı Veysel Kösele, Kaymakam Mustafa Altıntaş'ın yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Etkinlik kapsamında ayrıca Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları ile Donanma Komutanlığı Bandosu sahne aldı. Çanakkale Türküleri ve şiirlerini seslendiren sanatçılar ve bando ekibi konser sonunda ayakta alkışlandı. ATATÜRK KONFRANSI Kutlamalar kapsamında düzenlenen "Çanakkale Deniz Savaşları ve Her Yönüyle Atatürk" konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı Şehitlerin ve gazilerin önemine değindi. Kalıpçı, bu ülke dokusunu, kokusunu ve nefesini alabilmemiz için canlarını vermiş olan aziz şehitler ve gazilerimizin en yüksek rütbede olduğunu düşünerek başlamak istediğini söyledi. Çanakkale Zaferi'nin bir savaş zaferi olmasının yanında çok farklı duyguların da zaferi olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Güntürkün Kalıpçı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Aslında Çanakkale bir tarih arşividir, bir tarih laboratuvarıdır, bir tarih kütüphanesidir. Özellikle duyguların ilkinin gerçekleştiği bir savaş olarak dünya tarihine geçmiştir. İlk defa dünya da deniz ve kara harekatının birlikte gerçekleştiği bir savaş olmuştur" dedi. SERGİ GEZİLDİ Güntürkün Kalıpçı'nın konuşmasının ardından Çanakkale Deniz Savaşları'nı anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Garnizon Sinema Salonu'nda düzenlenen "Gemi Maketi" ve "Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili belge, resim ve objeler" sergisi ise etkinliğe katılanların ilgi odağı oldu. TATBİKAT  HAYRAN BIRAKTI Etkinlik kapsamında Donanma Komutanlığı gemileri ile seyir yaptı. Seyire Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele; Kaymakam Mustafa Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, Oda ve dernek başkanları, Gazailer, Muhtarlar, Daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Seyir sırasında Gökova Donanma Gemisi'nde yangın söndürme tatbikatı, posta çantası alıp-verme ve helikopterim gemiyi iniş ve kalkış yapması katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. Osman Gazi Köprüsüne kadar yapılan seyir Donanma Komutanlığında son buldu.
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Gölcük Garnizon Komutanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Donanma Komutanlığı gemileri ile vatandaş seyir yaptı. Seyir sırasında Gökova Donanma Gemisi'nde yangın söndürme tatbikatı, posta çantası alıp-verme ve helikopterim gemiyi iniş ve kalkış yapması katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Gölcük Garnizon Komutanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Çanakkale Deniz Zaferi'nin tarihi önemini anlatan sunum gerçekleştirildi. Törene Donanma Komutanı Veysel Kösele, Kaymakam Mustafa Altıntaş'ın yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Etkinlik kapsamında ayrıca Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları ile Donanma Komutanlığı Bandosu sahne aldı. Çanakkale Türküleri ve şiirlerini seslendiren sanatçılar ve bando ekibi konser sonunda ayakta alkışlandı.
ATATÜRK KONFRANSI
Kutlamalar kapsamında düzenlenen "Çanakkale Deniz Savaşları ve Her Yönüyle Atatürk" konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı Şehitlerin ve gazilerin önemine değindi. Kalıpçı, bu ülke dokusunu, kokusunu ve nefesini alabilmemiz için canlarını vermiş olan aziz şehitler ve gazilerimizin en yüksek rütbede olduğunu düşünerek başlamak istediğini söyledi.
Çanakkale Zaferi'nin bir savaş zaferi olmasının yanında çok farklı duyguların da zaferi olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Güntürkün Kalıpçı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Aslında Çanakkale bir tarih arşividir, bir tarih laboratuvarıdır, bir tarih kütüphanesidir. Özellikle duyguların ilkinin gerçekleştiği bir savaş olarak dünya tarihine geçmiştir. İlk defa dünya da deniz ve kara harekatının birlikte gerçekleştiği bir savaş olmuştur" dedi.

SERGİ GEZİLDİ
Güntürkün Kalıpçı'nın konuşmasının ardından Çanakkale Deniz Savaşları'nı anlatan bir sunum gerçekleştirildi.
Garnizon Sinema Salonu'nda düzenlenen "Gemi Maketi" ve "Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili belge, resim ve objeler" sergisi ise etkinliğe katılanların ilgi odağı oldu.

TATBİKAT  HAYRAN BIRAKTI
Etkinlik kapsamında Donanma Komutanlığı gemileri ile seyir yaptı. Seyire Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele; Kaymakam Mustafa Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, Oda ve dernek başkanları, Gazailer, Muhtarlar, Daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Seyir sırasında Gökova Donanma Gemisi'nde yangın söndürme tatbikatı, posta çantası alıp-verme ve helikopterim gemiyi iniş ve kalkış yapması katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. Osman Gazi Köprüsüne kadar yapılan seyir Donanma Komutanlığında son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.