LASTİK İŞ
ismail

DONANMADAN ÜÇ KİŞİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Gündem 08.02.2017 - 18:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DONANMADAN ÜÇ KİŞİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen tutuklu teğmen, Gölcük Tersane Komutanlığından emekli memur ile bir psikologun yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan eski Deniz Muhabere Subayı Teğmen Kazım Çalım ve avukatı Fatma Vildan Yirmibeşoğlu katıldı. SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ Sanık Çalım, hakkındaki suçlamaları reddederek, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü. Çalım, tutuklanan eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Eğitim Daire Başkanı Tuğamiral İhsan Bakar'ın Ağustos 2014'den Haziran 2015'e kadar emir astsubaylığı görevi dolayısıyla isminin iddianameye girmiş olabileceğini, darbe girişimi sırasında da seyir görevi için Norveç'te bulunduğunu ifade etti ve beraatını istedi. Avukat Yirmibeşoğlu da müvekkilinin terör örgütü ile alakası olmadığını ileri sürerek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. İNTERNETİ YEĞENİM KULLANDI Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmaya da aynı suçtan tutuklu Gölcük Tersane Komutanlığından emekli memur Ahmet Ceryan ile avukatı Ümit Doğu Cinemre katıldı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Ceryan, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü. ByLock yüklü olduğu ifade edilen hattın mobil modem cihazında kullanıldığını, hattın kendi adına olduğunu ancak açtırdığı günden beri yeğeninin kullandığını dile getiren Ceryan, adına kayıtlı diğer GSM hattını da eşinin kullandığını, iddianamede adı geçen kişileri tanımadığını savunarak tahliyesini talep etti. Müvekkilinin savunmasına iştirak ettiğini ifade eden avukat Cinemre ise mobil modem cihazıyla ilgili müvekkilinin yeğeni hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, müvekkilinin ByLock kullanmadığını öne sürerek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine, Ceryan'ın yeğeninin ifadesinin alınmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. İSİM BENZERLİĞİNDEN TUTUKLANDIM Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmaya aynı suçtan tutuklu Psikolog Fatih Arslan ile avukatı Abdullah Serdar Önür katıldı. Sanık Arslan, hakkındaki suçlamaları reddederek, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü. Asteğmen olarak vatani görevini yaptığı sırada gözaltına alındığını ifade eden Arslan, iddianameye Genel Kurmay Başkanlığından istenen bilgide Fatih Arslan'ın Deniz Piyade Uzman Çavuş olduğu, bu nedenle isim benzerliğinden dolayı tutuklanmış olabileceğini ileri sürerek tahliyesini istedi. Avukat Önür de müvekkilinin terör örgütü ile alakası olmadığını iddia ederek, tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen tutuklu teğmen, Gölcük Tersane Komutanlığından emekli memur ile bir psikologun yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan eski Deniz Muhabere Subayı Teğmen Kazım Çalım ve avukatı Fatma Vildan Yirmibeşoğlu katıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Sanık Çalım, hakkındaki suçlamaları reddederek, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü. Çalım, tutuklanan eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Eğitim Daire Başkanı Tuğamiral İhsan Bakar'ın Ağustos 2014'den Haziran 2015'e kadar emir astsubaylığı görevi dolayısıyla isminin iddianameye girmiş olabileceğini, darbe girişimi sırasında da seyir görevi için Norveç'te bulunduğunu ifade etti ve beraatını istedi.

Avukat Yirmibeşoğlu da müvekkilinin terör örgütü ile alakası olmadığını ileri sürerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İNTERNETİ YEĞENİM KULLANDI
Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmaya da aynı suçtan tutuklu Gölcük Tersane Komutanlığından emekli memur Ahmet Ceryan ile avukatı Ümit Doğu Cinemre katıldı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Ceryan, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

ByLock yüklü olduğu ifade edilen hattın mobil modem cihazında kullanıldığını, hattın kendi adına olduğunu ancak açtırdığı günden beri yeğeninin kullandığını dile getiren Ceryan, adına kayıtlı diğer GSM hattını da eşinin kullandığını, iddianamede adı geçen kişileri tanımadığını savunarak tahliyesini talep etti.

Müvekkilinin savunmasına iştirak ettiğini ifade eden avukat Cinemre ise mobil modem cihazıyla ilgili müvekkilinin yeğeni hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, müvekkilinin ByLock kullanmadığını öne sürerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine, Ceryan'ın yeğeninin ifadesinin alınmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İSİM BENZERLİĞİNDEN TUTUKLANDIM
Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmaya aynı suçtan tutuklu Psikolog Fatih Arslan ile avukatı Abdullah Serdar Önür katıldı.

Sanık Arslan, hakkındaki suçlamaları reddederek, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü. Asteğmen olarak vatani görevini yaptığı sırada gözaltına alındığını ifade eden Arslan, iddianameye Genel Kurmay Başkanlığından istenen bilgide Fatih Arslan'ın Deniz Piyade Uzman Çavuş olduğu, bu nedenle isim benzerliğinden dolayı tutuklanmış olabileceğini ileri sürerek tahliyesini istedi.

Avukat Önür de müvekkilinin terör örgütü ile alakası olmadığını iddia ederek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.