LASTİK İŞ

DÖVENCİOĞLU, FOTOĞRAFÇILARA KONUK OLDU

08.01.2017 - 15:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DÖVENCİOĞLU, FOTOĞRAFÇILARA KONUK OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu’nun bu haftaki konuğu 15’ten fazla ülkede ve 100 den fazla ödül alan E.Nedim Dövencioğlu oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu’nun bu haftaki konuğu 15’ten fazla ülkede ve 100 den fazla ödül alan E.Nedim Dövencioğlu oldu. Railways and Underground of UK,Çıldır da Balıkçı olmak  ve Kültürümüze Değer Katan Meslekler başlığı altında üç farklı fotoğraf sunumu yapan Dövencioğlu, fotoğrafçıları adeta büyüledi. Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye  çok sayıda fotoğraf sever ve davetli katıldı. 3 FARKLI SUNUM BİRARADA Proje bazlı çalışmaların önemine değinen Dövencioğlu’nun ilk gösterisi İngiltere de demiryollarında çektiği fotoğraflardan oluşan Railways and Underground of UK oldu. Daha sonra ise 3 yıl boyunca Çıldır Gölü’ne giderek çektiği fotoğraflardan oluşan Çıldır da Balıkçı olmak sunumu fotoğrafçıları hayran bıraktı. Dövencioğlu’nun son sunumu ise yaklaşık 6 yıldır üzerinde çalıştığı ve bu konuda kitabı da yayımlanan Kültürümüze Değer Katan Meslekler oldu. Somut olmayan Kültürel Miras’ a giren ve kaybolmakta olan meslekleri konu alan fotoğraflar ise herkes tarafından büyük beğeni aldı. BAKMAK İLE GÖRMEK ARASINDA Kİ FARK  FOTOĞRAF Sunumun ardından fotoğrafçıların sorularını yanıtlayan ve fotoğrafa hobi amaçlı başladığını söyleyerek  fotoğrafları hakkında bilgi veren  Dövencioğlu, “Bundan 34 yıl önce kızımın doğduğu gün bir fotoğraf makinesi aldım ve geçen süreç içinde değişik fotoğraf makinelerim oldu. Fotoğraf Makinesi herkes gibi sadece anı fotoğrafları çekiyordum. Emeklilik hobisi olarak başladığım fotoğraf çalışmalarıma, 2008 yılında kurucularından biri olduğum Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nde (GFSD) Temel Fotoğrafçılık eğitimi alarak başladım. Temel eğitimden sonra,  fotoğrafı öğrenmeye ve de anlamaya başladım.  Bana göre fotoğraf “ Bakmak ile Görmek “ arasındaki farkı en iyi şekilde ortaya koyan, ışığı kullanmanın en güzel uğraşlardan biridir.Fırsat buldukça, fotoğraf grubu arkadaşlarım ile birlikte yurdumuzun değişik şehir ve yörelerine geziler yapıyorum. Bu fotoğraf gezilerin de özellikle “ Somut olmayan Kültürel Miras’ a giren ve Kaybolmakta olan Mesleklere “ ait kareleri, Anadolu yaşamından kareleri ve de değişik insan portrelerini fotoğraflamak için çalışıyorum” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu Başkanı Nurşah Şahin, Dövencioğlu’nu tebrik ederek plaket takdim etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu’nun bu haftaki konuğu 15’ten fazla ülkede ve 100 den fazla ödül alan E.Nedim Dövencioğlu oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu’nun bu haftaki konuğu 15’ten fazla ülkede ve 100 den fazla ödül alan E.Nedim Dövencioğlu oldu. Railways and Underground of UK,Çıldır da Balıkçı olmak  ve Kültürümüze Değer Katan Meslekler başlığı altında üç farklı fotoğraf sunumu yapan Dövencioğlu, fotoğrafçıları adeta büyüledi. Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye  çok sayıda fotoğraf sever ve davetli katıldı.

3 FARKLI SUNUM BİRARADA

Proje bazlı çalışmaların önemine değinen Dövencioğlu’nun ilk gösterisi İngiltere de demiryollarında çektiği fotoğraflardan oluşan Railways and Underground of UK oldu. Daha sonra ise 3 yıl boyunca Çıldır Gölü’ne giderek çektiği fotoğraflardan oluşan Çıldır da Balıkçı olmak sunumu fotoğrafçıları hayran bıraktı. Dövencioğlu’nun son sunumu ise yaklaşık 6 yıldır üzerinde çalıştığı ve bu konuda kitabı da yayımlanan Kültürümüze Değer Katan Meslekler oldu. Somut olmayan Kültürel Miras’ a giren ve kaybolmakta olan meslekleri konu alan fotoğraflar ise herkes tarafından büyük beğeni aldı.

BAKMAK İLE GÖRMEK ARASINDA Kİ FARK  FOTOĞRAF

Sunumun ardından fotoğrafçıların sorularını yanıtlayan ve fotoğrafa hobi amaçlı başladığını söyleyerek  fotoğrafları hakkında bilgi veren  Dövencioğlu, “Bundan 34 yıl önce kızımın doğduğu gün bir fotoğraf makinesi aldım ve geçen süreç içinde değişik fotoğraf makinelerim oldu. Fotoğraf Makinesi herkes gibi sadece anı fotoğrafları çekiyordum. Emeklilik hobisi olarak başladığım fotoğraf çalışmalarıma, 2008 yılında kurucularından biri olduğum Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nde (GFSD) Temel Fotoğrafçılık eğitimi alarak başladım. Temel eğitimden sonra,  fotoğrafı öğrenmeye ve de anlamaya başladım.  Bana göre fotoğraf “ Bakmak ile Görmek “ arasındaki farkı en iyi şekilde ortaya koyan, ışığı kullanmanın en güzel uğraşlardan biridir.Fırsat buldukça, fotoğraf grubu arkadaşlarım ile birlikte yurdumuzun değişik şehir ve yörelerine geziler yapıyorum. Bu fotoğraf gezilerin de özellikle “ Somut olmayan Kültürel Miras’ a giren ve Kaybolmakta olan Mesleklere “ ait kareleri, Anadolu yaşamından kareleri ve de değişik insan portrelerini fotoğraflamak için çalışıyorum” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu Başkanı Nurşah Şahin, Dövencioğlu’nu tebrik ederek plaket takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.