LASTİK İŞ
ismail

DUMLUPINAR ŞEHİTLERİ ANILDI

09.04.2018 - 14:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DUMLUPINAR ŞEHİTLERİ ANILDI

Türk Denizcilik Tarihinin en hüzünlü kazası olarak Tarihe geçen, Donanma Komutanlığına ait Dumlupınar Denizaltısının Çanakkale açıklarında İsveç Bandıralı Naboland adlı şilep ile çarpışarak batması neticesinde, içindeki 81 Denizcimizin Şehit olmasının anısına, Gölcük Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda, bir anma tören tertip ederek, Şehitleri bir kez daha Rahmet ve özlemle anıldılar.

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğine, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Türkiye Denizaltını Sevenler Derneği Genel Başkanı Ferudun Yaşbek, TESUD Gölcük Şube Başkanı Metin Akyol, Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan, Dumlupınar Orta Okulu Müdürü Orhan Temiz ile Kaymakamlık ve Belediye Daire Müdürleri ile gaziler, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.   SON SÖZLERİ, ‘VATAN SAĞOLSUN’ OLMUŞTU Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, ilk olarak Türkiye Denizaltını Sevenler Derneği Genel Başkanı Ferudun Yaşbek, söz aldı. Yaşbek, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e, Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan 81 denizci anısına, göstermiş olduğu duyarlılığa ve hassasiyete teşekkür ederek, “Ruhları Şad Olsun. Hepisinin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Anımsarsanız, hepsinin son sözü ‘Vatan Sağolsun’ olmuştu” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Dumlupınar Denizaltısında görev yaparken Şehit olan Subay, Asatsubay ve Erlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz, anmaya da devam edeceğiz. Onlar bu vatan için, bu bayrak canlarını hiçe sayarak, ‘Vatan Sağolsun’ diyerek, şehadet şerbeti içmişler ve şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Ben bu duygu ve düşünceler ile 81 Şehidimize ve tüm şehitlerimize, Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Ruhları Şad Olsun” diye konuştu. Başkan Ellibeş’in ardından kürsüye gelen, Kaymakam Altıntaş ise, 1953 yılında Çanakkale’de batan 81 şehit Dumlupınar Denizaltıcısını rahmetle andıklarını ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti olarak, şehitlerimize çok şeyler borçluyuz” dedi.   Konuşmaların ardından, Sanat Galerisi’nde ki davetlilere, Dumlupınar Denizaltısı için özel hazırlanan bir belgesel, sinevizyon ile katılımcılara izlettirildi.
Türk Denizcilik Tarihinin en hüzünlü kazası olarak Tarihe geçen, Donanma Komutanlığına ait Dumlupınar Denizaltısının Çanakkale açıklarında İsveç Bandıralı Naboland adlı şilep ile çarpışarak batması neticesinde, içindeki 81 Denizcimizin Şehit olmasının anısına, Gölcük Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda, bir anma tören tertip ederek, Şehitleri bir kez daha Rahmet ve özlemle anıldılar.

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğine, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Türkiye Denizaltını Sevenler Derneği Genel Başkanı Ferudun Yaşbek, TESUD Gölcük Şube Başkanı Metin Akyol, Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan, Dumlupınar Orta Okulu Müdürü Orhan Temiz ile Kaymakamlık ve Belediye Daire Müdürleri ile gaziler, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

 

SON SÖZLERİ, ‘VATAN SAĞOLSUN’ OLMUŞTU

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, ilk olarak Türkiye Denizaltını Sevenler Derneği Genel Başkanı Ferudun Yaşbek, söz aldı. Yaşbek, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e, Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan 81 denizci anısına, göstermiş olduğu duyarlılığa ve hassasiyete teşekkür ederek, “Ruhları Şad Olsun. Hepisinin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Anımsarsanız, hepsinin son sözü ‘Vatan Sağolsun’ olmuştu” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Dumlupınar Denizaltısında görev yaparken Şehit olan Subay, Asatsubay ve Erlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz, anmaya da devam edeceğiz. Onlar bu vatan için, bu bayrak canlarını hiçe sayarak, ‘Vatan Sağolsun’ diyerek, şehadet şerbeti içmişler ve şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Ben bu duygu ve düşünceler ile 81 Şehidimize ve tüm şehitlerimize, Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Ruhları Şad Olsun” diye konuştu.

Başkan Ellibeş’in ardından kürsüye gelen, Kaymakam Altıntaş ise, 1953 yılında Çanakkale’de batan 81 şehit Dumlupınar Denizaltıcısını rahmetle andıklarını ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti olarak, şehitlerimize çok şeyler borçluyuz” dedi.  

Konuşmaların ardından, Sanat Galerisi’nde ki davetlilere, Dumlupınar Denizaltısı için özel hazırlanan bir belgesel, sinevizyon ile katılımcılara izlettirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.