DUMLUPINAR ŞEHİTLERİ ANILDI

Gündem 04.04.2019 - 17:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DUMLUPINAR ŞEHİTLERİ ANILDI

Deniz Şehitleri anıtında Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu şehit aileleri, gazilerinde katılımları ile Dumlupınar Deniz Altı Şehitleri törenle anıldı.

AK Denizde icra edilen Blue Sea İsimli Nato manevrasına iştirak sonrası Gölcük'e intikal eden Dumlupınar Denizaltısı 04 Nisan 1953 gecesi saat 02 15 te Çanakkale'den Geçerken nara burnunda Naboland isimli İsveç şilebi ile çarpışmış, sancak baş omuzluk civarında aldığı yara ile batmıştır. 7 subay, 35 Astsubay, 39 er olmak üzere toplam 81 denizaltıcı şehit olmuştur. Bu yıl Gölcük donanma komutanlığında bulunan deniz şehitleri anıtında Dumlupınar Deniz altı şehitlerinin 66. Yıl dönümü anma töreni düzenlediler.  Düzenlenen törene Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Aydın Eken, Gölcük Garnizon ve Anaüs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, Şehit Aileleri, Gaziler ve askeri erak katılım sağladı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ardından günün anlam ve önemi okuyan Deniz Albay Ersoy Akça; “TCG Dumlupınar 1944 yılında Amerika Birleşik Devletinde inşa edilmiş 19 Aralık 1950 tarihinde Türk donanmasına katılmıştır. 1953 yılına kadar sayısız görevleri başarıyla tamamlayan TCG Dumlupınar katıldığı nato tatbikatında 3 Nisanı 4 Nisana bağlayan gece yarısı Gölcük'e intikal etmek için Çanakkale boğazına girmişti. Gece saat 02 sıralarında Nara burnunda Naboland isimli İsveç şilebi ile çarpışmış ve kısa sürede bir daha çıkmamak üzere içindeki kahraman Türk Denizaltıcılarıyla birlikte sulara gömülmüştü. Çarpışma sırasında köprü üstünde bulunan komutan vardiya subayı hareket subayı, gözcü astsubayı ile kulede bulunan seyir astsubayı denize düşerek kurtulmuşlar günün teknolojik imkânsızlıkları olumsuz hava şartlarından dolayı kurtarma gayretleri netice alınmamış ve 7 subay, 35 Astsubay, 39 er olmak üzere toplam 81 denizaltıcı şehit olmuştur.  Bun gün bu elim kaza sonucun ebediyete intikal etmiş 81 denizaltıcı şehidimiz için arkasından ağlamak için değil. Şanlı bayrağımızın altında onları şükranla anmak aziz ruhları önünde azim ile eğilmek en az onlar Kadar bu vatan uğruna canımızı feda etmek aziz ve kararlı olduğumuz için toplandık. Sahip olduğumuz bu yüksek ruh ile milletimizi ve devletimizi yüceltme gayreti ile bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkılapları düşünce sistemine rehberlik edilecektir. Ardından müze gezildi. Müze gezisinin ardından Denizaltı filo Komutanlığına gidilerek Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafında Denize çelenk bırakıldı. Konuklar denizaltı ziyaretlerinden sonra ikram yapıldı.  Fahri Haner
Deniz Şehitleri anıtında Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu şehit aileleri, gazilerinde katılımları ile Dumlupınar Deniz Altı Şehitleri törenle anıldı.

AK Denizde icra edilen Blue Sea İsimli Nato manevrasına iştirak sonrası Gölcük'e intikal eden Dumlupınar Denizaltısı 04 Nisan 1953 gecesi saat 02 15 te Çanakkale'den Geçerken nara burnunda Naboland isimli İsveç şilebi ile çarpışmış, sancak baş omuzluk civarında aldığı yara ile batmıştır. 7 subay, 35 Astsubay, 39 er olmak üzere toplam 81 denizaltıcı şehit olmuştur. Bu yıl Gölcük donanma komutanlığında bulunan deniz şehitleri anıtında Dumlupınar Deniz altı şehitlerinin 66. Yıl dönümü anma töreni düzenlediler.  Düzenlenen törene Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Aydın Eken, Gölcük Garnizon ve Anaüs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, Şehit Aileleri, Gaziler ve askeri erak katılım sağladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ardından günün anlam ve önemi okuyan Deniz Albay Ersoy Akça; “TCG Dumlupınar 1944 yılında Amerika Birleşik Devletinde inşa edilmiş 19 Aralık 1950 tarihinde Türk donanmasına katılmıştır. 1953 yılına kadar sayısız görevleri başarıyla tamamlayan TCG Dumlupınar katıldığı nato tatbikatında 3 Nisanı 4 Nisana bağlayan gece yarısı Gölcük'e intikal etmek için Çanakkale boğazına girmişti. Gece saat 02 sıralarında Nara burnunda Naboland isimli İsveç şilebi ile çarpışmış ve kısa sürede bir daha çıkmamak üzere içindeki kahraman Türk Denizaltıcılarıyla birlikte sulara gömülmüştü. Çarpışma sırasında köprü üstünde bulunan komutan vardiya subayı hareket subayı, gözcü astsubayı ile kulede bulunan seyir astsubayı denize düşerek kurtulmuşlar günün teknolojik imkânsızlıkları olumsuz hava şartlarından dolayı kurtarma gayretleri netice alınmamış ve 7 subay, 35 Astsubay, 39 er olmak üzere toplam 81 denizaltıcı şehit olmuştur. 

Bun gün bu elim kaza sonucun ebediyete intikal etmiş 81 denizaltıcı şehidimiz için arkasından ağlamak için değil. Şanlı bayrağımızın altında onları şükranla anmak aziz ruhları önünde azim ile eğilmek en az onlar Kadar bu vatan uğruna canımızı feda etmek aziz ve kararlı olduğumuz için toplandık. Sahip olduğumuz bu yüksek ruh ile milletimizi ve devletimizi yüceltme gayreti ile bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkılapları düşünce sistemine rehberlik edilecektir. Ardından müze gezildi. Müze gezisinin ardından Denizaltı filo Komutanlığına gidilerek Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafında Denize çelenk bırakıldı. Konuklar denizaltı ziyaretlerinden sonra ikram yapıldı. 
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.