DUMLUPINAR ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Gölcük 03.04.2016 - 14:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

DUMLUPINAR ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediyemizce her yıl düzenlemiş olduğumuz Dumlupınar Denizaltısı ve Deniz Şehitlerimizi 63. yıldönümünde bir anma programı tertip ederek bir kez daha rahmetle anılacağını belirtti.

Başkan Ellibeş,  Türk Denizcilik Tarihinin en hüzünlü kazalarından birisi olarak tarihe geçen, Donanma Komutanlığına ait Dumlupınar Denizaltısının Çanakkale açıklarında İsveç bandıralı bir gemi ile çarpışarak, batması neticesinde içindeki 81 Denizcimizin şehit olmasının 63.yılı anısına; Gölcük Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda bir anma töreni düzenledik. Bu törene tüm Gölcük Halkını davet ediyorum dedi.                         SON SÖZLERİ “VATAN SAĞ OLSUN" 4 Nisan 1953 günü Gölcük Deniz Üssünden hareket eden İnönü Denizaltısı ile Akdeniz’ deki  NATO tatbikatından dönen Dumlupınar Denizaltısı 81 kişilik mürettebatı ile Çanakkale Boğaz’ ının  karanlık sularına gömüldü. Tatbikatta üstün başarı gösteren gemi personeli yerli yabancı tüm komutanların takdirini kazanmıştı. Yorgun, ama bir o kadar gururlu 86 denizci, kendilerine yeni bir görev verilinceye kadar sevgilileri olan denizden ve gemilerinden ayrılıp, eşlerine ailelerine kavuşmanın heyecanı içersindeydiler. Ne varki saatler 02:15’ i gösterdiği sırada, Çanakkale Boğazındaki Nara Burnu dönülürken, Türk denizaltıcılık tarihinin en acı kazası yaşandı. Çarpışma sırasında nöbet tuttukları köprü üstünden denize düşen 5 denizci hayatta kaldı.Denizaltının torpido dairesinde mahsur kalan denizaltıcılarla telefon bağlantısı kuruldu, son sözleri “Ailelerimize selam söylüyoruz Vatan Sağ Olsun” oldu.  
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediyemizce her yıl düzenlemiş olduğumuz Dumlupınar Denizaltısı ve Deniz Şehitlerimizi 63. yıldönümünde bir anma programı tertip ederek bir kez daha rahmetle anılacağını belirtti.

Başkan Ellibeş,  Türk Denizcilik Tarihinin en hüzünlü kazalarından birisi olarak tarihe geçen, Donanma Komutanlığına ait Dumlupınar Denizaltısının Çanakkale açıklarında İsveç bandıralı bir gemi ile çarpışarak, batması neticesinde içindeki 81 Denizcimizin şehit olmasının 63.yılı anısına; Gölcük Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda bir anma töreni düzenledik. Bu törene tüm Gölcük Halkını davet ediyorum dedi.                        

SON SÖZLERİ “VATAN SAĞ OLSUN"

4 Nisan 1953 günü Gölcük Deniz Üssünden hareket eden İnönü Denizaltısı ile Akdeniz’ deki  NATO tatbikatından dönen Dumlupınar Denizaltısı 81 kişilik mürettebatı ile Çanakkale Boğaz’ ının  karanlık sularına gömüldü.

Tatbikatta üstün başarı gösteren gemi personeli yerli yabancı tüm komutanların takdirini kazanmıştı. Yorgun, ama bir o kadar gururlu 86 denizci, kendilerine yeni bir görev verilinceye kadar sevgilileri olan denizden ve gemilerinden ayrılıp, eşlerine ailelerine kavuşmanın heyecanı içersindeydiler. Ne varki saatler 02:15’ i gösterdiği sırada, Çanakkale Boğazındaki Nara Burnu dönülürken, Türk denizaltıcılık tarihinin en acı kazası yaşandı. Çarpışma sırasında nöbet tuttukları köprü üstünden denize düşen 5 denizci hayatta kaldı.Denizaltının torpido dairesinde mahsur kalan denizaltıcılarla telefon bağlantısı kuruldu, son sözleri “Ailelerimize selam söylüyoruz Vatan Sağ Olsun” oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.