LASTİK İŞ

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

02.12.2017 - 09:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kent meydanında bulunan Anıtpark’ta çelenk sunma töreni düzenlendi.

Tören, Gölcük Anıtpark Meydanında yer alan Atatürk Anıtına çelengin sunulması ile başladı. Çelenk sunma törenine; Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, Siyasi Parti Temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Başkan Ellibeş yaptığı konuşmasında, “Engelli olan ama bütün engelleri aşmaktaki azim ve kararlılığıyla örnek bir kişilik sunan tüm engelli bireylerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Dernek başkanımız bu etkinliği iki gün önceye çekmeyi uygun gördü. Bizde burada sizlerle beraber bu etkinliği kutlamanın mutluluğu ve kıvancı içerisindeyiz. Engelli olmak bir bireyin kendi isteği ile oluşmuyor. Tüm bireylerin karşılaşabileceği bir gerçek, bizlerde engelli olmaya adayız. Bu sebeple tüm engelliler bizlerle birlikte eşit seviyede yaşama hakkına sahiptir. Engelli bireylerimiz var olan bu değerleriyle birlikte mutlu ve huzurlu yaşamın arayışı içerisinde bize düşen bu altyapıyı ulaştırmak. Engelsiz Yaşam Merkezimiz ile bu altyapıyı oluşturduk. İlçemizin farklı bölgelerinden engelli kardeşlerimizin orada mutluluk içerisinde çeşitli aktivitelerle oyalandıklarını ve geleceğe daha da umutlu baktıklarını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tüm engelli bireylerin beraber sağlıklı, mutlu, huzurlu ve barış içerisinde nice günleri ve yılları yaşamalarını ümit ediyorum. Tüm engelli kardeşlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” dedi.    Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat bir konuşma yaptı. Başkan Bat, “Sivil toplum kuruluş başkanları, siyasi parti başkanları, kıymetli arkadaşlarım ve halkımız; 3 Aralık Engelliler Günü programına hepiniz hoş geldiniz. Engelli olmak hiç kimsenin ayrıcalığı ve istemi değildir. Bu dünyada verdiğimiz büyük bir imtihandır. Engellerimizi bir kenara bırakıp nasıl bir normal bir hayat süreriz, onu nasıl kolaylaştırırız ve topluma nasıl ayak sağlarız bu gibi konuları biz Gölcük’te gerçekleştiriyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimizde tüm arkadaşlarımızla birlikte biz engellerimizi aştık. Bugünün adına tüm engelli arkadaşlarımın gününü kutluyorum” dedi.  
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kent meydanında bulunan Anıtpark’ta çelenk sunma töreni düzenlendi.

Tören, Gölcük Anıtpark Meydanında yer alan Atatürk Anıtına çelengin sunulması ile başladı. Çelenk sunma törenine; Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, Siyasi Parti Temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Ellibeş yaptığı konuşmasında, “Engelli olan ama bütün engelleri aşmaktaki azim ve kararlılığıyla örnek bir kişilik sunan tüm engelli bireylerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Dernek başkanımız bu etkinliği iki gün önceye çekmeyi uygun gördü. Bizde burada sizlerle beraber bu etkinliği kutlamanın mutluluğu ve kıvancı içerisindeyiz. Engelli olmak bir bireyin kendi isteği ile oluşmuyor. Tüm bireylerin karşılaşabileceği bir gerçek, bizlerde engelli olmaya adayız. Bu sebeple tüm engelliler bizlerle birlikte eşit seviyede yaşama hakkına sahiptir. Engelli bireylerimiz var olan bu değerleriyle birlikte mutlu ve huzurlu yaşamın arayışı içerisinde bize düşen bu altyapıyı ulaştırmak. Engelsiz Yaşam Merkezimiz ile bu altyapıyı oluşturduk. İlçemizin farklı bölgelerinden engelli kardeşlerimizin orada mutluluk içerisinde çeşitli aktivitelerle oyalandıklarını ve geleceğe daha da umutlu baktıklarını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tüm engelli bireylerin beraber sağlıklı, mutlu, huzurlu ve barış içerisinde nice günleri ve yılları yaşamalarını ümit ediyorum. Tüm engelli kardeşlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” dedi.

 

 Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat bir konuşma yaptı. Başkan Bat, “Sivil toplum kuruluş başkanları, siyasi parti başkanları, kıymetli arkadaşlarım ve halkımız; 3 Aralık Engelliler Günü programına hepiniz hoş geldiniz. Engelli olmak hiç kimsenin ayrıcalığı ve istemi değildir. Bu dünyada verdiğimiz büyük bir imtihandır. Engellerimizi bir kenara bırakıp nasıl bir normal bir hayat süreriz, onu nasıl kolaylaştırırız ve topluma nasıl ayak sağlarız bu gibi konuları biz Gölcük’te gerçekleştiriyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimizde tüm arkadaşlarımızla birlikte biz engellerimizi aştık. Bugünün adına tüm engelli arkadaşlarımın gününü kutluyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.