DÜNYA SANAT GÜNÜ

11.04.2018 - 11:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DÜNYA SANAT GÜNÜ

Gölcük Belediyesi tarafından Dünya Sanat günü kutlamaları kapsamında, Gölcük Belediyesi Değirmendere Sanat Evinde Ressam Banu Devrim ve Öğrencilerinin yaptığı resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışını Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın eşi Funda Altıntaş, Ünlü karikatürist Yaşar Tosun, Ressam Banu Devrim birlikte yaptılar.   Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş sergi açılışında bir konuşma yaparak, Hepimizin hayatında sanat mutlaka vardır. Gölcük Belediyesi Sosyal bir Belediyecilik hizmeti gerçekleştirdiği için sanata ve sanatçıya değer veren, destek veren bir belediyeyiz. Bu gün burada güzel bir anlam ,ifade eden Dünya Sanat gününde Sanatçımız Banu hanım  ve kursiyerlerinin yapmış olduğu eserleriyle bir aradayız. Dünya Sanat günü kutlu olsun dedi.   Daha sonra konuşma yapan Ressam Banu Devrim konuşmasında, “15 Nisan tüm dünyada Dünya Sanat Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde 2012 yılından itibaren kutlamalar yapılmaktadır. Resim sergileri, tiyatrolar, gösteriler ve söyleşiler ile sanatın günlük hayat için ne kadar önemli olduğu vurgulanır. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kadınlar Günü ve Dünya Sanat Günü sergileri için halkımızın çok ilgi gösterdiği sergilerdir. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kurslar sayesinde birçok insan yapmak istediği her şeye ulaşmaktadır. Resim yapmakta bunlardan en önemlisi. Hayatın içinde, resim yapma imkanı bulamamış yetişkinler bu imkanları bu kurslar sayesinde elde ediyor. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yedi yıldır eğitim vermekte olduğum bu kurslar sayesinde güzel resim yapan yetişkinleri kazandırmıştır. Açılan sergiler ileri seviyelerde olduklarını göstermekte ve onlarla gurur duymaktayım” dedi.   Konuşmanın ardından tüm davetliler 30 kursiyerin yapmış olduğu resimlerin sergilendiği sergiyi büyük bir beğeni ile gezip kursiyerlerden eserleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.  
Gölcük Belediyesi tarafından Dünya Sanat günü kutlamaları kapsamında, Gölcük Belediyesi Değirmendere Sanat Evinde Ressam Banu Devrim ve Öğrencilerinin yaptığı resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışını Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın eşi Funda Altıntaş, Ünlü karikatürist Yaşar Tosun, Ressam Banu Devrim birlikte yaptılar.

 

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş sergi açılışında bir konuşma yaparak, Hepimizin hayatında sanat mutlaka vardır. Gölcük Belediyesi Sosyal bir Belediyecilik hizmeti gerçekleştirdiği için sanata ve sanatçıya değer veren, destek veren bir belediyeyiz. Bu gün burada güzel bir anlam ,ifade eden Dünya Sanat gününde Sanatçımız Banu hanım  ve kursiyerlerinin yapmış olduğu eserleriyle bir aradayız. Dünya Sanat günü kutlu olsun dedi.

 

Daha sonra konuşma yapan Ressam Banu Devrim konuşmasında, “15 Nisan tüm dünyada Dünya Sanat Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde 2012 yılından itibaren kutlamalar yapılmaktadır. Resim sergileri, tiyatrolar, gösteriler ve söyleşiler ile sanatın günlük hayat için ne kadar önemli olduğu vurgulanır. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kadınlar Günü ve Dünya Sanat Günü sergileri için halkımızın çok ilgi gösterdiği sergilerdir. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kurslar sayesinde birçok insan yapmak istediği her şeye ulaşmaktadır. Resim yapmakta bunlardan en önemlisi. Hayatın içinde, resim yapma imkanı bulamamış yetişkinler bu imkanları bu kurslar sayesinde elde ediyor. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yedi yıldır eğitim vermekte olduğum bu kurslar sayesinde güzel resim yapan yetişkinleri kazandırmıştır. Açılan sergiler ileri seviyelerde olduklarını göstermekte ve onlarla gurur duymaktayım” dedi.

 

Konuşmanın ardından tüm davetliler 30 kursiyerin yapmış olduğu resimlerin sergilendiği sergiyi büyük bir beğeni ile gezip kursiyerlerden eserleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.