DÜNYACA ÜNLÜ ŞEF TAYFUN GÜNDÜZ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Gündem 06.12.2019 - 13:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEF TAYFUN GÜNDÜZ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri “Kariyer Günleri” kapsamında Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği(GAYED) Başkanı ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Diplomalı Jürisi Tayfun Gündüz ve Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği(GAYED) 2. Başkanı Davut Karakaya’yı ağırladı.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu(TAŞFED)’na bağlı Genç Asçılar Yetiştirme Derneği(GAYED) Başkanı Tayfun Gündüz, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileriyle bir araya gelerek deneyimlerini geleceğin aşçılarıyla paylaştı.Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Lokman Karafil’in yanı sıra alan öğretmenleri Yasemin Demirkol ve Şirin Gençkan’ın eşlik ettiği etkinlikte, Tayfun Gündüz ve 2. Başkan Davut Karakaya’nın hazırladıkları sunum öğrencilere izletildi. Öğrencilere yarışmalara katılmaları konusunda tavsiyeler veren Gündüz “Bu işin doğasında takdir edilmek ve yaptığınız ürünlerin ödüllendirilmesi var. Aldığınız ödüller sizleri daha cesur ve daha yaratıcı kılacaktır. Aynı zamanda yeni insanlarla tanışıp bağlantılar kuracaksınız. Bu da gelecekteki kariyeriniz açısından çok önemli çünkü bu tanışıklıklar iş olanaklarınızın artmasını sağlayacaktır. Kendinizi kimseden küçük görmeyin. Bugün dünya küçüldü. Artık Malezya’da yaşayan bir çocuk bile dünya çapında bir etkinliğe rahatlıkla katılabiliyor. Benim oğlum da bu mesleğe adım attığında kendini kanıtlamak için yarışmalara katıldı. Oğlumu neredeyse her şeyimi satarak bu yarışmalara götürdüm. Şimdi kendisi uluslararası çapta tanınan bir şef olma yolunda ilerliyor. Şu anda Katar’da büyük bir restoranın mutfak şefi. Bu başarı tesadüf eseri olmadı. Emek, çaba ve girişimcilik sonucu gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde İstanbul Uluslararası Mutfak Festivali gerçekleşecek burada yarışmalar da yer alacak. Sizlerin de bu yarışmalara katılmasını çok isteriz hatta bu yarışma ile ilgili çalışmalarda birlikte hareket edebiliriz. Ben kız çocuklarımızın hayatta ayaklarının yere sağlam basması gerektiğine inanıyorum. Her birinizin içinde ortaya çıkmayı bekleyen yetenekler ve cevherler olduğuna da eminim.”dedi Tayfun Gündüz Kimdir? 24 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde Astsubay olarak görev aldıktan sonra emekliye ayrılan Tayfun Gündüz, Gölcük Belediyesi GÖLAŞ bünyesinde bulunan Yazlık Ilıca, Yüzme Havuzu, Tarihi Yalı Evleri ile Erikli Tepe Tabiat Parkı’nın müdürlük görevlerini sürdürdü. 2012’de ve 2014’de Londra’da yapılan yarışmalarda Dünya Gıda Güvenliği ve Hijyen dalında Dünya Şampiyonu olmuştur. Dünya Aşçılık Şampiyonalarında da altın madalyalar kazanıp dünyanın pek çok bölgesinde aşçılık alanında jüri üyeliği yapmıştır. Birçok yarışmada birinciliği bulunan Gündüz, Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği(GAYED) Başkanlığını yürütmektedir.
Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri “Kariyer Günleri” kapsamında Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği(GAYED) Başkanı ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Diplomalı Jürisi Tayfun Gündüz ve Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği(GAYED) 2. Başkanı Davut Karakaya’yı ağırladı.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu(TAŞFED)’na bağlı Genç Asçılar Yetiştirme Derneği(GAYED) Başkanı Tayfun Gündüz, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileriyle bir araya gelerek deneyimlerini geleceğin aşçılarıyla paylaştı.Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Lokman Karafil’in yanı sıra alan öğretmenleri Yasemin Demirkol ve Şirin Gençkan’ın eşlik ettiği etkinlikte, Tayfun Gündüz ve 2. Başkan Davut Karakaya’nın hazırladıkları sunum öğrencilere izletildi.

Öğrencilere yarışmalara katılmaları konusunda tavsiyeler veren Gündüz “Bu işin doğasında takdir edilmek ve yaptığınız ürünlerin ödüllendirilmesi var. Aldığınız ödüller sizleri daha cesur ve daha yaratıcı kılacaktır. Aynı zamanda yeni insanlarla tanışıp bağlantılar kuracaksınız. Bu da gelecekteki kariyeriniz açısından çok önemli çünkü bu tanışıklıklar iş olanaklarınızın artmasını sağlayacaktır. Kendinizi kimseden küçük görmeyin. Bugün dünya küçüldü. Artık Malezya’da yaşayan bir çocuk bile dünya çapında bir etkinliğe rahatlıkla katılabiliyor. Benim oğlum da bu mesleğe adım attığında kendini kanıtlamak için yarışmalara katıldı. Oğlumu neredeyse her şeyimi satarak bu yarışmalara götürdüm. Şimdi kendisi uluslararası çapta tanınan bir şef olma yolunda ilerliyor. Şu anda Katar’da büyük bir restoranın mutfak şefi. Bu başarı tesadüf eseri olmadı. Emek, çaba ve girişimcilik sonucu gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde İstanbul Uluslararası Mutfak Festivali gerçekleşecek burada yarışmalar da yer alacak. Sizlerin de bu yarışmalara katılmasını çok isteriz hatta bu yarışma ile ilgili çalışmalarda birlikte hareket edebiliriz.

Ben kız çocuklarımızın hayatta ayaklarının yere sağlam basması gerektiğine inanıyorum. Her birinizin içinde ortaya çıkmayı bekleyen yetenekler ve cevherler olduğuna da eminim.”dedi

Tayfun Gündüz Kimdir?

24 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde Astsubay olarak görev aldıktan sonra emekliye ayrılan Tayfun Gündüz, Gölcük Belediyesi GÖLAŞ bünyesinde bulunan Yazlık Ilıca, Yüzme Havuzu, Tarihi Yalı Evleri ile Erikli Tepe Tabiat Parkı’nın müdürlük görevlerini sürdürdü. 2012’de ve 2014’de Londra’da yapılan yarışmalarda Dünya Gıda Güvenliği ve Hijyen dalında Dünya Şampiyonu olmuştur. Dünya Aşçılık Şampiyonalarında da altın madalyalar kazanıp dünyanın pek çok bölgesinde aşçılık alanında jüri üyeliği yapmıştır. Birçok yarışmada birinciliği bulunan Gündüz, Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği(GAYED) Başkanlığını yürütmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.