LASTİK İŞ

ECEM BALCI'NIN DAVASINDA SALON KARIŞTI

Gündem 30.04.2019 - 15:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ECEM BALCI'NIN DAVASINDA SALON KARIŞTI

Ecem Balcı cinayetinde görülen davanın 3’üncü duruşması Kocaeli Adliyesi’nde gerçekleştirildi. Duruşma 11 Haziran’a ertelenirken mahkeme salonundan atılan baba Gökhan Balcı, “Bu işin sonunda ağırlaştırılmış müebbet cezasını alacak” dedi

Ecem Balcı davasının 4’üncü celsesi dün görüldü. Davanın 11 Haziran’a ertelenmesine karar verildi. Mahkeme salonunda Balcı’nın yakınları ve sanık yakınları tartıştı. Yaşanan tartışmanın ardından mahkeme başkanı Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı’yı salondan attı ve duruşmaya ara verdi. Duruşmaya bundan sonraki aşamada avukatlar harici seyirci olarak kimse alınmadı. Gökhan Balcı ve avukatlar duruşmanın ardından adliye binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. ADLİ TIP BEKLENİYOR Avukat Aslıhan Şen adliye önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “Ecem Balcı davasının 4’üncü celsesi tamamlandı. Ecem 17 yaşında annesinin sevgilisi tarafından vahşice öldürülüp, çukur diye tabir edebileceğimiz bir bölgeye yarı çıplak bir vaziyette gömüldü. Sanık Ecem’i nasıl öldürdüğünü, nasıl gömdüğünü, tüm detaylarına kadar anlatmıştı. Bugün de ifade değişikliği yapmıştır. Ecem’i kendisinin öldürmediğini söylemiştir. Duruşmaya baktığınız zaman sanık vekillerinin mahkemeyi oyalayıcı mahiyetteki talepleri reddedildi. Dosyada bir takım tanıkların dinlenmesi talep edilmiştir. Israrla uzatmaya yönelik talepler vardı. Bu talepler reddedildi. Adli tıp raporu gelmedi. Ecem’in istismara uğrayıp, uğramadığına dair bir rapor gelmedi. Bu rapor geldikten sonra yargılamaya son verilecek” dedi. AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET Avukat’ın ardından söz alan Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı, “Bugün kızım hakkında aşırı derecede iğrenç ifadelerde bulundular. Artık dayanamadım ve beni mahkeme salonundan dışarı çıkardılar. Diyorlar ki tehdit ediyormuşum. Ben o insanlarla aynı yerde oturuyorum. Öyle bir şey olsa şimdiye kadar gereği yapılırdı. Ben kimseye hiçbir şey yapmadım. Adalete güvendiğimi her zaman söyledim, yine söylüyorum. Benim kızımı öldüren katil bu işten yırtamayacak. Bu işin sonunda ağırlaştırılmış müebbet cezasını alacak.  O kardeşleri de bunu görecekler. Bugün beni burada doldurdular dayanamadım. Mahkeme başkanından da özür diliyorum. Yapmamam gereken bir şey yaptım” diye konuştu. KADIN MECLİSLERİ TAKİPÇİSİ Balcı’nın ardından konuşan Kadın Meclisi Avukatı Ayşe Pınar Eren, “Meslektaşıma katılıyorum. Sanığın ilk ifadesine baktığınız zaman zaten birbiriyle örtüşen ifadeler olduğu görülüyor. Daha sonra ilk ifademiz yanlıştı dediler. Ancak yanlarında müdafii varken bu ifadeler alınmıştır. Soruşturma aşaması hukuka uygun bir şekilde devam ettirilmiştir. Kadın meclisleri olarak bu davanın ve tüm öldürülmüş kız kardeşlerimizin davalarının takipçisi olacağız” dedi. ADALET SAĞLANANA KADAR Avukat Ayşe Pınar Eren’in ardından konuşan İstanbul Kadın Meclisleri adına davayı takip eden Aşkın Koç, “Bugün Ecem Balcı için Kocaeli Adliyesi’ndeydik. Her gün öldürülen kadın arkadaşlarımız için Türkiye’nin her yerinde sayısız adliyede bulunuyoruz. Kadınlar için adalet sağlanana kadar, kadınları öldürenler ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla cezalandırılana kadar tüm kadınların davasının takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
Ecem Balcı cinayetinde görülen davanın 3’üncü duruşması Kocaeli Adliyesi’nde gerçekleştirildi. Duruşma 11 Haziran’a ertelenirken mahkeme salonundan atılan baba Gökhan Balcı, “Bu işin sonunda ağırlaştırılmış müebbet cezasını alacak” dedi

Ecem Balcı davasının 4’üncü celsesi dün görüldü. Davanın 11 Haziran’a ertelenmesine karar verildi. Mahkeme salonunda Balcı’nın yakınları ve sanık yakınları tartıştı. Yaşanan tartışmanın ardından mahkeme başkanı Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı’yı salondan attı ve duruşmaya ara verdi. Duruşmaya bundan sonraki aşamada avukatlar harici seyirci olarak kimse alınmadı. Gökhan Balcı ve avukatlar duruşmanın ardından adliye binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

ADLİ TIP BEKLENİYOR

Avukat Aslıhan Şen adliye önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “Ecem Balcı davasının 4’üncü celsesi tamamlandı. Ecem 17 yaşında annesinin sevgilisi tarafından vahşice öldürülüp, çukur diye tabir edebileceğimiz bir bölgeye yarı çıplak bir vaziyette gömüldü. Sanık Ecem’i nasıl öldürdüğünü, nasıl gömdüğünü, tüm detaylarına kadar anlatmıştı. Bugün de ifade değişikliği yapmıştır. Ecem’i kendisinin öldürmediğini söylemiştir. Duruşmaya baktığınız zaman sanık vekillerinin mahkemeyi oyalayıcı mahiyetteki talepleri reddedildi. Dosyada bir takım tanıkların dinlenmesi talep edilmiştir. Israrla uzatmaya yönelik talepler vardı. Bu talepler reddedildi. Adli tıp raporu gelmedi. Ecem’in istismara uğrayıp, uğramadığına dair bir rapor gelmedi. Bu rapor geldikten sonra yargılamaya son verilecek” dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Avukat’ın ardından söz alan Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı, “Bugün kızım hakkında aşırı derecede iğrenç ifadelerde bulundular. Artık dayanamadım ve beni mahkeme salonundan dışarı çıkardılar. Diyorlar ki tehdit ediyormuşum. Ben o insanlarla aynı yerde oturuyorum. Öyle bir şey olsa şimdiye kadar gereği yapılırdı. Ben kimseye hiçbir şey yapmadım. Adalete güvendiğimi her zaman söyledim, yine söylüyorum. Benim kızımı öldüren katil bu işten yırtamayacak. Bu işin sonunda ağırlaştırılmış müebbet cezasını alacak.  O kardeşleri de bunu görecekler. Bugün beni burada doldurdular dayanamadım. Mahkeme başkanından da özür diliyorum. Yapmamam gereken bir şey yaptım” diye konuştu.

KADIN MECLİSLERİ TAKİPÇİSİ

Balcı’nın ardından konuşan Kadın Meclisi Avukatı Ayşe Pınar Eren, “Meslektaşıma katılıyorum. Sanığın ilk ifadesine baktığınız zaman zaten birbiriyle örtüşen ifadeler olduğu görülüyor. Daha sonra ilk ifademiz yanlıştı dediler. Ancak yanlarında müdafii varken bu ifadeler alınmıştır. Soruşturma aşaması hukuka uygun bir şekilde devam ettirilmiştir. Kadın meclisleri olarak bu davanın ve tüm öldürülmüş kız kardeşlerimizin davalarının takipçisi olacağız” dedi.

ADALET SAĞLANANA KADAR

Avukat Ayşe Pınar Eren’in ardından konuşan İstanbul Kadın Meclisleri adına davayı takip eden Aşkın Koç, “Bugün Ecem Balcı için Kocaeli Adliyesi’ndeydik. Her gün öldürülen kadın arkadaşlarımız için Türkiye’nin her yerinde sayısız adliyede bulunuyoruz. Kadınlar için adalet sağlanana kadar, kadınları öldürenler ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla cezalandırılana kadar tüm kadınların davasının takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.