ECEM BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ!

26.09.2019 - 12:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ECEM BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ!

Gölcük'te kaybolduktan yaklaşık 1 buçuk ay sonra ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunan 17 yaşındaki Ecem Balcı’nın adli tıp raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre Balcı’nın boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Gölcük'te 05 Ocak 2018 günü kaybolan ve yapılan kayıp ihbarı sonrasında arama çalışmaları başlatılan 17 yaşındaki Ecem Balcı, uzun süre bulunamadı.  Arama çalışmaları devam ederken, Balcı’nın annesi olan Esra Cömert, bunalıma girerek ardından bir not bırakıp Kandıra'da denize atayarak intihar etti.  Yaşanan bu gelişme sonrası polis özel bir ekip kurarak Ecem’in bulunması amacıyla soruşturmayı genişletti.  Yapılan detaylı incelemeler sonucu Ecem’in annesinin arkadaşı olan Süleyman K.  İle akrabaları olayla ilgili olarak gözaltına alındı. Süleyman K. Emniyette polise verdiği ilk ifadesinde genç kızı öldürüp gömdüğünü itiraf etmesi ile Ecem’in cesedi Gölcük’te ormanlık alanda gömülü bir halde bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden Süleyman K.  tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  Olayla ilgili Kocaeli 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ise daha önce suçunu itiraf eden Süleyman K.  Ecem’i öldürdüğü konusundaki iddiaları red etti.   BEKLENEN RAPOR GELDİ Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde konu ile ilgili olarak devam eden davanın 5’inci celsesi Ecem Balcı’nın ölümü ile ilgili Adli Tıp Raporunun gelmemesi ve duruşmada ifadesinin alınması istenen Ecem Balcı’nın Annesi Esra Ercömert’in davaya katılmaması nedeniyle 3 Ekim 2019 tarihine ertelendi.  Duruşma’nın 6’ıncı celsesi görülmeyi beklerken, Ecem’in ölümü ile ilgili Adli Tıp Kurumundan 20 aydır beklenen raporun geldiği öğrenildi. Mahkemece talep edilen Adli Tıp raporunda Ecem'in öldürülme şekli belirlendi. Söz konusu raporda, Süleyman K.'nin emniyette ilk verdiği ifade belirttiği gibi Ecem'in ölümünün boyun ve göğsünü sıkmaya bağlı olarak nefes almaması sonrası meydana geldiği tespit edildi.   RAPOR İFADEYİ DOĞRULUYOR Sanık Süleyman K.’nın emniyette verdiği daha sonra yalandığı iddia edilen ifadesinde  “Ecem ile konuştuğumuz esnada Ecem’in bana sözleri ağırlaşmaya başladı. O esnada yan koltukta oturan Ecem’in üzerine çullanıp iki elimle boğazına yapıştım. Son nefesini verdikten sonra Ecem’i kucağıma alıp aracın bagajına koydum. Daha sonrasında sizlere göstermiş olduğum çukuru kazdım. Çukuru kazdıktan sonra telefonu parçaladığım bıçak ile Ecem’in elbiselerini kestim ve tamamen soydum, sadece sütyeni kaldı” savunması sonrası Ecem ile ilgili talep edilen Adli Tıp Kurumu raporundan cevap geldi. Söz konusu raporda, Süleyman K.’nın emniyette verdiği iddia edilen ifadede belirttiği gibi Ecem’in ölümünün boyun ve göğüsü sıkmaya bağlı kişinin nefes almasını engelleyi şekilde meydana geldiği oy birliğiyle karar verildiği öğrenildi. Balcı’nın ölümü   ile ilgili davaya  3 Ekim’de devam olunacak.
Gölcük'te kaybolduktan yaklaşık 1 buçuk ay sonra ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunan 17 yaşındaki Ecem Balcı’nın adli tıp raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre Balcı’nın boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Gölcük'te 05 Ocak 2018 günü kaybolan ve yapılan kayıp ihbarı sonrasında arama çalışmaları başlatılan 17 yaşındaki Ecem Balcı, uzun süre bulunamadı.  Arama çalışmaları devam ederken, Balcı’nın annesi olan Esra Cömert, bunalıma girerek ardından bir not bırakıp Kandıra'da denize atayarak intihar etti.  Yaşanan bu gelişme sonrası polis özel bir ekip kurarak Ecem’in bulunması amacıyla soruşturmayı genişletti.  Yapılan detaylı incelemeler sonucu Ecem’in annesinin arkadaşı olan Süleyman K.  İle akrabaları olayla ilgili olarak gözaltına alındı. Süleyman K. Emniyette polise verdiği ilk ifadesinde genç kızı öldürüp gömdüğünü itiraf etmesi ile Ecem’in cesedi Gölcük’te ormanlık alanda gömülü bir halde bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden Süleyman K.  tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  Olayla ilgili Kocaeli 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ise daha önce suçunu itiraf eden Süleyman K.  Ecem’i öldürdüğü konusundaki iddiaları red etti.

 

BEKLENEN RAPOR GELDİ

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde konu ile ilgili olarak devam eden davanın 5’inci celsesi Ecem Balcı’nın ölümü ile ilgili Adli Tıp Raporunun gelmemesi ve duruşmada ifadesinin alınması istenen Ecem Balcı’nın Annesi Esra Ercömert’in davaya katılmaması nedeniyle 3 Ekim 2019 tarihine ertelendi.  Duruşma’nın 6’ıncı celsesi görülmeyi beklerken, Ecem’in ölümü ile ilgili Adli Tıp Kurumundan 20 aydır beklenen raporun geldiği öğrenildi. Mahkemece talep edilen Adli Tıp raporunda Ecem'in öldürülme şekli belirlendi. Söz konusu raporda, Süleyman K.'nin emniyette ilk verdiği ifade belirttiği gibi Ecem'in ölümünün boyun ve göğsünü sıkmaya bağlı olarak nefes almaması sonrası meydana geldiği tespit edildi.

 

RAPOR İFADEYİ DOĞRULUYOR

Sanık Süleyman K.’nın emniyette verdiği daha sonra yalandığı iddia edilen ifadesinde  “Ecem ile konuştuğumuz esnada Ecem’in bana sözleri ağırlaşmaya başladı. O esnada yan koltukta oturan Ecem’in üzerine çullanıp iki elimle boğazına yapıştım. Son nefesini verdikten sonra Ecem’i kucağıma alıp aracın bagajına koydum. Daha sonrasında sizlere göstermiş olduğum çukuru kazdım. Çukuru kazdıktan sonra telefonu parçaladığım bıçak ile Ecem’in elbiselerini kestim ve tamamen soydum, sadece sütyeni kaldı” savunması sonrası Ecem ile ilgili talep edilen Adli Tıp Kurumu raporundan cevap geldi. Söz konusu raporda, Süleyman K.’nın emniyette verdiği iddia edilen ifadede belirttiği gibi Ecem’in ölümünün boyun ve göğüsü sıkmaya bağlı kişinin nefes almasını engelleyi şekilde meydana geldiği oy birliğiyle karar verildiği öğrenildi. Balcı’nın ölümü   ile ilgili davaya  3 Ekim’de devam olunacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.