LASTİK İŞ

ECEM DAVASINA KADINLARDAN DESTEK

03.10.2019 - 10:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ECEM DAVASINA KADINLARDAN DESTEK

Ecem Balcı davasına kadınlardan destek Kocaeli 7.Ağır ceza mahkemesinde görülecek olan Ecem Balcı Davası öncesi Kocaeli Kadın Platformu, Kadın Meclisleri, Şule Çet için adalet komisyonu üyeleri açıklama yaptı.

Kocaeli Kadın Platfotrmu tarafından  yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kocaeli Gölcük ilçesinde yaşayan Ecem Balcı, 5 Ocak 2018 günü ortadan kaybolmuştu. 15 Şubat gecesi Gölcük’ün Ayvazpınar kövündeki ormanlık alanda yapılan kazıda Ecem Balcı'nın cesedi bulundu .Cinayetin üstünden 11 ay geçtikten sonra geçtiğimiz eylül ayında ilk celse gerçekleştirildi    CİNAYETİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ Polis sorgusunda cinayeti itiraf eden Süleyman Kara emniyette verdiği ifadesinde polis baskısı olduğunu öne sürerek ilk duruşmada inkar etti. 11 Temmuz Perşembe günü 5.celsesi görülen davada Ecem Balcı’nın  katili Süleyman Kara'nın savcılık polis ve ilk çıktığı mahkemede verdiği üç ifade de aynıdır. Ancak sonraki duruşmalarda soruşturma aşamasında baskı gördüğünü söyleyerek verdiği ifadeyi reddetmiştir. Davayı uzatmak ve karıştırmak için verilen çelişkili beyanlarla cinayetin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz .    EN AĞIR CEZAYI ALMALI İçinde istismar olma ihtimali de bulunan bu cinayette adli tip raporu 5 celse boyunca çıkmamıştır. Yeni çıkan adli tıp raporunda ise katilin ifadesinde yer alan ayrıntılarla rapor örtüşmektedir. Adli tıp raporu ile de suçu kanıtlanmış olan Süleyman Kara'nın 6. Celsesi görülecek davada en ağır cezayı alması için davanın takipçisiyiz.    GERÇEK ADALET MÜCADELESİ Biz kadınlar kadını görmezden gelip erkeği kollayan, kadınların yıllardır mücadele ettiği en temel hakları koruma altına alan İstanbul Sözleşmesini iptal etmeye çalışan iktidarın siddeti cinayeti meşrulaştıran bu erkek yargının karşısında gerçek adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.   HESAP SORACAĞIZ Bugün buradan Kocaeli Adliyesi’nden Ecem’in 6.celsesi birazdan görülecek olan davasından bir kez daha sesleniyoruz. Memleketin dört bir yanındaki kadınlara ve tüm kamuoyuna Kadın katiller bilsinler ki bir kişi daha eksilmeyene dek bu davaları takip edecek katillerden hesap soracağız. Bu ülkede ve dünyanın dört bir yanında kadınlar vardı ve var olacaklar bu ülkede korkusuz ve özgür yaşayacağımız günler kadınlarla gelecek."  
Ecem Balcı davasına kadınlardan destek Kocaeli 7.Ağır ceza mahkemesinde görülecek olan Ecem Balcı Davası öncesi Kocaeli Kadın Platformu, Kadın Meclisleri, Şule Çet için adalet komisyonu üyeleri açıklama yaptı.

Kocaeli Kadın Platfotrmu tarafından  yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kocaeli Gölcük ilçesinde yaşayan Ecem Balcı, 5 Ocak 2018 günü ortadan kaybolmuştu. 15 Şubat gecesi Gölcük’ün Ayvazpınar kövündeki ormanlık alanda yapılan kazıda Ecem Balcı'nın cesedi bulundu .Cinayetin üstünden 11 ay geçtikten sonra geçtiğimiz eylül ayında ilk celse gerçekleştirildi

 

 CİNAYETİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Polis sorgusunda cinayeti itiraf eden Süleyman Kara emniyette verdiği ifadesinde polis baskısı olduğunu öne sürerek ilk duruşmada inkar etti. 11 Temmuz Perşembe günü 5.celsesi görülen davada Ecem Balcı’nın  katili Süleyman Kara'nın savcılık polis ve ilk çıktığı mahkemede verdiği üç ifade de aynıdır. Ancak sonraki duruşmalarda soruşturma aşamasında baskı gördüğünü söyleyerek verdiği ifadeyi reddetmiştir. Davayı uzatmak ve karıştırmak için verilen çelişkili beyanlarla cinayetin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz .

 

 EN AĞIR CEZAYI ALMALI

İçinde istismar olma ihtimali de bulunan bu cinayette adli tip raporu 5 celse boyunca çıkmamıştır. Yeni çıkan adli tıp raporunda ise katilin ifadesinde yer alan ayrıntılarla rapor örtüşmektedir. Adli tıp raporu ile de suçu kanıtlanmış olan Süleyman Kara'nın 6. Celsesi görülecek davada en ağır cezayı alması için davanın takipçisiyiz.

 

 GERÇEK ADALET MÜCADELESİ

Biz kadınlar kadını görmezden gelip erkeği kollayan, kadınların yıllardır mücadele ettiği en temel hakları koruma altına alan İstanbul Sözleşmesini iptal etmeye çalışan iktidarın siddeti cinayeti meşrulaştıran bu erkek yargının karşısında gerçek adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.

 

HESAP SORACAĞIZ

Bugün buradan Kocaeli Adliyesi’nden Ecem’in 6.celsesi birazdan görülecek olan davasından bir kez daha sesleniyoruz. Memleketin dört bir yanındaki kadınlara ve tüm kamuoyuna Kadın katiller bilsinler ki bir kişi daha eksilmeyene dek bu davaları takip edecek katillerden hesap soracağız. Bu ülkede ve dünyanın dört bir yanında kadınlar vardı ve var olacaklar bu ülkede korkusuz ve özgür yaşayacağımız günler kadınlarla gelecek."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.