ECZANELERE DE DÜZENLEME GELDİ

Sağlık 15.08.2013 - 08:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ECZANELERE DE DÜZENLEME GELDİ

Sinan Usta " 3500 kişilik Nüfusa bir Eczane açılacak"

Kocaeli Eczacılar odası Başkanı Sinan Usta "Geçen sene yeni yasayla alınan kararlar gereği planlanan Eczane açma  Nüfusu 3.500 kişiye göre yapılmıştır.Eczacılık okuyup mezun olan her birey kendi işinin patronu olmak istediğinden Eczane açıyordu.Kamuda Eczacı açığı olmasına rağmen tercih edilmediğinden bu sorunlar oluştu.Nüfusa göre hesaplanan sistemde Eczane açığı olan yerlerde Eczane açılması iyi bir adımdır.Zaten Eczacılık okuyup Eczacı olan Meslektaşım 1 yıl Eczane de Eczacı yardımcısı olarak çalışması gerekiyor.Düzenlenen yeni yasanın faydaları 5 sene sonra ortaya çıkacaktır.Doğru bir karardır,bu karar Eczacıyı ve Eczaneleri olumlu yönde etkiler"dedi. Gölcük ve İzmit’te fazla Eczane var Türk Eczacılar Birliği’nin raporuna göre her 3.500 kişilik nüfusa bir eczane açılması gerekiyor. İlimizde toplam 424 eczane var. Türk Eczacılar Birliği raporuna göre, Gölcük’te 5, İzmit’te 20 eczane fazlalığı bulunuyor. Buna karşın Kandıra’da 6, Kartepe’de 7, Körfez’de 8, Gebze’de 13, Dilovası’nda 6, Derince’de 2, Darıca’da 8, Çayırova’da 6, Başiskele’de 6 yeni eczanenin daha açılması gerekiyor. 
Sinan Usta " 3500 kişilik Nüfusa bir Eczane açılacak"
Kocaeli Eczacılar odası Başkanı Sinan Usta "Geçen sene yeni yasayla alınan kararlar gereği planlanan Eczane açma  Nüfusu 3.500 kişiye göre yapılmıştır.Eczacılık okuyup mezun olan her birey kendi işinin patronu olmak istediğinden Eczane açıyordu.Kamuda Eczacı açığı olmasına rağmen tercih edilmediğinden bu sorunlar oluştu.Nüfusa göre hesaplanan sistemde Eczane açığı olan yerlerde Eczane açılması iyi bir adımdır.Zaten Eczacılık okuyup Eczacı olan Meslektaşım 1 yıl Eczane de Eczacı yardımcısı olarak çalışması gerekiyor.Düzenlenen yeni yasanın faydaları 5 sene sonra ortaya çıkacaktır.Doğru bir karardır,bu karar Eczacıyı ve Eczaneleri olumlu yönde etkiler"dedi.
Gölcük ve İzmit’te fazla Eczane var
Türk Eczacılar Birliği’nin raporuna göre her 3.500 kişilik nüfusa bir eczane açılması gerekiyor. İlimizde toplam 424 eczane var. Türk Eczacılar Birliği raporuna göre, Gölcük’te 5, İzmit’te 20 eczane fazlalığı bulunuyor. Buna karşın Kandıra’da 6, Kartepe’de 7, Körfez’de 8, Gebze’de 13, Dilovası’nda 6, Derince’de 2, Darıca’da 8, Çayırova’da 6, Başiskele’de 6 yeni eczanenin daha açılması gerekiyor. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.