LASTİK İŞ

EĞİTİM KALİTESİ ARTIYOR

Eğitim 07.08.2016 - 16:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

EĞİTİM KALİTESİ ARTIYOR

Gölcük Kaymakamı yönetiminde, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda “Gölcük Değerler Eğitimi” toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakamı Adem Yazıcı” Eğitimde fiziksel yapının ve ihtiyacın giderilmesine yönelik ilçemiz özellikle son 5 yıl içerisinde yaptığı yatırımlarla ilköğrenimden, yükseköğrenime varıncaya kadar hakikaten hak ettiği çok ciddi destekleri almıştır ve almaya da devam ediyordur” dedi.

Gölcük Kaymakamı yönetiminde, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda “Gölcük Değerler Eğitimi” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Rehberlik Araştırma Müdürü Teoman Demir, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenleri ile çeşitli okullarda görev yapan anaokulu, ilkokul ve ortaokul yöneticileri katıldı.  EĞİTİM KALİTESİNİ ARTTIRMAK HEDEFLENİYOR Gerçekleştiren toplantının amacı hakkında bilgi veren Kaymakam Adem Yazıcı “ Eğitimde fiziksel yapının ve ihtiyacın giderilmesine yönelik ilçemiz özellikle son 5 yıl içerisinde yaptığı yatırımlarla ilköğrenimden, yükseköğrenime varıncaya kadar hakikaten hak ettiği çok ciddi destekleri almıştır ve almaya da devam ediyordur. Özellikle bu yıl içerisinde önümüzdeki yıllarla alakalı programlarımız artık yeni yatırımlardan ziyade eskimiş okullarımızın dönüşümünü sağlamak olacak. Bu dönüşümler tek başına eğitimde kalite için tabi ki yeterli değil, içerisinde verdiğimiz eğitimin kalitesini arttıramazsak hiçbir anlam ifade etmez. Bu noktada tüm öğretmenlerimiz ki her zaman söylüyoruz biz birlikte çok büyük bir aileyiz.” ÖĞRENCİLERE İYİ BİR GELECEK ASIL AMAÇ Bizim en büyük sıkıntımız TEOG yani ortaokul düzeyinde verdiğimiz eğitim, başarılı öğrencilerimiz maalesef nitelikli liselere henüz sahip olamadığımız için maalesef hep ilçe dışına çıkıyor olmaları, bu sebeple lise düzeyinde yeterli başarıyı elde edemiyorduk, ama 4 yıl önce faaliyete geçen Anadolu Öğretmen lisemizin artık mezun veriyor olması ayrıca Gölcük Fen Lisemizin de devreye girmesiyle birlikte hem ilçemizdeki başarılı öğrencilerimizi ilçemizde tutabiliyoruz hem de ilçe dışından da başarılı öğrencileri bu okullara transfer edebiliyoruz. Dolayısıyla artık lise seviyesinde de istediğimiz başarıyı yakabilecek ve bunu giderek arttırabileceğiz. Burada genel çerçevesini çizdiğim husus hiç kuşku yok ki Milli Eğitim sistemi içerisinde verdiğimiz eğitim metoduyla alakalı durum. Tabi ki tarih, coğrafya, edebiyat ve diğer dersleri veriyoruz ancak en önemlisi kaliteli birer insan yetiştirebiliyor muyuz, kalifiye insan yetiştirebiliyor muyuz noktasında daha yapmamız gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Bu noktada hiç kuşku yok sadece öğrencilerimizden yola çıkmamalıyız, aynı zamanda velilerimizin de bu sürece dahil olması gerekiyor ama eğiticilerimizin de eğitilmesi noktasında bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. İlçemizde buna yönelik özellikle ailelere yönelik eğitimler veriyoruz. Bu projenin kapsamını biraz daha genişleterek belli bir plan, proje kapsamında bütün okullarımızda hayata geçirmeyi düşündük ve bu noktada da Sakarya Üniversitemize bağlı çok değerli hocalarımız, akademisyenlerimiz burada bizlere katkı sağlayacaklar. Eylül ayından itibaren de Gölcük Belediyemizin de desteğiyle yürütmeyi ve devam ettirmeyi düşünüyoruz. Amacımız öğrencilerimize güzel bir gelecek sağlamak” dedi.
Gölcük Kaymakamı yönetiminde, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda “Gölcük Değerler Eğitimi” toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakamı Adem Yazıcı” Eğitimde fiziksel yapının ve ihtiyacın giderilmesine yönelik ilçemiz özellikle son 5 yıl içerisinde yaptığı yatırımlarla ilköğrenimden, yükseköğrenime varıncaya kadar hakikaten hak ettiği çok ciddi destekleri almıştır ve almaya da devam ediyordur” dedi.

Gölcük Kaymakamı yönetiminde, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda “Gölcük Değerler Eğitimi” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Rehberlik Araştırma Müdürü Teoman Demir, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenleri ile çeşitli okullarda görev yapan anaokulu, ilkokul ve ortaokul yöneticileri katıldı.

 EĞİTİM KALİTESİNİ ARTTIRMAK HEDEFLENİYOR
Gerçekleştiren toplantının amacı hakkında bilgi veren Kaymakam Adem Yazıcı “ Eğitimde fiziksel yapının ve ihtiyacın giderilmesine yönelik ilçemiz özellikle son 5 yıl içerisinde yaptığı yatırımlarla ilköğrenimden, yükseköğrenime varıncaya kadar hakikaten hak ettiği çok ciddi destekleri almıştır ve almaya da devam ediyordur. Özellikle bu yıl içerisinde önümüzdeki yıllarla alakalı programlarımız artık yeni yatırımlardan ziyade eskimiş okullarımızın dönüşümünü sağlamak olacak. Bu dönüşümler tek başına eğitimde kalite için tabi ki yeterli değil, içerisinde verdiğimiz eğitimin kalitesini arttıramazsak hiçbir anlam ifade etmez. Bu noktada tüm öğretmenlerimiz ki her zaman söylüyoruz biz birlikte çok büyük bir aileyiz.”

ÖĞRENCİLERE İYİ BİR GELECEK ASIL AMAÇ
Bizim en büyük sıkıntımız TEOG yani ortaokul düzeyinde verdiğimiz eğitim, başarılı öğrencilerimiz maalesef nitelikli liselere henüz sahip olamadığımız için maalesef hep ilçe dışına çıkıyor olmaları, bu sebeple lise düzeyinde yeterli başarıyı elde edemiyorduk, ama 4 yıl önce faaliyete geçen Anadolu Öğretmen lisemizin artık mezun veriyor olması ayrıca Gölcük Fen Lisemizin de devreye girmesiyle birlikte hem ilçemizdeki başarılı öğrencilerimizi ilçemizde tutabiliyoruz hem de ilçe dışından da başarılı öğrencileri bu okullara transfer edebiliyoruz. Dolayısıyla artık lise seviyesinde de istediğimiz başarıyı yakabilecek ve bunu giderek arttırabileceğiz. Burada genel çerçevesini çizdiğim husus hiç kuşku yok ki Milli Eğitim sistemi içerisinde verdiğimiz eğitim metoduyla alakalı durum. Tabi ki tarih, coğrafya, edebiyat ve diğer dersleri veriyoruz ancak en önemlisi kaliteli birer insan yetiştirebiliyor muyuz, kalifiye insan yetiştirebiliyor muyuz noktasında daha yapmamız gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Bu noktada hiç kuşku yok sadece öğrencilerimizden yola çıkmamalıyız, aynı zamanda velilerimizin de bu sürece dahil olması gerekiyor ama eğiticilerimizin de eğitilmesi noktasında bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. İlçemizde buna yönelik özellikle ailelere yönelik eğitimler veriyoruz. Bu projenin kapsamını biraz daha genişleterek belli bir plan, proje kapsamında bütün okullarımızda hayata geçirmeyi düşündük ve bu noktada da Sakarya Üniversitemize bağlı çok değerli hocalarımız, akademisyenlerimiz burada bizlere katkı sağlayacaklar. Eylül ayından itibaren de Gölcük Belediyemizin de desteğiyle yürütmeyi ve devam ettirmeyi düşünüyoruz. Amacımız öğrencilerimize güzel bir gelecek sağlamak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.