LASTİK İŞ

EĞLENCE ATÖLYELERİ ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Eğitim 30.04.2015 - 18:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

EĞLENCE ATÖLYELERİ ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Kocaeli Bilim Merkezi, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik atölye çalışmalarını başlatıyor. Öğrencilerin kişisel ve el becerilerinin gelişimine katkıda bulunacak atölye çalışmaları, öğrencilerin okullarda yapma imkânı bulamadıkları deneyleri yapmalarına imkan verecek. Öğrenciler atölyelere bireysel veya grup olarak katılabilecek.

Kocaeli Bilim Merkezi, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik atölye çalışmalarını başlatıyor. Öğrencilerin kişisel ve el becerilerinin gelişimine katkıda bulunacak atölye çalışmaları, öğrencilerin okullarda yapma imkânı bulamadıkları deneyleri yapmalarına imkan verecek.  Öğrenciler atölyelere bireysel veya grup olarak katılabilecek.   ATÖLYELERE İÇİN RANDEVU ALINMALI Kocaeli Bilim Merkezi’nde sekiz atölye çalışması yapılacak. 10 Mayıs’a kadar sürecek atölyelere, hafta içi en fazla on kişilik gruplar şeklinde başvurmak gerekiyor. Hafta sonu yapılacak atölyelere, bireysel başvurulabilir. Başvurular için Bilim Merkezi’nin 325 75 59 numaralı telefonundan randevu alınması gerekiyor.   SEKİZ ATÖLYE VAR Bilim Merkezinde açılacak atölyeler, Sumo Robotu: Lego parçaları, sensörler ve motorlarla öğrenciler kendi sumo robotlarını yapacaklar. Yaptıkları robotu yarıştıracaklar. Basketçi Robot: Katılımcılar Lego parçaları,  sensörler ve motorlarla belli bir noktadan sürekli basket atan bir robot tasarlayacaklar. Yanardağ Atölyesi: Öğrenciler, sirke ve bulaşık deterjanı kullanarak bir yanardağ modeli oluşturarak kimyasal karışımları öğrenecekler. Sabun Atölyesi: Çocuklar sabunun nasıl yapıldığını öğrenecek ve uygulamalı olarak kendi sabununu yapacaklar.   YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK Çocuklar elektrik devrelerini kurarak evlerde kullandığımız elektriği daha iyi anlayacaklar. Model Uçak: Uçakların yapısı daha iyi kavramak için kendi model uçaklarını yapacak ve uçakları yarıştıracaklar. Organ Yeleği: Vücudumuzda bulunana iç organları kağıt, poşet ve ipliklerle modellemesini yapacaklar. Güneş Sistemiz Atölyesi: Atölyeye katılan öğrenciler köpükler ve oyun hamurlarıyla güneş sistemimizi kurarak güneş sisteminin yapısını öğrenecekler.  
Kocaeli Bilim Merkezi, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik atölye çalışmalarını başlatıyor. Öğrencilerin kişisel ve el becerilerinin gelişimine katkıda bulunacak atölye çalışmaları, öğrencilerin okullarda yapma imkânı bulamadıkları deneyleri yapmalarına imkan verecek. Öğrenciler atölyelere bireysel veya grup olarak katılabilecek.

Kocaeli Bilim Merkezi, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik atölye çalışmalarını başlatıyor. Öğrencilerin kişisel ve el becerilerinin gelişimine katkıda bulunacak atölye çalışmaları, öğrencilerin okullarda yapma imkânı bulamadıkları deneyleri yapmalarına imkan verecek.  Öğrenciler atölyelere bireysel veya grup olarak katılabilecek.

 

ATÖLYELERE İÇİN RANDEVU ALINMALI

Kocaeli Bilim Merkezi’nde sekiz atölye çalışması yapılacak. 10 Mayıs’a kadar sürecek atölyelere, hafta içi en fazla on kişilik gruplar şeklinde başvurmak gerekiyor. Hafta sonu yapılacak atölyelere, bireysel başvurulabilir. Başvurular için Bilim Merkezi’nin 325 75 59 numaralı telefonundan randevu alınması gerekiyor.

 

SEKİZ ATÖLYE VAR

Bilim Merkezinde açılacak atölyeler, Sumo Robotu: Lego parçaları, sensörler ve motorlarla öğrenciler kendi sumo robotlarını yapacaklar. Yaptıkları robotu yarıştıracaklar. Basketçi Robot: Katılımcılar Lego parçaları,  sensörler ve motorlarla belli bir noktadan sürekli basket atan bir robot tasarlayacaklar. Yanardağ Atölyesi: Öğrenciler, sirke ve bulaşık deterjanı kullanarak bir yanardağ modeli oluşturarak kimyasal karışımları öğrenecekler. Sabun Atölyesi: Çocuklar sabunun nasıl yapıldığını öğrenecek ve uygulamalı olarak kendi sabununu yapacaklar.

 

YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK

Çocuklar elektrik devrelerini kurarak evlerde kullandığımız elektriği daha iyi anlayacaklar. Model Uçak: Uçakların yapısı daha iyi kavramak için kendi model uçaklarını yapacak ve uçakları yarıştıracaklar. Organ Yeleği: Vücudumuzda bulunana iç organları kağıt, poşet ve ipliklerle modellemesini yapacaklar. Güneş Sistemiz Atölyesi: Atölyeye katılan öğrenciler köpükler ve oyun hamurlarıyla güneş sistemimizi kurarak güneş sisteminin yapısını öğrenecekler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.