LASTİK İŞ

EKMEĞE CORONA ÖNLEMİ

25.03.2020 - 18:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

EKMEĞE CORONA ÖNLEMİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün tarafından çıkan yasaya göre ekmekler fırından çıkarken ambalajla bakkal ve marketlere dağıtılacak. Bakkallar ve marketler ekmekleri ambalajda satacaklar.

Hijyen ve temizlik açısından Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün tarafından fırınlara yönelik yasaya çıkarıldı. Çıkan yasada fırında üretilen ekmekler ambalajlanarak bakkal ve marketlere dağıtılacak. Bakkal ve marketler ekmekleri el değmeden ambalajında işletmeciler eldiven kullanarak ekmekleri satışa sunacaklar.   Üretilen ekmeklerle ilgili bilgi veren Gölcük Fırıncılar Odası Başkanı Murat Dağ; “fırında ürettiğimiz ekmekler kesinlikle poşet ve kese kağıdında oluşan ambalajla vatandaşlara satılacaktır. Çünkü biz fırıncılar olarak bakkal ve marketlere ekmekleri ambalajında veriyoruz. Eğer bakkal ve market ekmeği açık satmak istiyorsa ekmeği vatandaşın görmediği ve ulaşamadığı yerde muhafaza edecek. Ekmeği satan işletmeci hijyenik olması için eldiven kullanacak. Eldivenle ekmeği veren işletmeci aynı eldivenle parayı alamaz. Eldiven değiştirerek parayı alacak” dedi.   Açıkta ekmek satanlarla ilgili açıklamasına değinen Başkan Dağ; “bu gün itibarı ile Cami önlerinde, pazarlarda ve sokakta seyyar araba ile ekmek satmak kesinlikle yasaklandı. Fırında çalışanlar maske, bone ve eldiven kesinlikle kullanmalıdırlar. Bu bilgileri tüm fırıncı meslektaşlarımıza paylaştım. Bundan sonra bu kurallara uymayan arkadaşlarımıza cezai işlem yapılacaktır” dedi.   Vatandaşlara duyuruda bulunan başkan dağ; “fırınlarımızda alışveriş yapan tüm vatandaşlarımız olası bir eksiklikleri fark ettiğinde bizleri ve zabıta ekiplerini arayarak gerekli ihbardan bulunarak duyarlı olmasını bekliyorum. Özellikle bu son günlerde yaşadığımız bu zor günleri atlatmak için milletçe duyarlı olmalıyız. Çünkü ekmek yıkanacak bir madde değil. diren yenen bir madde olduğu için hepimiz el birliği ile biri birimizi uyaralım” dedi.   Fahri Haner    
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün tarafından çıkan yasaya göre ekmekler fırından çıkarken ambalajla bakkal ve marketlere dağıtılacak. Bakkallar ve marketler ekmekleri ambalajda satacaklar.

Hijyen ve temizlik açısından Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün tarafından fırınlara yönelik yasaya çıkarıldı. Çıkan yasada fırında üretilen ekmekler ambalajlanarak bakkal ve marketlere dağıtılacak. Bakkal ve marketler ekmekleri el değmeden ambalajında işletmeciler eldiven kullanarak ekmekleri satışa sunacaklar.

 

Üretilen ekmeklerle ilgili bilgi veren Gölcük Fırıncılar Odası Başkanı Murat Dağ; “fırında ürettiğimiz ekmekler kesinlikle poşet ve kese kağıdında oluşan ambalajla vatandaşlara satılacaktır. Çünkü biz fırıncılar olarak bakkal ve marketlere ekmekleri ambalajında veriyoruz. Eğer bakkal ve market ekmeği açık satmak istiyorsa ekmeği vatandaşın görmediği ve ulaşamadığı yerde muhafaza edecek. Ekmeği satan işletmeci hijyenik olması için eldiven kullanacak. Eldivenle ekmeği veren işletmeci aynı eldivenle parayı alamaz. Eldiven değiştirerek parayı alacak” dedi.

 

Açıkta ekmek satanlarla ilgili açıklamasına değinen Başkan Dağ; “bu gün itibarı ile Cami önlerinde, pazarlarda ve sokakta seyyar araba ile ekmek satmak kesinlikle yasaklandı. Fırında çalışanlar maske, bone ve eldiven kesinlikle kullanmalıdırlar. Bu bilgileri tüm fırıncı meslektaşlarımıza paylaştım. Bundan sonra bu kurallara uymayan arkadaşlarımıza cezai işlem yapılacaktır” dedi.

 

Vatandaşlara duyuruda bulunan başkan dağ; “fırınlarımızda alışveriş yapan tüm vatandaşlarımız olası bir eksiklikleri fark ettiğinde bizleri ve zabıta ekiplerini arayarak gerekli ihbardan bulunarak duyarlı olmasını bekliyorum. Özellikle bu son günlerde yaşadığımız bu zor günleri atlatmak için milletçe duyarlı olmalıyız. Çünkü ekmek yıkanacak bir madde değil. diren yenen bir madde olduğu için hepimiz el birliği ile biri birimizi uyaralım” dedi.

 

Fahri Haner    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.