LASTİK İŞ
ismail

EL HİJYENİ HAYAT KURTARIR

Sağlık 16.10.2018 - 18:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

EL HİJYENİ HAYAT KURTARIR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında A Blok Poliklinik katında kurulan "El Hijyeni Hayat Kurtarır" konulu stantta el yıkamanın önemi ve teknikleri anlatıldı.

Broşürler dağıtıldı Açılan satantla Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), ishal ve bunun gibi birçok elle bulaşan hastalığı önlemenin en etkili yollarından birinin elleri sabunla yıkamak olduğuna dikkat çekmek için 15 Ekim tarihini "Dünya El Yıkama Günü" olarak kabul ettiği bildirildi. Bu kapsamda, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde açılan stantta hastalara ve yakınlarına el yıkamanın önemi broşürlerle ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. "El yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir” Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; “Ellerde oldukça yüksek sayıda mikroorganizma vardır. Eller ile her şeye dokunarak kontamine (bulaşma) olunur. Mikroorganizma bulaşan el başkalarına bulaştırır ve mikroplar yayılmış olur. Ellerde bulunan mikroplar da vücudun diğer bölgelerine kişi farkında olmadan bulaştırır. Kaşınmak, göz ve ağız, bıyık, burun, kulak ellemek yeterlidir. El yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir. Hastalıkların yayılmasından ve hastalığın oluşmasından korur. Dokunulan her yüzeyde, hatta havada bile mikroplar bulunmaktadır. Gözle görülmeyen bu mikroplara karşı daima eller yıkanmalıdır” diye konuştu.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında A Blok Poliklinik katında kurulan "El Hijyeni Hayat Kurtarır" konulu stantta el yıkamanın önemi ve teknikleri anlatıldı.

Broşürler dağıtıldı

Açılan satantla Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), ishal ve bunun gibi birçok elle bulaşan hastalığı önlemenin en etkili yollarından birinin elleri sabunla yıkamak olduğuna dikkat çekmek için 15 Ekim tarihini "Dünya El Yıkama Günü" olarak kabul ettiği bildirildi. Bu kapsamda, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde açılan stantta hastalara ve yakınlarına el yıkamanın önemi broşürlerle ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

"El yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir”
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; “Ellerde oldukça yüksek sayıda mikroorganizma vardır. Eller ile her şeye dokunarak kontamine (bulaşma) olunur. Mikroorganizma bulaşan el başkalarına bulaştırır ve mikroplar yayılmış olur. Ellerde bulunan mikroplar da vücudun diğer bölgelerine kişi farkında olmadan bulaştırır. Kaşınmak, göz ve ağız, bıyık, burun, kulak ellemek yeterlidir. El yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir. Hastalıkların yayılmasından ve hastalığın oluşmasından korur. Dokunulan her yüzeyde, hatta havada bile mikroplar bulunmaktadır. Gözle görülmeyen bu mikroplara karşı daima eller yıkanmalıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.