LASTİK İŞ
ismail

ELLİBEŞ KABOTAJ BAYRAMINI KUTLADI

Gündem 30.06.2017 - 13:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ELLİBEŞ KABOTAJ BAYRAMINI KUTLADI

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında,1 Temmuz 1926`da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye`nin kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etti, dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasına devamla, Bu kanunla birlikte hızla gelişmeye başlayan uluslar arası rekabete açık denizcilik sektörümüzün, güçlenen altyapısıyla, modern tersaneleriyle, büyüyen deniz ticaret filosuyla, ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır. Köklü bir geleneği olan denizciliğimizin daha da gelişmesi için, denizlerimizden sağlanan imkanların artırılması, kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve en etkin şekilde kullanılması Ülkemizin öncelikleri arasındadır. Üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumunu şüphesiz denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Denizciliği Türk'ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız, diyerek her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da bize yol gösteren Ulu Önder Atatürk'ün direktifleri ile Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 91.yıl dönümü kutlu olsun, dedi.
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında,1 Temmuz 1926`da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye`nin kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etti, dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasına devamla, Bu kanunla birlikte hızla gelişmeye başlayan uluslar arası rekabete açık denizcilik sektörümüzün, güçlenen altyapısıyla, modern tersaneleriyle, büyüyen deniz ticaret filosuyla, ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır.

Köklü bir geleneği olan denizciliğimizin daha da gelişmesi için, denizlerimizden sağlanan imkanların artırılması, kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve en etkin şekilde kullanılması Ülkemizin öncelikleri arasındadır. Üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumunu şüphesiz denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Denizciliği Türk'ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız, diyerek her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da bize yol gösteren Ulu Önder Atatürk'ün direktifleri ile Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 91.yıl dönümü kutlu olsun, dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.