LASTİK İŞ

ELLİBEŞ ''SON SÖZLERİ VATAN SAĞ OLSUN''

Gündem 07.04.2017 - 10:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ELLİBEŞ ''SON SÖZLERİ VATAN SAĞ OLSUN''

Türk Denizcilik Tarihinin en hüzünlü kazası olarak Tarihe geçen, Donanma Komutanlığına ait Dumlupınar Denizaltısının Çanakkale açıklarında İsveç Bandıralı bir gemi ile çarpışarak batması neticesinde içindeki 81 Denizcimizin Şehit olmuştu. Gölcük Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir dizi etkinlik ve tören tertip ederek Dumlupınar Şehitleri 64. yılında Rahmetle bir kez daha anıldılar.

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde Dumlupınar Denizaltısı ve Deniz Şehitleri için anma törni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kaymakam Mustafa Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, CHP ilçe Başkanı İsmet İşeri, Denizaltı Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği Değirmendere Başkanı Feridun Yaşbek , Gaziler Derneği başkanı Mehmet Aslan, Muhtarlar derneği başkanı Bilge Saral, kent Konseyi kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Remzi Saral, Kurum ve Daire müdürleri, Öğretmenler ve Dumlupınar İlköğretim okulu öğrencileri katıldı “SON SÖZLERİ “VATAN SAĞ OLSUN" Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, daha sonra, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “4 Nisan 1953 günü Gölcük Deniz Üssünden hareket eden İnönü Denizaltısı ile Akdeniz' deki  NATO tatbikatından dönen Dumlupınar Denizaltısı 81 kişilik mürettebatı ile Çanakkale Boğaz' ının  karanlık sularına gömüldü. Tatbikatta üstün başarı gösteren gemi personeli yerli yabancı tüm komutanların takdirini kazanmıştı. Yorgun, ama bir o kadar gururlu 86 denizci, kendilerine yeni bir görev verilinceye kadar sevgilileri olan denizden ve gemilerinden ayrılıp, eşlerine ailelerine kavuşmanın heyecanı içersindeydiler. Ne varki saatler 02:15' i gösterdiği sırada, Çanakkale Boğazındaki Nara Burnu dönülürken, Türk denizaltıcılık tarihinin en acı kazası yaşandı. Çarpışma sırasında nöbet tuttukları köprü üstünden denize düşen 5 denizci hayatta kaldı.Denizaltının torpido dairesinde mahsur kalan denizaltıcılarla telefon bağlantısı kuruldu, son sözleri “Ailelerimize selam söylüyoruz Vatan Sağ Olsun” oldu. BÖYLE FACİALAR BİR DAHA YAŞAMAYALIM Kaymakam Mustafa Altıntaş “Gölcük merkezde hareket eden bir denizaltımız malesef bir kazaya karışarak seksen bir denizcimiz şehit oldu. Bunlar Türkiye Devletinin var olması için. Türkiye Cumhuriyetindeki insanlarımızın huzur içerisinde yaşaması için şehit oldular. Vatan uğruna. Vatanı korumak geliştirmek hepimizin çalışmasına bağlıdır. Bu topraklar vatan olurken  bir çok şehit verdik. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletini daha ileriye götürmek için geçmişten ders alarak çalışma çaba göstermek zorundayız. Bu anma organizasyonunu hazırlayan herkese teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimiz rahmetle anıyorum. İnşalla bundan sonra böyle olaylar yaşamayız”dedi. PLAKET VERİLDİ Konuşmaların  ardından Dumlupınar Denizaltısı için özel hazırlanan belgesel, barkovizyonla katılımcılara izletildi.  Anma etkinliğinde Dumlupınar İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından şiirler okundu.    Başkan Ellibeş ve Kaymakam Altıntaş,  Tören sonunda Dumlupınar Şehitleri için hazırlanan törene katılımlarından dolayı Denizaltı Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği Değirmendere Başkanı Feridun Yaşbek, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Remzi Saral plaket verdi.
Türk Denizcilik Tarihinin en hüzünlü kazası olarak Tarihe geçen, Donanma Komutanlığına ait Dumlupınar Denizaltısının Çanakkale açıklarında İsveç Bandıralı bir gemi ile çarpışarak batması neticesinde içindeki 81 Denizcimizin Şehit olmuştu. Gölcük Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir dizi etkinlik ve tören tertip ederek Dumlupınar Şehitleri 64. yılında Rahmetle bir kez daha anıldılar.

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde Dumlupınar Denizaltısı ve Deniz Şehitleri için anma törni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kaymakam Mustafa Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, CHP ilçe Başkanı İsmet İşeri, Denizaltı Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği Değirmendere Başkanı Feridun Yaşbek , Gaziler Derneği başkanı Mehmet Aslan, Muhtarlar derneği başkanı Bilge Saral, kent Konseyi kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Remzi Saral, Kurum ve Daire müdürleri, Öğretmenler ve Dumlupınar İlköğretim okulu öğrencileri katıldı

“SON SÖZLERİ “VATAN SAĞ OLSUN"
Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, daha sonra, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “4 Nisan 1953 günü Gölcük Deniz Üssünden hareket eden İnönü Denizaltısı ile Akdeniz' deki  NATO tatbikatından dönen Dumlupınar Denizaltısı 81 kişilik mürettebatı ile Çanakkale Boğaz' ının  karanlık sularına gömüldü. Tatbikatta üstün başarı gösteren gemi personeli yerli yabancı tüm komutanların takdirini kazanmıştı. Yorgun, ama bir o kadar gururlu 86 denizci, kendilerine yeni bir görev verilinceye kadar sevgilileri olan denizden ve gemilerinden ayrılıp, eşlerine ailelerine kavuşmanın heyecanı içersindeydiler. Ne varki saatler 02:15' i gösterdiği sırada, Çanakkale Boğazındaki Nara Burnu dönülürken, Türk denizaltıcılık tarihinin en acı kazası yaşandı. Çarpışma sırasında nöbet tuttukları köprü üstünden denize düşen 5 denizci hayatta kaldı.Denizaltının torpido dairesinde mahsur kalan denizaltıcılarla telefon bağlantısı kuruldu, son sözleri “Ailelerimize selam söylüyoruz Vatan Sağ Olsun” oldu.

BÖYLE FACİALAR BİR DAHA YAŞAMAYALIM
Kaymakam Mustafa Altıntaş “Gölcük merkezde hareket eden bir denizaltımız malesef bir kazaya karışarak seksen bir denizcimiz şehit oldu. Bunlar Türkiye Devletinin var olması için. Türkiye Cumhuriyetindeki insanlarımızın huzur içerisinde yaşaması için şehit oldular. Vatan uğruna. Vatanı korumak geliştirmek hepimizin çalışmasına bağlıdır. Bu topraklar vatan olurken  bir çok şehit verdik. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletini daha ileriye götürmek için geçmişten ders alarak çalışma çaba göstermek zorundayız. Bu anma organizasyonunu hazırlayan herkese teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimiz rahmetle anıyorum. İnşalla bundan sonra böyle olaylar yaşamayız”dedi.

PLAKET VERİLDİ
Konuşmaların  ardından Dumlupınar Denizaltısı için özel hazırlanan belgesel, barkovizyonla katılımcılara izletildi. 
Anma etkinliğinde Dumlupınar İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından şiirler okundu. 
 
Başkan Ellibeş ve Kaymakam Altıntaş,  Tören sonunda Dumlupınar Şehitleri için hazırlanan törene katılımlarından dolayı Denizaltı Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği Değirmendere Başkanı Feridun Yaşbek, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Remzi Saral plaket verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.