ELLİBEŞ: SENDİKALAŞMAYA KARŞI DEĞİLİZ

Gölcük 05.05.2015 - 19:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ELLİBEŞ: SENDİKALAŞMAYA KARŞI DEĞİLİZ

Gölcük Belediyesi Meclis ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleşti. Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşüldü.

Gölcük Belediyesi Meclis ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleşti. Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşüldü.   2014 Mali yılı kesin hesabı, Dolu Memur Kadro (Derece Değişikliği),Plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.  İznik Belediye Başkanlığı’na Kanal Kazıyıcı ve Yükleyici (MST) (41 Y 7130) iş makinesinin bedelsiz devredilmesine, Geleneksel At Yarışları Ödül miktarının geçen yıl ki miktarların aynısının devam edilmesine, oy birliğiyle karar verildi. İhsaniye Çiftlik Mahallesi, 1 ada 1,2,3,4,5 ve 6 nolu parsellere ilişkin hazırlanan uygulama imar planı tadilatı teklifine ait Komisyon Raporu, İlçemiz, Selimiye Köyü, Karşıyaka Mevkii, 101 ada 4 nolu parsel ile 149 ada 3 nolu parselde yer alan kaynak suyu depolama tesisi ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı komisyona havale edildi.  ELLİBEŞ: SENDİKALAŞMAYA KARŞI DEĞİLİZ Toplantıda CHP Grubu adına önerge veren Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz Çiftlik Mahallesindeki Tır Parkı hakkında bilgi istedi. Başkan Ellibeş "Çiftlik mahallesinde 10 dönüm bir arazi vardır. İmara kapalı bir alan olduğu için duruyordu. Biz burada bir düzenleme yaptık. Şimdi tır park yeri olarak kullanılıyor. Ali Uçar caddesi üzerinden Ford'a giriş çıkışlar yapılacak. Şimdi bunun işletmeciliğini Ford'a teklif ettik. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer o görüşmeler olumlu olmazsa işletmeciliğini kendi şirketlerimizden birine vereceğiz" dedi. Yılmaz İkinci soru önergesi olarak  Taşeron işçilerin sendikalaşması hakkında bilgi istedi. Ellibeş "Temizlik şirketinde  uzun yıllar bizimle çalışan arkadaşlarımız var. Onları farklı bir uygulamayla çalıştırdık. En az maaş alan arkadaşımız asgari ücretin yüzde 30'dan fazlasını alıyor. Sendikalaşmayla ilgili beklenti içindeyiz. Sendikalaşmaya karşı değiliz. Ancak bir de şu var ki son yapılan yasal düzenlemelerle sendikalı işçiler gibi hakları var. İşten çıkarıldıklarında yada emekli olduklarında diğer işçilerden farkları olmuyor, tazminatlarını alıyorlar" dedi.  HALIDERE'DE ETKİNLİK PLANLANIYOR Yılmaz Değirmendere Vapur İskelesi üzerindeki baz istasyonununda çocuk parkına yakın olduğunu ve tehlike saçtığını ifade etti. Başkan Ellibeş "Daha önce Yüzbaşılarda'da böyle baz istasyonu vardı. Kaldırıldı şimdi iletişim kopmuş. Olaya nereden bakarsanız bakın zararlı ama bazı bilim adamları evde kullandığımız nofrost buzdolaplarından, cep telefonlarından daha fazla zararı olmadığını söylüyor. Bununla ilgili de konuyu takip edeceğim" dedi. Son olarak Halıdere’de yapılacak sosyal etkinlik konusunda da bilgi isteyen Yılmaz yıllardır Halıdere'de bir etkinlik düzenlenmediğini belirterek vatandaşın şikayetini dile getirdi. Başkan Ellibeş "Bu konuyu arkadaşlarla görüştük. Her yıl yenilenecek ve Halıdere dokusuna uygun bir etkinlik arayışı içindeyiz. Halıdere'nin dinamikleri ile de bu konuyu görüşüp karar vereceğiz" dedi. 
Gölcük Belediyesi Meclis ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleşti. Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşüldü.
Gölcük Belediyesi Meclis ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleşti. Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşüldü.
 
2014 Mali yılı kesin hesabı, Dolu Memur Kadro (Derece Değişikliği),Plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.  İznik Belediye Başkanlığı’na Kanal Kazıyıcı ve Yükleyici (MST) (41 Y 7130) iş makinesinin bedelsiz devredilmesine, Geleneksel At Yarışları Ödül miktarının geçen yıl ki miktarların aynısının devam edilmesine, oy birliğiyle karar verildi. İhsaniye Çiftlik Mahallesi, 1 ada 1,2,3,4,5 ve 6 nolu parsellere ilişkin hazırlanan uygulama imar planı tadilatı teklifine ait Komisyon Raporu, İlçemiz, Selimiye Köyü, Karşıyaka Mevkii, 101 ada 4 nolu parsel ile 149 ada 3 nolu parselde yer alan kaynak suyu depolama tesisi ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı komisyona havale edildi. 
ELLİBEŞ: SENDİKALAŞMAYA KARŞI DEĞİLİZ
Toplantıda CHP Grubu adına önerge veren Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz Çiftlik Mahallesindeki Tır Parkı hakkında bilgi istedi. Başkan Ellibeş "Çiftlik mahallesinde 10 dönüm bir arazi vardır. İmara kapalı bir alan olduğu için duruyordu. Biz burada bir düzenleme yaptık. Şimdi tır park yeri olarak kullanılıyor. Ali Uçar caddesi üzerinden Ford'a giriş çıkışlar yapılacak. Şimdi bunun işletmeciliğini Ford'a teklif ettik. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer o görüşmeler olumlu olmazsa işletmeciliğini kendi şirketlerimizden birine vereceğiz" dedi. Yılmaz İkinci soru önergesi olarak  Taşeron işçilerin sendikalaşması hakkında bilgi istedi. Ellibeş "Temizlik şirketinde  uzun yıllar bizimle çalışan arkadaşlarımız var. Onları farklı bir uygulamayla çalıştırdık. En az maaş alan arkadaşımız asgari ücretin yüzde 30'dan fazlasını alıyor. Sendikalaşmayla ilgili beklenti içindeyiz. Sendikalaşmaya karşı değiliz. Ancak bir de şu var ki son yapılan yasal düzenlemelerle sendikalı işçiler gibi hakları var. İşten çıkarıldıklarında yada emekli olduklarında diğer işçilerden farkları olmuyor, tazminatlarını alıyorlar" dedi. 
HALIDERE'DE ETKİNLİK PLANLANIYOR
Yılmaz Değirmendere Vapur İskelesi üzerindeki baz istasyonununda çocuk parkına yakın olduğunu ve tehlike saçtığını ifade etti. Başkan Ellibeş "Daha önce Yüzbaşılarda'da böyle baz istasyonu vardı. Kaldırıldı şimdi iletişim kopmuş. Olaya nereden bakarsanız bakın zararlı ama bazı bilim adamları evde kullandığımız nofrost buzdolaplarından, cep telefonlarından daha fazla zararı olmadığını söylüyor. Bununla ilgili de konuyu takip edeceğim" dedi. Son olarak Halıdere’de yapılacak sosyal etkinlik konusunda da bilgi isteyen Yılmaz yıllardır Halıdere'de bir etkinlik düzenlenmediğini belirterek vatandaşın şikayetini dile getirdi. Başkan Ellibeş "Bu konuyu arkadaşlarla görüştük. Her yıl yenilenecek ve Halıdere dokusuna uygun bir etkinlik arayışı içindeyiz. Halıdere'nin dinamikleri ile de bu konuyu görüşüp karar vereceğiz" dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.