LASTİK İŞ

EMEKLİ İKRAMİYESİ NİSAN DA ÖDENECEK !

Gündem 18.03.2020 - 18:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

EMEKLİ İKRAMİYESİ NİSAN DA ÖDENECEK !

Ankara da tapılan ve Corono virüsü ile ilgili alınacak kararların konuşulduğu toplantı sona erdi. 4 saat süren toplantı sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı" sonrası ulusa sesleniyor Erdoğan "Önüne geçilmediği takdirde kitlesel ölümlere yol açma tehlikesi hala var. Ne tür sonuçlar ortaya çıkaracağını henüz bilemiyoruz." Artık hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceği, gidemeyeceği açıkça ortadadır Türkiye en başından beri bu hastalıkla ilgili gelişmeleri yakından izlemiştir.  Bugün itibarıyla dünyada COVID-19 hastalığı teşhis edilen kişi sayısı 200 bine, hastalıktan dolayı ölen kişi sayısı 8 bine yaklaşmıştır. 20 bin yeni öğretmken ataması gerçekleştirildi.  “Elbette bu süreçte adeta 'Koronavirüs ülkemize gelmekte niye geç kaldı?' diye dizlerini dövenler, yalan haberlerle milletimizin moralini bozmaya çalışanlar da çıktı. Milletimizle birlikte bu sıkıntıyı da aynı şekilde karşıladık.” Cumhurbaşkanı Erdoğan: "100 milyar liralık bir kaynak setini devreye sokuyoruz" "Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6'şar ay erteliyoruz" Bu dönemde işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkârların Halkbank’a olan kredi borçlarının, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemelerini 3 ay süreyle ve faizsiz olarak erteleyeceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 TL'ye yükseltiyoruz. Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz. İstihdamdaki sürekliliği temin etmek amacıyla 2 aylık telafi çalışma süresini 4 aya çıkartıyoruz. -✓Konaklama vergisini kasım ayına kadar uygulamayacağız -İç havayolu taşımacılığında 3 ay süreyle KDV oranını 8’e indiriyoruz  Emekli ikramiyesi Nisan başında ödenecek. --Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık bir kaynak ayırıyoruz -”Stopaj gibi kaynağında yapılan kesintilerin ödemelerini içeren içeren muhtasar beyannamelerin sürelerini 3 ay erteliyoruz. Asgari ücret desteğini devam ettireceğiz. Mevzuatımızdaki esnek ve uzaktan çalışma modellerinin daha etkin hale getirilmesini temin edeceğiz.” -Kısa Çalışma Ödeneğini devreye alacak, bundan faydalanmak için gereken süreçleri kolaylaştıracağız. Böylece faaliyetine ara veren iş yerlerindeki işçilere geçici bir gelir desteği verirken, işverenlerin de maliyetini azaltmış olacağız.”  
Ankara da tapılan ve Corono virüsü ile ilgili alınacak kararların konuşulduğu toplantı sona erdi. 4 saat süren toplantı sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı" sonrası ulusa sesleniyor
Erdoğan "Önüne geçilmediği takdirde kitlesel ölümlere yol açma tehlikesi hala var. Ne tür sonuçlar ortaya çıkaracağını henüz bilemiyoruz."
Artık hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceği, gidemeyeceği açıkça ortadadır
Türkiye en başından beri bu hastalıkla ilgili gelişmeleri yakından izlemiştir. 
Bugün itibarıyla dünyada COVID-19 hastalığı teşhis edilen kişi sayısı 200 bine, hastalıktan dolayı ölen kişi sayısı 8 bine yaklaşmıştır.
20 bin yeni öğretmken ataması gerçekleştirildi. 
“Elbette bu süreçte adeta 'Koronavirüs ülkemize gelmekte niye geç kaldı?' diye dizlerini dövenler, yalan haberlerle milletimizin moralini bozmaya çalışanlar da çıktı. Milletimizle birlikte bu sıkıntıyı da aynı şekilde karşıladık.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
"100 milyar liralık bir kaynak setini devreye sokuyoruz"
"Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6'şar ay erteliyoruz"
Bu dönemde işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkârların Halkbank’a olan kredi borçlarının, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemelerini 3 ay süreyle ve faizsiz olarak erteleyeceğiz.
En düşük emekli maaşını 1500 TL'ye yükseltiyoruz. Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz. İstihdamdaki sürekliliği temin etmek amacıyla 2 aylık telafi çalışma süresini 4 aya çıkartıyoruz.
-✓Konaklama vergisini kasım ayına kadar uygulamayacağız
-İç havayolu taşımacılığında 3 ay süreyle KDV oranını 8’e indiriyoruz 
Emekli ikramiyesi Nisan başında ödenecek.
--Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık bir kaynak ayırıyoruz
-”Stopaj gibi kaynağında yapılan kesintilerin ödemelerini içeren içeren muhtasar beyannamelerin sürelerini 3 ay erteliyoruz. Asgari ücret desteğini devam ettireceğiz. Mevzuatımızdaki esnek ve uzaktan çalışma modellerinin daha etkin hale getirilmesini temin edeceğiz.”
-Kısa Çalışma Ödeneğini devreye alacak, bundan faydalanmak için gereken süreçleri kolaylaştıracağız. Böylece faaliyetine ara veren iş yerlerindeki işçilere geçici bir gelir desteği verirken, işverenlerin de maliyetini azaltmış olacağız.”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.