LASTİK İŞ
ismail

EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ UNUTMADILAR

Eğitim 27.11.2018 - 17:36, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ UNUTMADILAR

İlçemizin en köklü okullarından Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç okul bahçesinde düzenlediği törenle emekli öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Emekli öğretmenler geleneksel hale gelen öğretmenler gününde sekizinci, kez buluştu

24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında  Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç okul bahçesinde emekli öğretmenler yönelik öğretmenler günü anısına 8. geleneksel program düzenledi. Düzenlenen programa Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç, aynı okulda çalışarak emekli olan 20 öğretmen, okul öğretmenleri ve öğrenciler katılım sağladı.  EMEKLİ ÖĞRETMENLER KENDİ OKULUNDA Günün anlam ve önemini anlatan okul Müdürü Zeki Kalaç; “değerli öğretmenlerim 24 Kasım öğretmenler günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yılda öğretmenler günü okul bahçemizde kutlama programını düzenledik. Bu programımız geleneksel olarak 8. Programımız oluyor.  Bu programımızın asıl amacı okulumuzda yıllarca çalışarak birçok öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimiz emekli oldu. Bizler emekli olan öğretmenlerimizle senede bir de olsa bu önemli günde buluşmak ve hatırlamayı önemsiyoruz. Bu doğrultuda okulumuzda her yıl geleneksel olarak emekli öğretmenlerimize yönelik program düzenliyoruz. Bu gün öğretmenler günüdür. Siz değerli öğretmenlerimiz sizlerin eserleriniz hiçbir zaman unutulmuyor. Bu gün bu okulumuzda eğitim verdiğiniz öğrencilerimizin her biri önemli alanlarda kariyer sahibidirler. Buda sizlerin başarılı çalışmalarınızla en iyi insan yetiştirdiğini kanıtlıyor. Bu vesile ile tüm öğretmenler gününüzü kutluyorum” dedi.  İYİ YETİŞMİŞ ÖĞRENCİLER GURURUMUZ Konuşma yapan okul öğretmeni Deniz Dolgun; “bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren gündür. Cumhuriyetimizin başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk'ün ve ışıklar alemine yürümüş olan öğretmenlerimizin ruhunu yad ederken, onun ilkelerinde yürüyen meslektaşlarıma öğrencilerime de sevgilerimi iletiyorum. Bu onurlu öğretmenlik mesleğini yapan bir kişi olmanın kıvancıyla hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Biliyorsunuz ki büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım günü 1981 yılından bu yana öğretmenler günü kutlanıyor.  Her mesleğin araç gereci, kaynağı ve uygulama sahası vardır. Her meslek erbabı elindeki kaynak ve araç gereçlerle ortaya çeşitli ürünler koyar. Bizim mesleğimizin kaynağı da araç ve gereç te bizim ilmimizdir. Bu ilmin ortaya çıkardığı ürünlerse her anlamda iyi yetişmiş öğrencilerimizdir. Bir usta çırağını iyi yetiştirmezse, o çırak ilerde iyi bir usta olmayacaktır. Bu ise bir sürü emeğinin ve mesainin, zamanın zayi olması demektir. Öğretmenlik gerçekten zor bir meslek derken, aslında kast edilen zorluğun insan yetiştirmenin zor ve hassas olduğu gerçeğinden kaynaklandığı unutulmamalıdır. Bir öğrencinin her anlamda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın emeğin sonucudur” dedi. Konuşmaların ardından  öğrenciler şiir okudular. Ardından oratoryo gösterisinin ardından öğrenciler öğretmenlerine gül takdim ettiler. Öğle yemeği ikramında öğretmenlere hediyeleri takdim edildikten sonra program son buldu.  Fahri Haner  
İlçemizin en köklü okullarından Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç okul bahçesinde düzenlediği törenle emekli öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Emekli öğretmenler geleneksel hale gelen öğretmenler gününde sekizinci, kez buluştu

24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında  Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç okul bahçesinde emekli öğretmenler yönelik öğretmenler günü anısına 8. geleneksel program düzenledi. Düzenlenen programa Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç, aynı okulda çalışarak emekli olan 20 öğretmen, okul öğretmenleri ve öğrenciler katılım sağladı. 
EMEKLİ ÖĞRETMENLER KENDİ OKULUNDA
Günün anlam ve önemini anlatan okul Müdürü Zeki Kalaç; “değerli öğretmenlerim 24 Kasım öğretmenler günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yılda öğretmenler günü okul bahçemizde kutlama programını düzenledik. Bu programımız geleneksel olarak 8. Programımız oluyor.  Bu programımızın asıl amacı okulumuzda yıllarca çalışarak birçok öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimiz emekli oldu. Bizler emekli olan öğretmenlerimizle senede bir de olsa bu önemli günde buluşmak ve hatırlamayı önemsiyoruz. Bu doğrultuda okulumuzda her yıl geleneksel olarak emekli öğretmenlerimize yönelik program düzenliyoruz. Bu gün öğretmenler günüdür. Siz değerli öğretmenlerimiz sizlerin eserleriniz hiçbir zaman unutulmuyor. Bu gün bu okulumuzda eğitim verdiğiniz öğrencilerimizin her biri önemli alanlarda kariyer sahibidirler. Buda sizlerin başarılı çalışmalarınızla en iyi insan yetiştirdiğini kanıtlıyor. Bu vesile ile tüm öğretmenler gününüzü kutluyorum” dedi. 
İYİ YETİŞMİŞ ÖĞRENCİLER GURURUMUZ
Konuşma yapan okul öğretmeni Deniz Dolgun; “bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren gündür. Cumhuriyetimizin başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk'ün ve ışıklar alemine yürümüş olan öğretmenlerimizin ruhunu yad ederken, onun ilkelerinde yürüyen meslektaşlarıma öğrencilerime de sevgilerimi iletiyorum. Bu onurlu öğretmenlik mesleğini yapan bir kişi olmanın kıvancıyla hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Biliyorsunuz ki büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım günü 1981 yılından bu yana öğretmenler günü kutlanıyor.  Her mesleğin araç gereci, kaynağı ve uygulama sahası vardır. Her meslek erbabı elindeki kaynak ve araç gereçlerle ortaya çeşitli ürünler koyar. Bizim mesleğimizin kaynağı da araç ve gereç te bizim ilmimizdir. Bu ilmin ortaya çıkardığı ürünlerse her anlamda iyi yetişmiş öğrencilerimizdir. Bir usta çırağını iyi yetiştirmezse, o çırak ilerde iyi bir usta olmayacaktır. Bu ise bir sürü emeğinin ve mesainin, zamanın zayi olması demektir. Öğretmenlik gerçekten zor bir meslek derken, aslında kast edilen zorluğun insan yetiştirmenin zor ve hassas olduğu gerçeğinden kaynaklandığı unutulmamalıdır. Bir öğrencinin her anlamda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın emeğin sonucudur” dedi.
Konuşmaların ardından  öğrenciler şiir okudular. Ardından oratoryo gösterisinin ardından öğrenciler öğretmenlerine gül takdim ettiler. Öğle yemeği ikramında öğretmenlere hediyeleri takdim edildikten sonra program son buldu. 
Fahri Haner  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.