EMEKLİ PAZAR YAPMAKTA ZORLANIYOR

Ekonomi 15.01.2020 - 17:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

EMEKLİ PAZAR YAPMAKTA ZORLANIYOR

Her hafta ilçemizin belirli noktalarında kurulan semt pazarlarında sebze fiyatları döviz gibi yükselişe geçiyor. Bu hafta Gölcük'ün en büyük semt pazarlarında Gölcük Kavaklı Mahallesinde kurulan Çarşamba pazarında sebze fiyatları bu hafta büyük oranda zamlandı. Pazar pahalılığından dolayı Çarşamba pazarına vatandaşlar tarafından ilgi görmedi.

Her hafta kurulan semt pazarında sebze fiyatları zamlanırken bu hafta ise Kavaklıda kurulan semt pazarında sebze fiyatlara daha da yükselişe geçti. Her hafta ilçemizin belirli noktalarında kurulan semt pazarlarında sebze fiyatları döviz gibi yükselişe geçiyor. Bu hafta Gölcük'ün en büyük semt pazarlarında Gölcük Kavaklı Mahallesinde kurulan Çarşamba pazarında sebze fiyatları bu hafta büyük oranda zamlandı PAZAR YAPMAKTA ZORLANIYORUZ Pazar pahalılığından dolayı Çarşamba pazarına vatandaşlar tarafından ilgi görmedi. Pazar pahalılığında yakınan emekli vatandaş Fatih Tayfunacar, “her hafta bu Pazar fiyatları sürekli artışa geçiyor. Ben emekliyim. 2020 lira maaş alıyorum. Bu gün pazara gelirken kredi kartımdan Pazar parasını çekerek geldim. Fakat 100 liralık Pazar yaptım ama bu aldığım en fazla 3 gün yetecek. Devletin bize verdiği zammın iki katını bu zamlarla alıyor. Ne yapalım biz yaşayamayalım. Her ay bankalara bin lira borçla tamamlıyorum. Bu durumda sadece ben değil binlerce emekli arkadaşlarımız bu durumdadırlar. Tanıdığım birçok kişi Pazar bile yapamıyorlar. Bakın domatesin kilosu 6,90 lira. Salkım domates ise 8 lira oldu. Sadece şunu söylüyorum Allah sonumuzu hayır ettin” şeklinde tepkisini gösterdi. ÇOK SIKINTILI YIL 40 yıldır pazarcılık yapan pazarcı esnafı Hasan Yalçın  “ben 40 yıldır pazarcılık yapıyorum bu kadar sıkıntılı yılı bu yıla denk geldim. Bakın ben Pazar tezgahımı açarak her zaman öğle saatlerine kadar ürünlerim yarısında fazla satardım. Bu gün ise öğle saati geçti ama daha ürünlerimden 4'te birini satamadım. Bakın bu hafta pazara gelen insan sayısı da çok az. Bu pahalılığın nedenini ise şuna bağlıyorum. Sera ürünleri her zaman yetersiz olarak hale geliyor. Hale yetersiz gelen ürünler fiyatı yükseliyor. Yeterli gelen ürünlerin fiyatı ise düşüyor. Kışı soğuklarından dolayı tarladan ürün gelmiyor. Bu gün domates manavlarda yaklaşık 12 liranın üstündedir. Biz ne kadar halden pahalı ürün alsak ta, vatandaşa istediğimiz zammı uygulayamayız. Çünkü ürünler elimizde kalır” dedi. PAZAR FİYATLARI Pazarda sebze fiyatları; Kuru soğan 50 kuruş zam alarak 2 lira 50 kuruş oldu. Patates 2 lira 50 kuruş, domates 6 lira 90 kuruş, salkım domates 8 lira, kıvırcık 2 lira 50 kuruş, lahana tane 4 lira, pırasa 2 lira 50 kuruş, Kabak 7 Lira, dolmalık biber 8 lira, salatalık 6 lira 90 kuruş ile 7 lira, patlıcan 10 lira, ıspanak 4 lira, havuç 3 lira ve taze fasulye 15 lira dan tezgahta yerini aldı.  Bu hafta meyvelerden fazla bir değişiklik yaşanmadı. Portakal 2 lirs 50 kuruş, mandalina 3 lira 20 kuruş, muz 7 lira 50 kuruş ile 6 lira 50 kuruş arasında, elma 3 lira 50 kuruş 5 lira, armut 3 lira 50 kuruş, ile 6 lira, Nar 5 lira olarak tezgahta yerini aldı. Fahri Haner
Her hafta ilçemizin belirli noktalarında kurulan semt pazarlarında sebze fiyatları döviz gibi yükselişe geçiyor. Bu hafta Gölcük'ün en büyük semt pazarlarında Gölcük Kavaklı Mahallesinde kurulan Çarşamba pazarında sebze fiyatları bu hafta büyük oranda zamlandı. Pazar pahalılığından dolayı Çarşamba pazarına vatandaşlar tarafından ilgi görmedi.

Her hafta kurulan semt pazarında sebze fiyatları zamlanırken bu hafta ise Kavaklıda kurulan semt pazarında sebze fiyatlara daha da yükselişe geçti.
Her hafta ilçemizin belirli noktalarında kurulan semt pazarlarında sebze fiyatları döviz gibi yükselişe geçiyor. Bu hafta Gölcük'ün en büyük semt pazarlarında Gölcük Kavaklı Mahallesinde kurulan Çarşamba pazarında sebze fiyatları bu hafta büyük oranda zamlandı

PAZAR YAPMAKTA ZORLANIYORUZ
Pazar pahalılığından dolayı Çarşamba pazarına vatandaşlar tarafından ilgi görmedi. Pazar pahalılığında yakınan emekli vatandaş Fatih Tayfunacar, “her hafta bu Pazar fiyatları sürekli artışa geçiyor. Ben emekliyim. 2020 lira maaş alıyorum. Bu gün pazara gelirken kredi kartımdan Pazar parasını çekerek geldim. Fakat 100 liralık Pazar yaptım ama bu aldığım en fazla 3 gün yetecek. Devletin bize verdiği zammın iki katını bu zamlarla alıyor. Ne yapalım biz yaşayamayalım. Her ay bankalara bin lira borçla tamamlıyorum. Bu durumda sadece ben değil binlerce emekli arkadaşlarımız bu durumdadırlar. Tanıdığım birçok kişi Pazar bile yapamıyorlar. Bakın domatesin kilosu 6,90 lira. Salkım domates ise 8 lira oldu. Sadece şunu söylüyorum Allah sonumuzu hayır ettin” şeklinde tepkisini gösterdi.

ÇOK SIKINTILI YIL
40 yıldır pazarcılık yapan pazarcı esnafı Hasan Yalçın  “ben 40 yıldır pazarcılık yapıyorum bu kadar sıkıntılı yılı bu yıla denk geldim. Bakın ben Pazar tezgahımı açarak her zaman öğle saatlerine kadar ürünlerim yarısında fazla satardım. Bu gün ise öğle saati geçti ama daha ürünlerimden 4'te birini satamadım. Bakın bu hafta pazara gelen insan sayısı da çok az. Bu pahalılığın nedenini ise şuna bağlıyorum. Sera ürünleri her zaman yetersiz olarak hale geliyor. Hale yetersiz gelen ürünler fiyatı yükseliyor. Yeterli gelen ürünlerin fiyatı ise düşüyor. Kışı soğuklarından dolayı tarladan ürün gelmiyor. Bu gün domates manavlarda yaklaşık 12 liranın üstündedir. Biz ne kadar halden pahalı ürün alsak ta, vatandaşa istediğimiz zammı uygulayamayız. Çünkü ürünler elimizde kalır” dedi.

PAZAR FİYATLARI
Pazarda sebze fiyatları; Kuru soğan 50 kuruş zam alarak 2 lira 50 kuruş oldu. Patates 2 lira 50 kuruş, domates 6 lira 90 kuruş, salkım domates 8 lira, kıvırcık 2 lira 50 kuruş, lahana tane 4 lira, pırasa 2 lira 50 kuruş, Kabak 7 Lira, dolmalık biber 8 lira, salatalık 6 lira 90 kuruş ile 7 lira, patlıcan 10 lira, ıspanak 4 lira, havuç 3 lira ve taze fasulye 15 lira dan tezgahta yerini aldı. 
Bu hafta meyvelerden fazla bir değişiklik yaşanmadı. Portakal 2 lirs 50 kuruş, mandalina 3 lira 20 kuruş, muz 7 lira 50 kuruş ile 6 lira 50 kuruş arasında, elma 3 lira 50 kuruş 5 lira, armut 3 lira 50 kuruş, ile 6 lira, Nar 5 lira olarak tezgahta yerini aldı.
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.